on

G-pod: casele mobile ale viitorului.

16 octombrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Lumea de azi este din ce in ce mai mult in miscare. “Mobile” este noul PC. Ne petrecem tot mai mult timp in masina. Calatorim adesea. Ajungem tot mai rar pe acasa.
De curand, in 2012, o companie de arhitecti, pe nume G-pod, inventeaza o solutie fiabila si moderna de case mobile. Excelente din punct de vedere architectural si cu un design foarte avansat, aceste “apartamente” ale viitorului sunt dotate cu tot confortul necesar locuitului si desfasurarii activitatii profesionale in cele mai indepartate locuri, in care, in mod normal, un cort ar fi tot la ce ai putea spera.

Chiar daca, la o prima privire, aceste locuinte ar putea parea niste banale containere, in realitate, in interior sunt foarte confortabile si dau impresia de spatiu generos.
Complet modulare si eco, locuintele mobile G-pod pot fi asamblate oriunde in doar cateva ore, nefiind necesara conectarea la o sursa de energie, ele fiind dotate cu panouri solare foto-voltaice pentru o perfecta autonomie.
Au o veranda foarte spatioasa sunt modulare, avand, la cerere, una sau doua camere si pot avea chiar si propriul gazon pe acoperis!

Varianta standard, adresata in principal locuitului, se numeste Dwell. Pe langa aceasta, exista si varianta “de business”, denumita Pop, care se doreste a fi o solutie practica si la indemana pentru oricine doreste sa isi deschida un mic business si are nevoie de mobilitate.


Compania producatoare opereaza in Australia si Hong Kong dar pot oferi solutii mobile de locuit in orice parte a lumii.
Asadar, in viitor, atunci cand ne gandim sa ne facem o casa de vacanta si nu suntem decisi daca sa fie la munte sau la mare, putem opta pentru solutia celor de la G-pod. Astfel, am putea deveni proprietarii unei mini-apartament mobil, eco si foarte modern, care poate fi practic mutat, dupa bunul plac, cand la mare, cand la munte.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Televizoarele Sony BRAVIA XR MASTER din seria Z9J 8K Full Array LED sunt acum disponibile pentru precomanda Televizoarele Sony BRAVIA XR MASTER din seria Z9J 8K Full Array LED sunt acum disponibile pentru precomanda
Cum va transforma Microsoft HoloLens casa viitorului Cum va transforma Microsoft HoloLens casa viitorului
Scaunul pentru internet surfing (Surf Chair) Scaunul pentru internet surfing (Surf Chair)
Casa inteligenta - Avantaje si riscuri ale Internet of Things Casa inteligenta - Avantaje si riscuri ale Internet of Things
Transforma serile de film de acasa in experiente de cinema Transforma serile de film de acasa in experiente de cinema
O casa smart are nevoie de gadgeturi performante O casa smart are nevoie de gadgeturi performante

Vezi mai multe articole