on

Fantanile arteziene si arta Feng Shui - Combinatia care aduce bunastarea in casa ta

14 martie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Feng Shui este o straveche stiinta cu originea in China, care studiaza influenta mediului asupra starii de bine a oamenilor si contribuie la controlarea energiilor care aduc prosperitate si armonie.

Feng Shui-ul traditional se bazeaza pe masuratori foarte exacte pentru localizarea acestor energii, cu ajutorul busolei chinezesti (Luo pan). Atentie mare, insa, la falsurile din comert, care nu au nicio legatura cu traditia originala.

Masuratorile busolei Feng Shui difera, in functie de orientarea fata de punctele cardinale si de amplasamentul camerelor, de aceea harta energiilor va fi diferita pentru fiecare casa in parte. Apoi, intervine in operatiune specialistul in materie de Feng Shui, care va introduce elementele ce vor potenta toate energiile.

Unul dintre obiectele folosite in Feng Shui-ul traditional este fantana arteziana de interior, in cazul caselor particulare, al hotelurilor si birourilor. Fantana arteziana de exterior se aplica in cazul spatiilor comerciale deschise si gradinilor.

Conform principiilor Feng Shui, obiectele cu miscare continua, cum ar fi curgerea apei, au ca efect subtil dinamizarea energiei locului in care este amplasata. Acestea pot dinamiza atat energiile pozitive care amplifica bunastarea, dar in acelasi timp si pe cele negative, daca elementele sunt asezate la intamplare, fara indrumarea unui specialist. Odata stabilita harta energetica a locuintei, se poate trece la amplasarea fantanei, care ar urma sa atraga in casa energia pozitiva cautata.

Cum intretii o astfel de fantana?

Este usor! Fantanile de apartament sunt usor de asamblat si nici nu afecteaza zona in care sunt montate.

Pentru a le utiliza nu ai nevoie decat sa le umpli cu apa, sa le introduci in priza si sa apesi butonul care pune apa in circulatie.

Pompele nu au nevoie de o intretinere frecventa, ci doar o data pe luna. Atunci, fantana trebuie dezasamblata, iar pompa curatata cu ajutorul apei.

Vasul care este de fapt fundatia fantanii trebuie sa fie impermeabil. Este recomandata folosirea apei distilate. Din cand in cand, este necesara adaugarea de apa in vas, pentru inlocuirea cantitatii evaporate. Exista riscul ca pompa de la fantana arteziana de interior sa se deterioreze daca va functiona in gol.

In Romania, partile componente ale unei fantani de interior sunt mai greu de gasit, insa, din fericire, exista site-uri precum www.bluconcept.ro si www.fantanideinterior.ro, de unde doritorii pot alege dintr-o varietate de produse de acest gen.

Tot ce iti va mai ramane de facut va fi sa te bucuri de linistea si pacea pe care aceste obiecte decorative o vor aduce in viata ta.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pasi esentiali in construirea unui dressing Pasi esentiali in construirea unui dressing
Cum faci mai mult spatiu in apartament Cum faci mai mult spatiu in apartament
Prima impresie conteaza: holul casei Prima impresie conteaza: holul casei
Black Friday Regata: 27-29 Noiembrie | Weekendul cu cele mai mari reduceri din an Black Friday Regata: 27-29 Noiembrie | Weekendul cu cele mai mari reduceri din an
Trei sfaturi de retinut cand iti mobilezi prima ta casa Trei sfaturi de retinut cand iti mobilezi prima ta casa
Licheni stabilizati | Cum se intretin Licheni stabilizati | Cum se intretin

Vezi mai multe articole