Efectul eliminarii subventiilor la caldura: Romanii au cheltuit peste 154 mil. euro pentru termopane in S1

22 august, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Romanii au cheltuit, in primele sase luni ale anului, peste 154 mil. euro pentru inlocuirea ferestrelor clasice din peste 220.000 de apartamente la nivel national. Volumul lucrarilor a depasit 2,2 milioane metri patrati de sticla termoizolanta, potrivit estimarilor producatorului de sticla Saint-Gobain Glass Romania.
 
Numarul de apartamente renovate in aceasta perioada este cu 8% mai mare comparativ cu primele 6 luni ale anului trecut, cand au fost inlocuite ferestrele din peste 202.000 de apartamente.
 
„Inlocuirea ferestrelor se numara printre primele lucrari de renovare pe care proprietarii de apartamente le intreprind deoarece genereaza economii inca de la instalare. In plus, este cea mai rapida lucrare de reamenajare”, a declarat Cosmin Popescu, Marketing Manager la Saint-Gobain Glass Romania.
 
Cele mai multe lucrari de inlocuire a ferestrelor se realizeaza la apartamentele de bloc, unde suprafata medie a ferestrelor depaseste 10 metri patrati. Pentru aceste dimensiuni, costul mediu pentru inlocuirea ferestrelor clasice cu unele termoizolante se ridica la aproximativ 700 de euro, economiile medii anuale de energie ridicandu-se la circa 900 de lei.
 
Alte 200 mil. euro in S2
 
Pentru cea de-a doua jumatate a anului sunt estimate lucrari de renovare pentru alte 290.000 de apartamente la nivel national, volumul lucrarilor in acest sens depasind 2,9 mil. metri patrati de sticla termoizolanta. Valoarea lucrarilor de renovare se ridica astfel la peste 200 mil. euro.
 
„Exista o sezonalitate specifica lucrarilor de renovare si simtim ca ritmul acestora s-a accentuat spre finalul verii. Cred ca la sfarsitul anului vom inregistra peste 510.000 de apartamente cu ferestre inlocuite, cu 10% mai multe decat in 2010. Ferestrele schimate in acest an vor aduce economii anuale de energie in valoare de peste 450 milioane de lei”, a adaugat Popescu.
 
Anul trecut, Saint-Gobain Glass Romania a livrat sticla pentru inlocuirea ferestrelor din peste 225.000 de apartamente. Pentru acest an, compania estimeaza ca va livra sticla pentru inlocuirea ferestrelor din circa 250.000 de apartamente.
 
Sursa: Capital

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Fii diferit! Alege acoperisul Gerard. Promotie pana la 31 iulie Fii diferit! Alege acoperisul Gerard. Promotie pana la 31 iulie
Lucrezi in domeniul constructiilor? Participa la evenimentul lunii, marca PIATRAONLINE Lucrezi in domeniul constructiilor? Participa la evenimentul lunii, marca PIATRAONLINE
Doar trei cereri in prima zi de Doar trei cereri in prima zi de "Prima casa" - 10 Iulie 2009
Ghidul cumparatorului istet de locuinta noua - 25 martie 2010 Ghidul cumparatorului istet de locuinta noua - 25 martie 2010
Plante la birou si acasa, pentru o atmosfera transformata Plante la birou si acasa, pentru o atmosfera transformata
Chiriile vor creste cu pana la 20% in acest an Chiriile vor creste cu pana la 20% in acest an

Vezi mai multe articole