Arhitect pentru propriul design interior

25 septembrie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Va promiteam saptamana trecuta ca vom continua sa va dam cateva idei cu privire la modul in care va puteti schimba designul interior al casei fara sa faceti investitii majore.
 
Puteti chiar sa va jucati de-a arhitectul in schimbarea designului interior. Nu va imaginati ca va trebui sa daramati peretii pentru asta. Pictati tamplaria si trasati-i cu cat mai multa grija o dunga alba care va crea senzatia unui spatiu mai mare. In colturile casei puteti monta scaune tip fotoliu, dar pe care trebuie sa aveti grija sa le taiati astfel incat sa para
 
incastrate in perete. Efectul in designul interior va fi unul de intimitate, ca sa nu mai spunem ca veti mai salva ceva spatiu si veti putea folosi chiar fotoliile vechi, pe care planuiati sa le aruncati. Daca aveti la dispozitie un livimg mare pe care vreti sa il „spargeti”, dar fara a-l compartimenta efectiv, plasati 2-3 coloane care sa va ajute sa definiti spatiul interior. Ele pot fi facute din prefabricate care pot fi apoi eliminate din designul interior sau pot fi folosite ca structuri de prindere a peretilor falsi. Important este ca ele sa fie asortate cu accesoriile din living si sa aiba cateva elemente arhitecturale care sa le evidentieze. Si daca tot vorbim de prefabricate, cu ajutorul lor puteti schimba designul interior in toata casa, folosindu-le pentru a crea nise pe perete, nise care pot fi folosite ca spatii de depozitare sau ca rafturi pentru carti.  Astfel de rafturi-nisa montate asimetric se pootrivesc foarte bine in cazul unui hol si vor schimba designul interior al intregului coridor, chiar daca nu sunt realizate de catre specialisti. Spatele acestor nise poate fi vopsit intr-o culoare de contrast cu restul peretelui. Cele mai indicate sunt tonurile inchise sau cele care imita lemnul de stejar. Schimbati accesoriile din metal ale mobilierului din casa, manere, butoni, cu altele noi, in aceeasi culoare cu nisele pentru a crea continuitate in designul interior.
 
Si peretii pot fi inveseliti doar cu ajutorul a catorva pensule de vopsea sau folosindu-va de cateva fasii de tapet. Trageti o dunga orizontala colorata pe pereti, la o inaltime de doua treimi din cea totala a camerei, pe intreg perimetrul acesteia. Apoi scoateti in evidenta culoarea trasand deasupra si dedesubtul acesteia dungi subtiri cu alb, care, desi pot parea nesemnificative, la final veti constata ca au schimbat cu desavarsire intreg designul interior al camerei. Asortati aceste modele arhitecturale cu accesorii alb-negru, cum ar fi ramele foto. Idel ar fi ca acelasi tip de rame sa le prindeti in perete intr-un grupaj situat la nivelul ochilor, sau luati ca punct de reper dunga de culoare si faceti grupajul foto imediat sub ea. Si daca vreti ca designul sa fie unicat, inramati citatul dumneavoastra favorit, printat pe o hartie care sa aduca aminte de manuscrisele vechi. Si ca sa se asorteze cu un alt obiect din designul interior plasati in living un scaun tip cuier care apartine modei trecute.
Spatele rafturilor de carti poate fi si el acoperit cu bucati de tapet in alb si negru, tot pentru a da continuitate designului interior. Puteti pune pe dulapuri lambriuri taiate fasii care sa continuie linia vopsita pe perete.
 
Un design interior proaspat nu poate fi complet fara a avea o lumina potrivita. Amplasati din loc in loc caramizi de sticla care vor reflecta si cele mai mici raze de lumina, crescandu-le intensitatea, dar fara a strica sentimentul de intimitate. Pentru a reflecta mai multa lumina folositi in designul interior cat mai multe obiecte din metal, sticla, oglinda, vopsea lucioasa sau placi de ceramica. Accentele de cristal ale candelabrelor si veiozelor vor adauga nu doar lumina, ci si eleganta designului interior. Puneti rafturi fara partea din spate in fata ferestrelor, de preferinta dulapuri din sticla pe care sa expuneti diferite obiecte decorative care vor fi puse in evidenta de lumina care vine din spatele lor.
 
Exista nenumarate artificii care pot schimba designul fiecarei camere in parte, dar despre baie si bucatarie vom vorbi saptamana viitoare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Simplitatea avea culoarea cerului Simplitatea avea culoarea cerului
Biedermeier - un loc in modernitate Biedermeier - un loc in modernitate
Culori pe stilul tau, in casa ta Culori pe stilul tau, in casa ta
Despre culoare Despre culoare
Design minimalist Design minimalist
Universitatea Politehnica Bucuresti Universitatea Politehnica Bucuresti

Vezi mai multe articole