E obligatoriu ca presedintele asociatiei sa fie proprietar in cadrul blocului respectiv

25 august, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In blocul unde locuiesc si sunt administrator s-a ales un nou presedinte al asociatiei de proprietari. Problema e ca acesta nu este proprietar pe apartamentul unde locuieste, ci parintii lui. In aceasta situatie, poate sa detina functia de presedinte?
Cornel Marcu, Bucuresti
 
Raspuns: Nu poate fi ales un presedinte care nu este titular al unei proprietati in cadrul blocului si care nu este membru al asociatiei de proprietari.
 
Vreau sa stiu si eu daca se plateste liftul de catre cei care stau la etajul 1?
Camelia Cumpata, Bucuresti
 
Raspuns: Liftul are doua cheltuieli: intretinerea, care este obligatorie prin lege si se plateste lunar indiferent daca liftul este utilizat sau nu, si energia electrica aferenta functionarii, care se consuma ca urmare a utilizarii liftului de catre persoanele din bloc. Persoanele care locuiesc la etajul 1 pot fi scutite doar de la plata energiei electrice in conditiile in care nu utilizeaza liftul.
 
Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la bucatarie sau baie stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de proprietari. Dar as vrea sa stiu cine achita daunele din apartamentele locatarilor.
Adrian Tampeanu, Bucuresti
 
Raspuns: Pentru orice lucrare facuta la instalatiile comune care a necesitat interventii din apartamente stricand peretii acestora, obligatia platii refacerii peretilor si a zugravelii revine asociatiei de proprietari.
 
Avem apa la subsolul blocului de o jumatate de metru. Administratorul nu se implica deloc in problemele blocului. Ce putem face?
George Buzdel, Bucuresti
 
Raspuns: Presedintele si membrii comitetului executiv sunt persoane alese de proprietari sa se ocupe de aceste aspecte, inclusiv de activitatea administratorului. Ceea ce decide comitetul, inclusiv cu privire la starea tehnica a subsolului, e obligatoriu de pus in practica de administrator sub coordonarea si supravegherea presedintelui.
 
Pot sa inchid caloriferele pe o perioada de 6 luni de iarna, timp in care sunt plecata din tara? Care ar fi modalitatea, fara a afecta circuitul celorlalti, neexistand repartitoare?
Bogdana Florea, Bucuresti
 
Raspuns: ?ntr-un bloc de locuinte cu mai multi proprietari nici un proprietar nu poate inchide la maximum caloriferele intrucat neasigurarea unei temperaturi interioare in apartament de minimum 16-18 gr. Celsius pe o perioada de 6 luni de iarna poate produce deteriorarea proprietatii comune, ceea ce inseamna prejudicii materiale create de dv. celorlalti proprietari. Iar costurile pentru dv. pot fi mult mai mari decat incalzirea apartamentului in conditii minime normale pentru o astfel de situatie.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

500 milioane euro de la stat pentru energii regenerabile 500 milioane euro de la stat pentru energii regenerabile
„Arctic prezinta functii din viata ta” printr-o noua campanie de imagine „Arctic prezinta functii din viata ta” printr-o noua campanie de imagine
Solutii inteligente si functii speciale pentru ingrijirea casei, oferite de aspiratoarele fara sac de la Electrolux Solutii inteligente si functii speciale pentru ingrijirea casei, oferite de aspiratoarele fara sac de la Electrolux
"Prima casa", primele efecte... perverse - 15 Iulie 2009
RE/MAX Romania: Preturile imobilelor vor creste cu pana la 10% pana la finalul anului RE/MAX Romania: Preturile imobilelor vor creste cu pana la 10% pana la finalul anului
In Capitala, coada la apartamentele ANL In Capitala, coada la apartamentele ANL

Vezi mai multe articole