Decoratiuni

In aceasta sectiune se afla idei, sfaturi si exemple pentru alegerea decoratiunilor care dau personalitate locuintei tale. Ce fel de tablouri sa asezi pe pereti sau de-a lungul scarii interioare, ce culoare sa aiba ramele acestora, cum sa pui in valoare prizele si intrerupatoarele cu ajutorul benzilor autocolante sau ce modele de lustre, aplice si veioze dau personalitate mobilierul casei tale.

Decorarea casei de Paste

Decorarea casei de Paste

07 aprilie, 2012

Mai este o saptamana pana la Paste, iar pregatirile pentru marea sarbatoare cam intra in linie dreapta. Iar pregatirile nu se rezuma doar la oua, vin, miel, cozonac sau alte bunatati pe care le vom gati (sau le vom cumpara gata preparate din hipermarket, dupa caz, buzunar si timp disponibil), ci si la modul cum vom aranja casa. Cum Pastele are loc primavara si este sarbatoarea invierii, a renasterii, a unui nou inceput, culorile alese nu ar trebui sa se rezume la nuantele de rosu, ele pot fi imprietenite cu curaj cu galbenul, portocaliul si verdele. Culori vibrante, pozitive, doar ne aflam in perioada in care infloresc corcodusii, ciresii sau liliecii. Ouale, puisorii si iepurasii vor fi, evident, motivele oricarui ornament. Alege sa-ti intampini musafirii inca de la intrare cu decoratiuni…

mai mult >
Decorarea cu tablouri

Decorarea cu tablouri

15 martie, 2012

Cum ar trebui sa arate peretii unui hol lung? Dar cei ai livingului sau ai dormitorului? Sau peretele scarii interioare, care face legatura dintre parter si etaj? Evident, pe un perete al livingului vom avea televizorul super slim, pe un perete al dormitorului vom avea patul si pe altul dulapul. Dar ceilalti pereti? Ii lasam goi sauii decoram? Iata cateva sfaturi pentru decorarea peretilor cu tablouri. In primul rand, toate tablourile trebuie sa aiba acelasi tip de rama. De preferat una simpla, subtire, minimalista, neagra. Incearca sa nu intaresti monotonia unui perete lung cu multe tablouri de aceeasi dimensiune, asezate in linie dreapta. Centru tabloului trebuie sa vina la nivelul ochilor, adica la o inaltime de 160-170 cm de la podea. Un sir de tablouri nu se aliniaza la nivelul ramei…

mai mult >
Decoreaza-ti casa in stil indian

Decoreaza-ti casa in stil indian

25 februarie, 2012

Cultura indiana reprezinta un rezervor aproape infinit de idei si de stiluri in ceea ce priveste arhitectura si arta. O tara vasta, in care se vorbesc peste o suta de dialecte si in care se intalnesc intr-un buchet inedit cultura chineza, islamica, budismul si influentele portugheze si engleze. Daca vrei sa iti decorezi casa in stil indian, ar trebui sa incepi prin a adopta cateva reguli de baza. In primul rand, camera trebuie sa fie luminata si curata. Mobila in stil indian se caracterizeaza prin culori inchise, lemnul ideal fiind abanosul, incrustrat cu modele din imitatie de fildes, aur sau sidef, lucrate manual. Suprafata e intotdeauna lustruita sau lacuita. O atmosfera indiana autentica nu poate lua nastere fara o podea acoperita de covoare groase si moi, care sa dea un aer de confort…

mai mult >
Decoratiuni de Valentine's Day

Decoratiuni de Valentine's Day

14 februarie, 2012

Desi in luna februarie a fiecarui an orasul se umple de inimioare kitschoase si ursuleti cu preturi nejustificat de mari, Valentine`s Day (sau, daca preferi, Dragobetele) e un bun prilej de a sarbatori iubirea, in toate formele ei. Te poti desprinde de clisee, oferind cadouri nu numai iubitei/ iubitului, ci si prietenilor, vecinilor, sau oricui altcuiva crezi ca ar merita un astfel de gest. Si, daca vrei ca darul tau sa fie pastrat cu drag, confectioneaza-l chiar tu nu te va costa foarte mult si va fi o alternativa de bun gust si originala pentru variantele existente pe piata. Mai departe, in acest articol, iti vom da cateva sugestii pe care le poti folosi pe post de sursa de inspiratie atat pentru crearea unei atmosfere potrivite, cat si pentru obiecte tematice. Florile, mai mult ca oricand,…

mai mult >
Alegerea lampadarului

Alegerea lampadarului

20 noiembrie, 2011

Azi vom vorbi despre alegerea lampadarului si vom incepe prin a face o clarificare. Adesea se face confuzie intre lampadar si veioza. Care este diferenta dintre ele? Prin definitie, lampadarul este un suport vertical, inalt de peste 1 metru, care sustine sau de care sunt montate una sau mai multe lampi sau becuri. Lampadarul decoreaza si utileaza livingul si, cel mai important, este asezat pe podea. In schimb, veioza este o lampa mica, cu abajur, amplasata pe noptiera sau pe birou. De obicei, inaltimea unei veioze nu depaseste 40 de centimetri, rolul ei fiind acela de a ne facilita cititul seara, cand in incapere este intuneric, sau cand ochii nostri au nevoie de o lumina suplimentara. Lampadarul are trei parti distincte: baza sau talpa (suprafata care face contact cu podeaua), bratul si abajurul…

mai mult >