Garsoniera noua devine doua camere pentru 5.000 de euro

04 iulie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Este la moda cumpararea unei garsoniere intr-un bloc nou si recompartimentarea ei.
In ansamblurile rezidentiale aflate in constructie, primele locuinte vindute sint garsonierele. „In fiecare proiect garsonierele au fost cel mai bine vindut tip de apartament, acest fapt datorindu-se in primul rind pretului de achizitie mai scazut si apoi faptului ca acest tip de apartamente e mai usor de revindut“, arata un raport al companiei imobiliare Colliers. Exista si un alt motiv pentru care garsonierele sint mai cautate. „Sint proprietari care prefera sa achizitionize garsoniera pentru a o compartimenta astfel incit sa se obtina un apartament cu doua camere“, ne-a spus Alina Dinu, arhitect in cadrul firmei Breneka.
Compartimentarea este posibila si datorita faptului ca garsonierele noi au suprafete generoase, aproape egalind apartamentele cu doua camere din blocurile vechi. Compartimentarea se poate face cu pereti din caramida, din rigips, precum si din caramizi normale sau caramizi din sticla. „Cea mai la indemina solutie este reprezentata de structura metalica usoara cu pereti din placi de rigips“, a amintit Alina Dinu.
Placile din gips-carton costa, potrivit lui Mihai Rogojanu, managerul firmei Comlar, intre 17,5 si 29,5 lei/placa. Potrivit lui Ciprian Ana, administratorul firmei Policons Group SRL, metrul patrat de perete de compartimentare costa 20 de euro. „Peretele este dublu, iar pretul include manopera, placile din gips-carton, structura din metal, accesoriile, precum si materialul necesar gletuirii si vopsirii peretelui“, a mai spus Ciprian Ana. Metrul patrat din perete de zidarie costa aproximativ 20 de euro. „Pretul zidariei este asemanator cu cel al peretelui din gips-carton, numai ca se face mizerie mai mare, iar durata de executie este mai mare“, a amintit Ciprian Ana. Cei care prefera ceva deosebit si au si bani mai multi pot apela la caramizile din sticla. „O astfel de caramida ajunge la aproximativ 17 lei. Intr-un mp de perete intra 25 de bucati, iar manopera de montaj ajunge cam la 15 euro mp“, a precizat administratorul Policons Group. In general, spun specialistii, pretul pentru o astfel de operatiune este de 8% din valoarea locuintei. Pentru o garsoniera noua cu o suprafata utila de 50 mp, pretul este in jur de 65.000 de euro. Recompartimentarea ar costa in jur de 5.200.
Comparatie pe pret
Apartamentele vechi cu doua camere oscileaza ca pret intre 65.000 si 100.000 de euro. Ca suprafata, acestea variaza intre 54 si 70 de metri patrati. Pe pret si suprafata minima, ar iesi la 1.200 de euro metrul patrat de apartament vechi. In ceea ce priveste locuintele noi, pretul de vinzare este in jur de 1.300-1.400 de euro/mp util.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Creditul cu avans 0 nu creste preturile apartamentelor Creditul cu avans 0 nu creste preturile apartamentelor
Constanta, noul pol al investitiilor imobiliare Constanta, noul pol al investitiilor imobiliare
In cati ani ti-ai permite cel mai scump apartament din New York? In cati ani ti-ai permite cel mai scump apartament din New York?
Micii proprietari spanioli, loviti in plin de cresterea ratelor la casele cumparate Micii proprietari spanioli, loviti in plin de cresterea ratelor la casele cumparate
Minusurile unei case, obligatoriu de prezentat cumparatorului Minusurile unei case, obligatoriu de prezentat cumparatorului
Aproape 180.000 de romani se bat pe locuinte construite cu bani de la stat Aproape 180.000 de romani se bat pe locuinte construite cu bani de la stat

Vezi mai multe articole