Diverse despre construirea casei

Sa construiesti o casa inseamna, de multe ori, sa te confrunti cu situatii neprevazute. Pe unele dintre ele le poti descoperi aici. Citeste si vei fi pregatit.

on

Tot ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa faci modificari in apartament

31 mai, 2022

Atunci cand construim, modificam, demolam sau reconstruim o cladire, ar trebui sa o facem in mod responsabil. Modificarile realizate intr-o locuinta reprezinta o alternativa atunci cand nevoile noastre se schimba, iar pentru a obtine casa mult visata uneori este nevoie sa demolam un perete, sa mutam sau sa renuntam la un stalp sau sa recompartimentam o camera construind un perete. Cu toate ca aceste modificari pot parea in unele cazuri nesemnificative, trebuie sa stii ca inainte de a trece la fapte este important sa te documentezi in detaliu daca poti face reconfigurarea dorita si in ce conditii. Mai mult decat atat, construirea sau demolarea unui perete, dar si multe alte modificari efectuate intr-un apartament necesita o autorizatie de construire. Ce este autorizatia de construire Conform…

mai mult >
on

PlanRadar, soluția digitală pentru proiectarea, construcția și întreținerea clădirilor sustenabile

26 mai, 2022

Industria globalăa construcțiilor utilizează în prezent 40% din aprovizionarea cu energie la nivel mondial, ceea ce îi face pe dezvoltatorii imobiliari săexploreze din ce în ce mai mult modul în care pot fi construite locuințe "verzi": durabile, la prețuri accesibile. Principiile de proiectare durabilă sunt esențiale pentru punerea în aplicare a practicilor de construcție ecologice. Cu alte cuvinte, vorbim despre un proces de proiectare care acordă prioritate sustenabilitățîi și utilizează resurse naturale. Simplificând, durabilitatea înseamnă reducerea la minimum a impactului asupra mediului înconjurător al tuturor aspectelor construcției, inclusiv a materialelor, a consumului de apă, a gestionării șantierului, a consumului de energie în uz al clădirii și a…

mai mult >
on

Drumul catre transformarea digitala, INNOCONSTRUCT - Conferinta internationala despre inovarea in constructii

29 aprilie, 2022

Desi cu totii folosim tehnologia in fiecare zi si ne bucuram de avantajele ei,cand vine vorba integrarea ei in sectorul constructiilor, lucrurile se complica putin. ConformStrategiei digitale UE, doar 17% dintre IMM-uri au integrat cu succes tehnologiile inovatoare in afacerile lor, comparativ cu 54% dintre companiile mari, iar Romania este printre statele cu cel mai slab nivel de digitalizare din UE. Solutionarea acestui decalaj reprezinta o prioritate pentru UE, avand in vedere obiectivele pentru 2030, care vizeaza atingerea unui prag de 90% dintre companii care au adoptat tehnologii digitale si 80% din populatie cu competente digitale dobandite. Clusterul TEC - Technology Enabled Construction - te invita in perioada 12-13 mai 2022, la Hotel Pullman Bucuresti, la cea mai importanta conferinta…

mai mult >
on

PlanRadar își extinde platforma pentru stimularea integrării digitale

28 aprilie, 2022

"PlanRadar Connect" va îmbunătăți automatizarea software-ului fără a fi nevoie de programare Astăzi, PlanRadar, una dintre cele mai importante platforme de gestionare digitală a proiectelor imobiliare și de construcții din Europa, și-a îmbunătățit capacitățile de integrare digitală prin lansarea PlanRadar Connect. Realizat de platforma de top, Workato, specializată în automatizarea întreprinderilor, PlanRadar Connect este menit să îmbunătățească conexiunea soluțiilor tehnologice, permițând utilizatorilor PlanRadar sincronizarea cu alte aplicații, fără a fi nevoie de codificare complexă. Îmbunătățirile vor oferi o mai mare flexibilitate bazei de clienți PlanRadar, îmbinând software-ul și procesele de lucru existente cu funcționalitatea premiată a…

mai mult >
Doi meseriasi care traseaza cu nivela laser

Stabilirea si trasarea nivelului in constructii

26 aprilie, 2022

In cadrul lucrarilor de ridicare a casei sau a diverselor anexe este necesara utilizarea unor niveluri de referinta, orizontale sau verticale. Identificam necesitatea stabilirii nivelului atat la lucrarile grele, de turnare a fundatiilor, masurarea nivelului terenului pentru stabilirea diferentelor cotelor solului, trotuarelor, cat si la lucrarile de finisare si amenajare cum ar fi stabilirea cotei termosistemului, stabilirea nivelului sapei de egalizare, referintelor pentru montarea placarilor de orice natura etc.. Asadar, stabilirea si trasarea nivelului intr-o locuinta este un prim pas absolut necesar inaintea oricarei lucrari de constructii, de la fundatie pana la acoperis si chiar la finisaje. Din punct de vedere tehnic, nivelul se poate da cu doua instrumente: furtunul de nivel sau laserul.…

mai mult >