Efectul eliminarii subventiilor la caldura: Romanii au cheltuit peste 154 mil. euro pentru termopane in S1

22 august, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Romanii au cheltuit, in primele sase luni ale anului, peste 154 mil. euro pentru inlocuirea ferestrelor clasice din peste 220.000 de apartamente la nivel national. Volumul lucrarilor a depasit 2,2 milioane metri patrati de sticla termoizolanta, potrivit estimarilor producatorului de sticla Saint-Gobain Glass Romania.
 
Numarul de apartamente renovate in aceasta perioada este cu 8% mai mare comparativ cu primele 6 luni ale anului trecut, cand au fost inlocuite ferestrele din peste 202.000 de apartamente.
 
„Inlocuirea ferestrelor se numara printre primele lucrari de renovare pe care proprietarii de apartamente le intreprind deoarece genereaza economii inca de la instalare. In plus, este cea mai rapida lucrare de reamenajare”, a declarat Cosmin Popescu, Marketing Manager la Saint-Gobain Glass Romania.
 
Cele mai multe lucrari de inlocuire a ferestrelor se realizeaza la apartamentele de bloc, unde suprafata medie a ferestrelor depaseste 10 metri patrati. Pentru aceste dimensiuni, costul mediu pentru inlocuirea ferestrelor clasice cu unele termoizolante se ridica la aproximativ 700 de euro, economiile medii anuale de energie ridicandu-se la circa 900 de lei.
 
Alte 200 mil. euro in S2
 
Pentru cea de-a doua jumatate a anului sunt estimate lucrari de renovare pentru alte 290.000 de apartamente la nivel national, volumul lucrarilor in acest sens depasind 2,9 mil. metri patrati de sticla termoizolanta. Valoarea lucrarilor de renovare se ridica astfel la peste 200 mil. euro.
 
„Exista o sezonalitate specifica lucrarilor de renovare si simtim ca ritmul acestora s-a accentuat spre finalul verii. Cred ca la sfarsitul anului vom inregistra peste 510.000 de apartamente cu ferestre inlocuite, cu 10% mai multe decat in 2010. Ferestrele schimate in acest an vor aduce economii anuale de energie in valoare de peste 450 milioane de lei”, a adaugat Popescu.
 
Anul trecut, Saint-Gobain Glass Romania a livrat sticla pentru inlocuirea ferestrelor din peste 225.000 de apartamente. Pentru acest an, compania estimeaza ca va livra sticla pentru inlocuirea ferestrelor din circa 250.000 de apartamente.
 
Sursa: Capital

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cat te costa de fapt o locuinta prin Prima Casa? Afla de cati bani ai nevoie pentru o garsoniera de 46.000 de euro! - 04 martie 2010 Cat te costa de fapt o locuinta prin Prima Casa? Afla de cati bani ai nevoie pentru o garsoniera de 46.000 de euro! - 04 martie 2010
Cadastru Cadastru
Ghidul unei petreceri reusite Ghidul unei petreceri reusite
Au inceput speculatiile cu apartamente noi second-hand Au inceput speculatiile cu apartamente noi second-hand
BCR Banca pentru Locuinte tinteste primul loc in piata BCR Banca pentru Locuinte tinteste primul loc in piata
ALTEX doreste sa fie unul dintre principalii integratori ai solutiilor orientate catre client sustinand initiativa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor pentru o practica unitara la nivel national ALTEX doreste sa fie unul dintre principalii integratori ai solutiilor orientate catre client sustinand initiativa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor pentru o practica unitara la nivel national

Vezi mai multe articole