Patru tipuri de garduri din piatra naturala.

Gardul din piatra naturala: patru idei spectaculoase

08 martie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Amenajarea exteriorului casei include si atentia acordata gardurilor – utile atat pentru a proteja intimitatea familiei dumneavoastra, ele pot fi si elemente vizuale interesante si puternice, in functie de materialul pe care il alegeti.

Piatra naturala este poate cel mai durabil tip de material, atat pentru amenajarile de interior, cat si pentru cele de exterior. Recomandarea specialistilor in piatra naturala este folosirea unui singur tip de material intr-o curte sau intr-o gradina. Daca acest lucru nu este posibil, puteti opta pentru tipuri de piatra similare ca nuante, pentru a nu aglomera spatiul.

Cel mai cunoscut tip de piatra naturala este marmura: chiar daca in cele mai multe cazuri atunci cand ne gandim la marmura ne vin in minte spatiile opulente, de lux, exista variante de marmura in finisaj scapitat, ca in imaginea de mai jos. Acest tip de finisaj recomanda marmura fie pentru interioare in care este potrivita o asemenea textura (de inspiratie rustica, de exemplu), fie pentru exterior, unde nuantele aurii ale marmurei Sunny vor imbogati aspectul gradinii sau al curtii cu note relaxate. Bineinteles, acest tip de placa poate fi folosit, de exemplu, si pentru placarea unui perete exterior, de terasa, in completarea gardului, pentru un aspect coerent.

Gard din marmura Sunny

Marea calitate a marmurei este densitatea crescuta, trasatura care face ca durata de viata a acestui material sa fie impresionanta. Un alt tip de marmura care poate fi folosit cu success in placarea gardului sau al unui perete de exterior impozant este marmura Rock Face Akron

Gard din marmura Rock Face Akron

In nuante de gri, dar si zone mai dinamice, cu inflexiuni albastrui sau verzi, marmura Rock Face Akron are o rezistenta deosebita, mai ales in fata ciclurilor de inghet-dezghet.

Si ardezia este o varianta interesanta pentru placarea gardului – fasiile Kavala, in finisaj antichizat (ca in imaginea de mai jos) transmit un aspect puternic natural.

Gard din fasii Kavala, in finisaj antichizat.

Nu in ultimul rand, travertinul, material in tendintele anului 2016 in ceea ce priveste piatra naturala, poate fi o alegere buna pentru placarea gardului. In imagine, un exemplu de gard placat cu travertin multicolor, in finisaj scapitat, la dimensiunile de 5 cm X lungimi libere X 2.2 centimetri.

Gard din travertin multicolor.

Cum se ingrijeste piatra naturala la exterior?
Desi piatra naturala este un material extreme de rezistent, ii puteti prelungi durata de viata prin impermeabilizare – un proces recomandat de specialistii in piatra naturala indiferent de spatiul in care este montata piatra. Impermeabilizarea inseamna sigilarea porilor, adica aplicarea unei pelicule de solutie profesionala, creata special pentru ingrijirea pietrei, care nu va lasa umezeala sau diferitele substante care pot pata materialul sa afecteze in mod profund placa.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Imprejmuire teren casa Imprejmuire teren casa
Coama Gard - Ce este si cum se monteaza Coama Gard - Ce este si cum se monteaza
Gardul si poarta casei Gardul si poarta casei
RENOVAREA ZIDURILOR EXTERIOARE - Rezistent, frumos si usor de realizat RENOVAREA ZIDURILOR EXTERIOARE - Rezistent, frumos si usor de realizat
Despre gardurile vii Despre gardurile vii
Garduri (II) Garduri (II)

Vezi mai multe articole