on

Tabla decupata - noul trend in materie de garduri si porti

11 februarie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Gandit de cele mai multe ori in concordanta cu stilul casei, gardul are suficiente posibilitati de a se manifesta pe plan estetic, bineinteles ca aspectul va depinde in primul rand de preferintele beneficiarului, dar si de bugetul acestuia.

Gardul, ca element simbolic, intrerupe sau, dimpotriva, inlesneste traseul fizic si virtual intre spatiul public si cel privat. Poarta, un element functional, dar mai ales unul cu caracter simbolic, reprezinta unul dintre punctele importante pe acest traseu spatial – punctul de acces.

Imprejmuirea curtilor este un pas important care se poate executa atat inaintea lucrarilor de construire a casei, dar si ulterior acestora, fiind de cele mai multe ori inclus in proiectul casei. Este foarte important sa stii ca realizarea gardului reprezinta o lucrare de constructii care necesita autorizatie de construire.

Din punct de vedere al construirii, exista numeroase variante din care putem alege: de la simple imprejmuiri bazate pe un sistem de stalpi si inchidere cu panouri din lemn, la variante integral metalice, garduri masive din beton si zidarie (caramida, blocuri BCA, boltari) sau orice alte combinatii ale acestor variante cu fundatii din beton.

In prezent, cele mai populare garduri sunt cele din piatra, beton si fier forjat, in timp ce gardurile din lemn sau cele din plasa de sarma au devenit o varianta mai putin uzitata in cazul imprejmuitilor rezidentiale. Cu toate acestea, tabla decupata, noul trend in materie de design, pare sa castige tot mai mult teren pe piata materialelor destinate constructiei gardurilor si portilor. Aceasta reprezinta o alternativa interesanta si atrage din ce in ce mai multi clienti.

Panourile din tabla decupata pot fi folosite atat la constructia gardurilor, cat si la constructia portilor. Acestea sunt realizate printr-un procedeu specific, si anume prin debitarea cu plasma.

  

Debitarea cu plasma este unul dintre cele mai eficiente procedee de debitare pentru diferite grosimi de tabla. Spre deosebire de echipamentele laser care pot debita grosimi de maxim 20 mm, echipamentele cu plasma de inalta precizie au capacitatea de a debita grosimi intre 1 mm si 40 mm. Pot fi debitate bucati de tabla cu dimensiuni maxime care tin de marimea masinii CNC, pe care se executa decuparea dupa modelul dorit. Pot fi atinse dimensiuni uzuale de 3000x1500 mm sau chiar si 7000x2000 mm, dupa dotarile fiecarui atelier in parte.

Avantajele debitarii cu plasma

Calitatea mesei de taiere influenteaza obtinerea unei precizii dimensionale ridicate, precum si calitatea suprafetei taiate, apropiata de cea a debitarii cu laser, dar la un cost inferior acesteia. Marginile pieselor sunt curate, fara bavuri si, prin urmare, nu necesita manopera de finisare. Prin folosirea acestei tehnologii computerizate, pot fi realizate forme sau desene foarte complicate, in timp ce tolerantele de executie sunt foarte mici. Nu sunt necesare prelucrari ulterioare pentru reperele executate, deoarece taieturile vor fi foarte precise si curate.

Partenerii nostri de incredere, Materiale.ro, folosesc echipamente profesionale, care pot debita diverse modele, cu rezultate ce vor fi reprezentate de produse fine, foarte precise si inalt calitative. De asemenea, preturile sunt avantajoase, iar modelele sunt variate (peste 40 de modele, actualizate in permanenta. Mai multe detalii veti gasi aici sau ii puteti contacta direct la 0770.724.630.

 

Avantajele gardurilor din panouri decupate

-  Debitarea cu plasma iti va permite alegerea unui model unic, procedeul oferindu-ti posibilitatea de a crea un gard sau o poarta in diverse modele si forme, beneficiind de un aspect modern si un design nemaiintalnit. Acestea spuse, iti poti folosi imaginatia la maxim si poti realiza un gard pe gustul tau.

-  Montajul se realizeaza cu usurinta, acest lucru se datoreaza faptului ca foaia de tabla este realizata dintr-o singur bucata, spre deosebire de gardul din fier forjat care este compus din mai multe bucati, crescand timpul necesar montarii.

-  Datorita debitarii cu plasma vei beneficia de un produs cu un aspect elegant si fara imperfectiuni, acest lucru se datoreaza preciziei marite a echipamentului folosit la debitare.

-  Prin folosirea acestei tehnologii computerizate, pot fi realizate forme sau desene foarte complicate.

Te invitam sa accesezi site-ul Partenerului Nostru de Incredere, Materiale.ro, pentru a descoperi cateva modele de panouri din tabla decupata. Daca iti doresti un gard unic, ei pot executa la comanda si alte modele decat cele prezentate pe site, de dimensiuni si grosimi diferite. De asemenea, ei pot realiza garduri si teava amprentata.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Coama Gard - Ce este si cum se monteaza Coama Gard - Ce este si cum se monteaza
Imprejmuirea cu panouri bordurate - Variante de construire Imprejmuirea cu panouri bordurate - Variante de construire
Poarta glisanta automata: sfaturi de montare Poarta glisanta automata: sfaturi de montare
Garduri (I) Garduri (I)
10 modalitati de a integra gardurile WPC in designul exterior al casei tale 10 modalitati de a integra gardurile WPC in designul exterior al casei tale
Gard WPC. 10 sfaturi pentru un montaj corect Gard WPC. 10 sfaturi pentru un montaj corect

Vezi mai multe articole