on

Afla cele mai noi si practice idei de amenajare ale unei bai de mici dimensiuni

20 noiembrie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Amenajarea unei băi de mici dimensiuni poate fi o provocare, dar cu puțină planificare și creativitate, acest spațiu poate deveni funcțional și atrăgător, fără investiții majore care să îți găurească bugetul. În acest articol vei descoperi câteva idei ingenioase care te vor ajuta să eficientizezi la maximum spațiul disponibil în baie. Astfel, te vei putea bucura un spațiu atrăgător și confortabil în care să îți desfășori rutina de îngrijire, răsfăț și relaxare.

 

Alege culori deschise și luminoase

Culorile deschise au capacitatea de a crea impresia de spațiu într-un mod atât de eficient, încât orice spațiu poate profita de această mică iluzie. Poți alege dintr-o gamă largă de nuanțe pastelate pentru pereți sau poți merge pe modelul clasic de alb, care îți oferă mai multă libertate în ceea ce privește decorarea. Aceste culori nu doar că vor crea iluzia de spațiu, ci îi vor oferi și un aspect curat, îngrijit și aerisit.

 

Mobilierul suspendat – soluția salvatoareamenajare baie mica

Sursa: unsplash.com

 

Într-o baie de mici dimensiuni, fiecare centimetru contează. Alege mobilier compact și suspendat pentru a economisi spațiu. Un dulap suspendat sau un raft deasupra toaletei pot oferi spațiu de depozitare suplimentar, fără a ocupa prea mult din spațiul necesar desfășurării tuturor activităților din baie.

Totodată, spațiile de depozitare pe verticală sunt și ele o modalitate ideală de a-ți decora baia cu elemente utile (pentru că spațiile de depozitare nu sunt niciodată prea multe) care nu încurcă deplasarea.

Și dacă am menționat importanța mobilierului suspendat – află că poți câștiga câțiva centimetri suplimentari pentru depozitarea produselor de curățare, de exemplu, dacă alegi instalarea unui wc suspendat. Mai mult decât atât, baia ta va căpăta instant un aspect modern, printr-o schimbare atât de simplă.

 

Folosește oglinzi pentru a crea iluzia de spațiu

Oglinzile sunt un truc excelent pentru a face o cameră să pară mai mare. Plasează o oglindă mare pe peretele opus (astfel nu îți va ocupa nici loc) ușii de intrare pentru a reflecta lumina și a crea iluzia de spațiu. De asemenea, poți opta pentru un dulap cu oglindă pentru a combina două elemente de utilitate într-unul singur.

 

idei amenajare baie mica

Sursa: unsplash.com

Dacă specificul proiectului tău și bugetul alocat permite acest lucru, poți lua în considerare instalarea unei cabine de duș cu cădiță în locul unei căzi clasice care poate ocupa foarte mult spațiu. Stilul modern minimalist oferă o mulțime de opțiuni pentru cabine de duș de mici dimensiuni, fiind în același timp și o recomandare de top a specialiștilor în design interior.

 

Alege obiecte sanitare compacte

Obiectele sanitare compacte sunt o alegere excelentă pentru băile de mici dimensiuni. Există o gamă largă de toalete suspendate sau cu rezervorul ascuns, chiuvete încorporate în blat și cabine de duș compuse dintr-un simplu sistem de duș și un geam pentru protecție.

Pentru a-ți putea pune amprenta asupra designului atunci când unul atât de minimalist este impus, poți face acest lucru cu doar câteva trucuri de amenajare pentru baie. Prosoapele, covorașele de baie, accesoriile precum dispenserul de săpun lichid, savoniera sau suportul de periuțe sunt doar câteva elemente cu care te poți “juca”. Sunt accesorii relativ ieftine, disponibile într-o mulțime de modele și culori pe care le poți alterna în funcție de aspectul dorit.

 

Instalează un sistem de iluminat adecvat

Iluminatul adecvat poate face o diferență semnificativă într-o baie de mici dimensiuni. Lumina naturală și existența unei ferestre sunt cel mai fericit scenariu, însă dacă nu ai această opțiune, alege lumini artificiale în nuanțe calde și blânde, care să lumineze eficient întregul spațiu, fără a fi deranjante pentru ochi. Pentru a-ți crea un spațiu ideal de relaxare după o zi lungă și încărcată, ia în considerare instalarea unor lumini ambientale sau folosește lumânări pe bază de baterii. Tot ce îți rămâne de făcut este să te bucuri de un duș revigorant și să aplici masca hidratantă preferată!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajare baie Amenajare baie
Cada de baie - un rasfat sau o necesitate? Cada de baie - un rasfat sau o necesitate?
Amenajarea baii - faianta sau vopsea lavabila cu microparticule ceramice? Amenajarea baii - faianta sau vopsea lavabila cu microparticule ceramice?
Omnires - Colectia NEO M+ Omnires - Colectia NEO M+
Amenajarea spatiului de dus Amenajarea spatiului de dus
Masca chiuveta baie Masca chiuveta baie

Vezi mai multe articole