Fatade de blocuri viu colorate

Fatade de blocuri viu colorate

23 aprilie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Culorile ne influenteaza viata, dispozitia, sentimentele si au capacitatea de a ne folosi drept instrumente de afirmare individuala foarte expresive. Fie ca e vorba de machiaj, imbracaminte sau amenajarea casei, modul in care alegem sa ne coloram lumea ne defineste ca oameni.

Orase celebre pentru culoarea cladirilor, precum Manarola din Italia, Salvador din Brazilia, La Boca din Argentina, Kulusuk din Groenlanda, Zacatecas din Mexic, regiunea Bo-kaap din Cape Town, Africa de Sud sau cartierul portului din Copenhaga, atrag milioane de turisti in fiecare an tocmai datorita faptului ca, de fapt, suntem cu totii avizi dupa acel strop de culoare care face viata sa para mai frumoasa.

Exista orase a caror legislatie reglementeaza alegerile cetatenilor in ceea ce priveste culoarea fatadelor si acoperisurilor casei, cu scopul de a integra fiecare noua constructie in compozitia prestabilita a orasului. Pentru a pastra armonia arhitecturala a unei asezari, cladirile trebuie sa impartaseasca, macar partial, aceleasi linii si stiluri sau combinatii cromatice.

Burano este o frumoasa insula in partea nordica a lagunei venetiene, cunoscuta pentru manufacturarea dantelei si pentru casele viu colorate ale pescarilor. Insula este un adevarat paradis al fotografilor. Zidurile colorate pot fi intalnite pretutindeni si nu doar de-a lungul canalelor principale cel mai des vizitate de turisti. Desi ai putea fi tentat sa crezi ca alegerea culorii vopselei se face la intamplare, in fapt, exista un sistem specific ce dateaza din vremuri indepartate. Daca un localnic vrea sa-si vopseasca locuinta trebuie sa inainteze o cerere catre Guvern, care ii va oferi aprobarea doar daca acea culoare se incadreaza in planul cromatic din respectiva zona a insulei. Pentru un vizitator, Burano pare un loc plin de veselie. Usile si geamurile tot timpul deschis si rufele atarnate la uscat contribuie la imaginea unei comunitati prietenoase si bine inchegate.

Culorile inspira si aduc mai multa luminozitate in viata oamenilor. Proiectul “Coloram Romania” isi propune sa exploreze tocmai aceasta calitate a culorilor – aceea de a influenta pozitiv lumea si de a stimula buna dispozitie. Fie ca vrei sa vorbesti despre un loc sau o persoana care merita admiratie, fie ca stii o cladire care ar putea beneficia de mai multa culoare, proiectul urmareste sa valorifice locurile si oamenii din Romania, sa schimbe perspectiva sumbra a romanilor asupra propriei tari, prin ganduri pozitive si culoare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tencuiala antiigrasie Tencuiala antiigrasie
Fatada ventilata – Lista avantajelor unei astfel de izolatii a casei Fatada ventilata – Lista avantajelor unei astfel de izolatii a casei
Tencuieli decorative Tencuieli decorative
Tencuieli Decorative Pentru Termosisteme De Vata Bazaltica Tencuieli Decorative Pentru Termosisteme De Vata Bazaltica
Zidurile duble la exterior: de ce sunt recomandate pentru orice constructie Zidurile duble la exterior: de ce sunt recomandate pentru orice constructie
Cateva sfaturi practice despre cum sa alegi tencuiala decorativa Cateva sfaturi practice despre cum sa alegi tencuiala decorativa

Vezi mai multe articole