Despre linoleum

31 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Gresie, parchet, mocheta, pluta, cauciuc sau fibre naturale …dar cum ramane cu linoleumul … ?
De la momentele sale de glorie din anii ’30, urmate de inlocuirea aparent irevocabila cu mocheta,
linoleumul se pare ca se pregateste pentru o noua perioada de gratie.
 
Obtinerea linoleumului. Pasta de linoleum este fabricata din materiale naturale 100% - ulei de in, faina de lemn, pluta si rasini; vopsita ulterior cu pigmenti, ea este calandrata pe o tesatura de iuta. Spre deosebire de linoleumul unicolor, linoleumul incrustat este obtinut prin producerea de diferente de grosime pe suprafata; in cazul linoleumului – pluta, pluta este incorporata sub forma de granule. 
Progresele remarcabile pe plan estetic permit realizarea decorurilor care completeaza finisarile traditionale, unicolor sau marmorate.
 
Linoleumul se vinde la metru (cel mai frecvent, la latimea de 2m) sau sub forma de dale, pe un suport din fibre de sticla si poliester, pentru a-i asigura stabilitatea.
 
Avantajele linoleumului. Dupa placarea dura si parchet, linoleumul reprezinta acoperirea cea mai rezistenta la uzura si la imprimarea greutatilor, desigur daca este de buna calitate. Longevitatea placarii depinde in special de calitatea montarii : esential este ca materialul sa fie lipit pe o suprafata perfect plana, in timp ce racordarile intre fasii si peretii incaperii trebuie efectuate cu cordoane de sudura la cald.
Perfect sanatos, linoleumul prezinta calitati antistatice si bacteriostatice indiscutabile, in sensul ca unele microorganisme nu se mai dezvolta in contact cu el.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Izolarea si montarea parchetului - Actiuni premergatoare Izolarea si montarea parchetului - Actiuni premergatoare
... tot de ce avem nevoie! ... tot de ce avem nevoie!
Pardoseala din pluta – Avantajele si Dezavantaje Pardoseala din pluta – Avantajele si Dezavantaje
Parchet masiv? Afla cum il poti monta, reconditiona si intretine Parchet masiv? Afla cum il poti monta, reconditiona si intretine
Arta tesaturilor manuale – Cum curatam si cum reparam un covor lucrat manual Arta tesaturilor manuale – Cum curatam si cum reparam un covor lucrat manual
Mocheta sau linoleum. Amandoua trebuie montate (II) Mocheta sau linoleum. Amandoua trebuie montate (II)

Vezi mai multe articole