on

Renovarea peretilor: panourile decorative care imita piatra

08 septembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tocmai ai terminat de renovat peretii, insa tot simti ca in living ar mai trebui adaugat un element care sa aduca un plus din punct de vedere vizual, atat la interior, cat si la exterior? Daca te intrebi care este acel element, te poti opri din cautari.

Panourile decorative realizate din materiale care imita piatra naturala si caramida sunt o solutie atat pentru amenajarea interiorului locuintei, cat si pentru exteriorul acesteia. Fabricate dintr-un amestec de minerale, combinate cu aditivi si armaturi pe baza de zirconiu, panourile prezinta o serie de avantaje imbatabile in comparatie cu materialele pe care le substituie, atat din punct de vedere al montajului, cat si din punct de vedere al costurilor.

In ceea ce priveste montajul, panourile decorative au marele avantaj ca nu trebuie montate neaparat pe pereti drepti, proaspat tencuiti sau cu finisajul vechi indepartat. Mai mult, acestea pot fi montate in orice perioada a anului, permit amplasarea termoizolatiei intre finisaj si perete si rezista foarte bine, in exterior, la temperaturi extreme.

Cum se monteaza

Timpul de montare redus este un alt mare avantaj al utilizarii panourilor decorative. Acestea pot fi instalate cu pana la de 10 ori mai rapid decat finisajele din piatra naturala sau caramida. Iata cum decurge totul in 6 pasi, explicati de specialistii de la Coba Panels, Parteneri de Incredere ai Misiunea Casa:

  • se taie cu flexul placile, astfel incat sa incapa perfect pe suprafata pe care urmeaza sa fie montate
  • se lipesc panourile de perete si apoi se dau 5 gauri prin finisaj pana inauntrul peretelui
  • in gaurile din perete se monteaza dibluri
  • panourile pot fi acum fixate cu holtzsuruburi

Foarte important de retinut este faptul ca intre panouri trebuie lasat un rost de 3 mm, la exterior, respectiv 2 mm, la interior.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce trebuie sa stii despre tencuiala decorativa Ce trebuie sa stii despre tencuiala decorativa
Ce materiale poti alege pentru fatada casei tale Ce materiale poti alege pentru fatada casei tale
Realizarea soclului casei: sfaturile oferite unei cititoare Misiunea Casa Realizarea soclului casei: sfaturile oferite unei cititoare Misiunea Casa
Fatada, decisiva pentru aspectul unei cladiri Fatada, decisiva pentru aspectul unei cladiri
Vopsirea tencuielii fatadei: sfaturi de pregatire a stratului suport si de aplicare a vopselei Vopsirea tencuielii fatadei: sfaturi de pregatire a stratului suport si de aplicare a vopselei
Termosistemul: cum poate fi protejata peste iarna o lucrare nefinisata Termosistemul: cum poate fi protejata peste iarna o lucrare nefinisata

Vezi mai multe articole