on

Dusurile walk-in: masurile care trebuie luate inaintea unei astfel de lucrari

25 octombrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Lipsa spatiului este o problema cu care se confrunta, in special, cei mai multi dintre proprietarii de apartamente. Iar cand vine vorba despre bai, situatia este la limita in majoritatea locuintelor, mai ales daca in incapere este instalata, pe langa corpurile de depozitare, si o masina de spalat.

De aceea, o solutie la care se apeleaza tot mai des in cazul bailor de mici dimensiuni este renuntarea la cada si instalarea de dusuri walk-in, varianta de amenajare care creeaza ceva mai mult spatiu si care asigura un aspect unitar.  Insa putini cunosc masurile pregatitoare care trebuie luate inainte de o astfel de lucrare, mai ales daca amenajarea urmeaza a fi efectuata intr-un bloc de locuinte.

Implementarea unei astfel de solutii implica un risc destul de important daca, inainte de toate, hidroizolarea nu este realizata corespunzator. In plus, costurile amenajarii spatiului destinat dusului walk-in este unul mai ridicat decat in cazul montarii unei zone de dus cu cadita.

Cum se realizeaza zona de dus

In primul rand, trebuie turnata o sapa cu o inclinatie care sa permita scurgerea apei. Variantele de captare a apei sunt doua: fie printr-o scurgere clasica, fie printr-o rigola cu gratar. Exista rigole/scurgeri cu inaltime adecvata pentru montarea in spatii amenajate pentru dus. Acestea vor colecta apa de la dus si o vor evacua in sistemul de canalizare. Amenajarea poate fi cu bordura sau fara bordura. Cea de-a doua varianta tine, insa, de restul pardoselii din camera si de tipul de panou de dus utilizat (paravan).

Hidroizolatia este esentiala

Foarte important este ca sub sapa sa existe si o hidroizolatie, pentru a reduce riscul ca apa sa ajunga in tavanul baii de la etajul de dedesubt. Iar in cazul in care deja exista o hidroizolatie, este recomandat sa se aplice un strat suplimentar, pentru a proteja sapa de umiditate si de macinarea acesteia in timp, asa cum se poate observa la schimbarea gresiei din multe apartamente vechi.

De asemenea, este indicat ca si peretilor sa le fie aplicata o hidroizolatie, in special daca acestia sunt construiti din BCA, deoarece materialul este foarte sensibil la umiditate si predispus la macinarea in timp.

Asadar, alegerea unei solutii de tip walk-in pentru zona de dus reprezinta o varianta eleganta, insa trebuie pastrat in vedere si faptul ca atentia la detalii si costurile sunt pe masura confortului asteptat de la acestea.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum prevenim aparitia mucegaiului in baie Cum prevenim aparitia mucegaiului in baie
Amenajarea baii – Idei de decorare si depozitare in regim de DIY Amenajarea baii – Idei de decorare si depozitare in regim de DIY
Cum poți înlocui faianța cu tapetul pentru baie? Cum poți înlocui faianța cu tapetul pentru baie?
Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou
Ceresit – partenerul tau pentru lucrari de calitate Ceresit – partenerul tau pentru lucrari de calitate
O noua generatie de chiuvete O noua generatie de chiuvete

Vezi mai multe articole