Francois Edouard, designerul anului 2011

07 ianuarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Turnul cu flori
turnul cu flori
Arhitectura verde isi consolideaza pozitia de la an la an si tendintele arata ca tot mai multe firme din domeniul amenajarilor si designerii care concep produse de ultima generatie, adopta ecologia in forme diverse si propun propria lor arta de a trai.
 
Dupa aceleasi pricipii isi guverneaza viata si arhitectul francez Edouard Francois, favorit in acest an la Salonul international de mobila si design Maison&Objet de la Paris.
Francois Edouard
designerul-anului_Edouard-F
 
Declarat designerul anului 2011, Edouard Francois este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati arhitecti ce promoveaza armonia constructiilor contemporane cu mediul inconjurator. Combinand arhitectura cu ecologia, acesta a creat lucrari care i-au adus prestigiu prin originalitatea cu care a reusit sa le integreze in mediul urban, ca o prelungire a mediului natural intre caramizi si betoane.
 
Una dintre lucrarile sale de referinta este "Flower Tower" (turnul florilor), desi denumit impropriu astfel pentru ca de fapt complexul rezidential este imbracat la propriu cu plante de bambus. 380 de ghivece imense din beton in care a fost plantat bambus, au fost incorporate in balcoane oferind o imagine spectaculoasa unei constructii banale. Bambusul creste foarte repede si face parte din categoria plantelor inalte care ofera un fel de umbrele naturale pentru apartamentele complexului si intimitate fata de vecini.
 
Ce propune François cu arhitectura verde a complexului Flower Tower este de fapt un sistem simplu, independent de tehnologiile costisitoare si cu siguranta poate fi pus in practica in orice balcon din orasele noastre, costurile fiind in general mici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Opera plutitoare Opera plutitoare
Manastirea Antim Manastirea Antim
Curtea Veche Curtea Veche
Arhitectura neconventionala - Xanadu Dome Home Arhitectura neconventionala - Xanadu Dome Home
Top 5 tendințe în arhitectură în 2021 Top 5 tendințe în arhitectură în 2021
Design-ul geometric, cea mai la moda sursa de inspiratie pentru casa ta Design-ul geometric, cea mai la moda sursa de inspiratie pentru casa ta

Vezi mai multe articole