Energia solara

23 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Show-room auto revolutionar in Olympia Park din München
 
Arhitectura nu construieste spatii, ci delimiteaza locuri; ea nu da forma spatiului, ci fixeaza
granite care intemeiaza esenta unui loc. Dupa Haidegger, construirea inseamna "ingaduirea" unui spatiu intr-un anume loc. O importanta provocare pentru arhitectura o reprezinta implantarea unei constructii pe un teren cu un relief foarte denivelat. O astfel de insertie arhitecturala interesanta o reprezinta si proiectul pentru un showroom auto, cu adevarat revolutionar, amplasat in Olympia Park din Munchen. Constructia se integreaza mediului inconjurator datorita formei sale organice care pare sa imite relieful denivelat al parcului. Astfel limitele fizice ale constructiei nu mai au rolul de a separa un spatiu interior de cel exterior, ci acela de a prelungi interiorul in afara si invers.
In acest showroom masinile nu sunt expuse in mod conventional, ci ele sunt vazute de vizitatori in miscare, parcurgand intregul spatiu al expozitiei pe diverse rampe.
Membrana acoperisului este capabila, sa asigure ventilarea spatiului interior, sa utilizeze energia solara si sa controleze iluminatul artificial.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Eleganta, minimalism, libertate - Casa de sticla Eleganta, minimalism, libertate - Casa de sticla
Minimalist, simplu, curat – designul suedez Minimalist, simplu, curat – designul suedez
Interviu cu Mariana Constantinescu-Bradescu, Managing Partner PIATRAONLINE Interviu cu Mariana Constantinescu-Bradescu, Managing Partner PIATRAONLINE
Un apartament mic poate fi... mare Un apartament mic poate fi... mare
Structuri arhitecturale din beton si fier Structuri arhitecturale din beton si fier
Parcul Carol Parcul Carol

Vezi mai multe articole