Dezvoltatorii au vandut doar cate trei apartamente pe luna de la inceputul anului - 27 Martie 2009

27 martie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dezvoltatorii au vandut doar cate trei apartamente pe luna de la inceputul anului
 
Dezvoltatorii proiectelor noi de locuinte au vandut in medie trei apartamente pe luna de la inceputul anului, de circa trei ori mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, arata datele prezentate pentru ZF de cei mai importanti dezvoltatori care siau expus proiectele la targul de locuinte tIMON, organizat in acest weekend in Bucuresti.
Cele mai putine locuinte au fost vandute de la inceputul anului in cadrul proiectului Primavara Lujerului, si anume doua unitati, in conditiile in care firma Can Serv, dezvoltatorul proiectului, se concentreaza in aceasta perioada pe vanzarile proiectului din Ghencea, aflat intrun stadiu mult mai avansat de constructie.
 
„In Primavara Ghencea am vandut de la inceputul anului 5 apartamente, dupa ce anul trecut pe vremea aceasta vandusem 15 unitati in cadrul proiectului. Am venit cu o noua promotie de preturi la acest targ pentru zece locuinte, respectiv 45.000 de euro pentru o garsoniera cu o suprafata construita de 40 de metri patrati, respectiv 75.000 de euro pentru un apartament cu doua camere si 65 de metri patrati, preturi care includ TVA", a declarat Raluca Oprescu, director de vanzari al proiectului.
In momentul de fata lucrarile la proiectul Primavara Lujerului, cu 1.000 de locuinte care ar trebui finalizate in septembrie 2010, au fost intrerupte, managerii de santier si muncitorii fiind concentrati pe terminarea finisajelor in cadrul proiectului din Ghencea, operatiune care va dura circa doua saptamani, sustin reprezentantii Can Serv.
Tot cu o oferta speciala in timpul targului au venit si reprezentantii proiectului Romfelt Plaza din zona Doamna Ghica, unde o garsoniera cu o suprafata construita are un pret de 61.000 de euro, plus TVA, si o suprafata construita de 63 de metri patrati, din care 48 mp utili. „Am vandut de la inceputul anului sapte apartamente, toate in luna martie, dupa discutii incepute anterior. Mai avem 465 de apartamente disponibile, iar proiectul ar trebui finalizat in septembrie anul acesta. Suntem mai optimisti acum, dupa ce am reusit si scaderea dobanzii de la Alpha Bank pentru cumparatorii locuintelor din cadrul proiectului, de la 10,21% la 8,71%", a declarat Rodica Ciachiris, director de vanzari al proiectului Romfelt Plaza.
Proiectul este finantat de catre banca elena Alpha Bank, care ofera de altfel si creditele cu dobanda preferentiala, cum fac de altfel si reprezentantii BCR pentru cumparatorii apartamentelor din cadrul proiectului Vitan Residence, realizat de compania Romanian Property Fund Development.
Reprezentantii companiei sustin ca au vandut de la inceputul anului 26 de apartamente in cadrul proiectului cu 186 de unitati, sase dintre acestea fiind preluate de catre un investitor care intentioneaza sa le inchirieze, la un randament care ar putea ajunge la 9% in euro pe an. In acelasi timp, in cadrul proiectului Green Vista din Pipera au fost vandute de la inceputul anului trei apartamente, iar in cadrul Obor Towers dezvoltatorii au vandut sase unitati in aceeasi perioada.
Prezenta la targurile de profil le asigura dezvoltatorilor o vizibilitate mai mare
 
Sursa: Ziarul financiar

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Be fabulous cu noua gama pentru ingrijirea parului Premium Care de la Rowenta. For your inner diva! Be fabulous cu noua gama pentru ingrijirea parului Premium Care de la Rowenta. For your inner diva!
Chirii la tarif parizian in capitala Romaniei Chirii la tarif parizian in capitala Romaniei
Piata panourilor-sandwich, prima scadere in 15 ani - 06 Aprilie 2009 Piata panourilor-sandwich, prima scadere in 15 ani - 06 Aprilie 2009
Congresul International Imobiliar Bucuresti Congresul International Imobiliar Bucuresti
Un investitor egiptean spune ca are 2 mil. metri patrati de teren in Romania pentru constructia de locuinte ieftine, parte a unui plan de investitii de 1 mld. dolari - 11 martie 2010 Un investitor egiptean spune ca are 2 mil. metri patrati de teren in Romania pentru constructia de locuinte ieftine, parte a unui plan de investitii de 1 mld. dolari - 11 martie 2010
Distrigaz Sud vrea sa scumpeasca gazele cu 12% Distrigaz Sud vrea sa scumpeasca gazele cu 12%

Vezi mai multe articole