Gardul casei

Gardul trebuie sa fie gandit in concordanta cu stilul casei, dar trebuie sa fie si suficient de stabil pentru a asigura protectia proprietatii. Afla tot ce trebuie sa stii despre garduri, cele mai bune materiale si alte elemente functionale importante.

Garduri (II)

Garduri (II)

01 septembrie, 2003

Ce este si la ce ne foloseste gardul? Sa continuam cu descrierea rolului gardurilor, a conditiilor de executie si a accesoriilor acestora! Daca ati fost ademenit vreodata sa cumparati un tip de imprejmuire antiefractie, ar fi mai realist daca ati porni de la ideea ca practic nu exista gard care sa nu poata fi depasit prin escaladare, demontare sau decupare. Chiar si cele proiectate pentru maxima securitate, cum sunt gardurile de inchisori, s-au dovedit ineficiente in fata unui om tenace. In cazul protejarii unei locuinte, exista destule solutii pe care orice specialist vi le poate detalia. Un gard suplu, usor, este simplu de construit, de intretinut si ii puteti da un aspect placut. Principii de baza Vom mentiona cateva conditii de executie, necesare pentru a-i asigura rezistenta si eficienta:…

mai mult >
Garduri (I)

Garduri (I)

01 septembrie, 2003

Ce este si la ce ne foloseste gardul? Gardul se defineste ca o imprejmuire din lemn, metal, zidarie sau alt material, a unei incinte cu rol de locuinta, spatiu de lucru sau teren. De obicei este construit la limita de proprietate. Ideal ar fi ca proiectul cladirii sa fie executat simultan cu cel al gardului si mai ales al portilor. Adesea gardul este realizat cu mult timp inaintea casei, dupa care sunt necesare modificari astfel incat in final sa intre in ton cu casa. Norme si restrictii Aspectul gardului nu este o chestiune indiferenta. Pentru locuintele noi, dar si pentru cele vechi, forma si caracteristicile sale se stabilesc prin norme urbanistice, relativ restrictive pentru unele zone ale localitatilor. Urbanistii au in vedere mai multe aspecte. In primul rand acesta trebuie sa fie estetic…

mai mult >