on

Eficienta energetica a casei tale incepe cu materialele de constructie alese

26 iunie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Casa perfecta pentru familia ta este una definita de siguranta, confort si rezistenta, insa, in acelasi timp, la fel de importanta este si intretinerea ei si costurile pe care le implica aceste aspecte. Trendul in constructii este de a realiza cladiri durabile, economice si prietenoase cu mediul, iar in atingerea acestor standarde, cel mai important factor il joaca materialele alese.
BCA-ul este un material ce indeplineste toate aceste conditii ajutandu-te sa realizezi proiectul si casa la care ai visat.

Constructiile din BCA, eficiente din punct de vedere energetic

Folosind betonul celular autoclavizat, cunoscut sub denumirea mai simpla de BCA, vei avea parte de o constructie ce va necesita costuri minime de intretinere. Principala sa caracteristica este eficienta energetica, data mai ales de continutul mare de aer (aproximativ 50 - 60 de procente din material este alcatuit din aer) care se regaseste in structura sa si care ii confera un randament termic ridicat. Structura acestui material este de fagure, avand numeroase microcelule de aer care au un rol de izolator termic.
BCA-ul asigura o temperatura constanta in interior, precum si o atmosfera calduroasa iarna si racoroasa pe parcursul verii, fara sa apara variatii mari intre anotimpuri, astfel incat costurile de racire si incalzire vor fi minime. Tradus, acest lucru inseamna un confort ridicat si facturi mai mici la energie.

In acelasi timp, blocurile de BCA asigura termoizolarea cladirii inca din faza zidariei, fara sa mai fie nevoie de un strat termoizolant suplimentar la exterior. Blocurile de zidarie din BCA au o conductivitate termica redusa ce va garanta o atmosfera placuta in interiorul cladirii indiferent de anotimp.

Pentru a masura performantele izolatoare ale unui material de constructie se foloseste conductibilitatea termica, o marime fizica prin care se caracterizeaza capacitatea unui material de a transmite caldura. Cu alte cuvinte, cu cat este mai mica valoarea conductivitatii, cu atat materialul are o capacitate de izolare mai mare. La BCA acest coeficient este cuprins intre 0,10 W/mK si 0,14 W/mK.

Pierderile de caldura

Puntile termice cauzeaza pierderile de caldura, iar pentru a le evita, la intersectia dintre doua elemente cu rezistente termice diferite se folosesc materiale termoizolante. BCA-ul este un astfel de material care va asigura un transfer termic redus. Buiandrugii din BCA sau dalele din acest material, precum si utilizarea unui mortar performant vor contribui la diminuarea acestor punti termice.
Pentru a avea pierderi de caldura reduse, un alt factor de luat in considerare este etanseitatea, conferita tot de blocurile de BCA care nu mai au nevoie de alti aditivi care sa garanteze constructiei ermetismul.

Directiva europeana pentru cladirile care consuma "aproape zero energie"

Ne apropiem cu pasi repezi de termenul impus de Uniunea Europeana privind cladirile eficiente energetic. Directiva 2010/31/UE are drept obiectiv ca pana in anul 2020 in intreg spatiul european sa se ridice constructii cu un consum minim de energie - nearly zero-energy buildings (nZEB). Ea se refera la cladiri cu o performanta energetica ridicata si, in mod automat, la folosirea unor materiale care se ridica la standardul propus de oficialii europeni.

Click aici pentru a afla mai multe detalii.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Protejati piatra prin impermeabilizare Protejati piatra prin impermeabilizare
Placile de fibrociment: ce sunt si in ce aplicatii pot fi utilizate Placile de fibrociment: ce sunt si in ce aplicatii pot fi utilizate
Tipuri de cherestea pentru constructii - despre clasificare, umiditate, tratamente, costuri si sortimente de lemn pentru constructie III Tipuri de cherestea pentru constructii - despre clasificare, umiditate, tratamente, costuri si sortimente de lemn pentru constructie III
Aplicare adeziv polistiren Aplicare adeziv polistiren
Ce este travertinul? Ce este travertinul?
Tine-te departe de incendii. Construieste cu BCA Tine-te departe de incendii. Construieste cu BCA

Vezi mai multe articole