Garsoniera noua devine doua camere pentru 5.000 de euro

04 iulie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Este la moda cumpararea unei garsoniere intr-un bloc nou si recompartimentarea ei.
In ansamblurile rezidentiale aflate in constructie, primele locuinte vindute sint garsonierele. „In fiecare proiect garsonierele au fost cel mai bine vindut tip de apartament, acest fapt datorindu-se in primul rind pretului de achizitie mai scazut si apoi faptului ca acest tip de apartamente e mai usor de revindut“, arata un raport al companiei imobiliare Colliers. Exista si un alt motiv pentru care garsonierele sint mai cautate. „Sint proprietari care prefera sa achizitionize garsoniera pentru a o compartimenta astfel incit sa se obtina un apartament cu doua camere“, ne-a spus Alina Dinu, arhitect in cadrul firmei Breneka.
Compartimentarea este posibila si datorita faptului ca garsonierele noi au suprafete generoase, aproape egalind apartamentele cu doua camere din blocurile vechi. Compartimentarea se poate face cu pereti din caramida, din rigips, precum si din caramizi normale sau caramizi din sticla. „Cea mai la indemina solutie este reprezentata de structura metalica usoara cu pereti din placi de rigips“, a amintit Alina Dinu.
Placile din gips-carton costa, potrivit lui Mihai Rogojanu, managerul firmei Comlar, intre 17,5 si 29,5 lei/placa. Potrivit lui Ciprian Ana, administratorul firmei Policons Group SRL, metrul patrat de perete de compartimentare costa 20 de euro. „Peretele este dublu, iar pretul include manopera, placile din gips-carton, structura din metal, accesoriile, precum si materialul necesar gletuirii si vopsirii peretelui“, a mai spus Ciprian Ana. Metrul patrat din perete de zidarie costa aproximativ 20 de euro. „Pretul zidariei este asemanator cu cel al peretelui din gips-carton, numai ca se face mizerie mai mare, iar durata de executie este mai mare“, a amintit Ciprian Ana. Cei care prefera ceva deosebit si au si bani mai multi pot apela la caramizile din sticla. „O astfel de caramida ajunge la aproximativ 17 lei. Intr-un mp de perete intra 25 de bucati, iar manopera de montaj ajunge cam la 15 euro mp“, a precizat administratorul Policons Group. In general, spun specialistii, pretul pentru o astfel de operatiune este de 8% din valoarea locuintei. Pentru o garsoniera noua cu o suprafata utila de 50 mp, pretul este in jur de 65.000 de euro. Recompartimentarea ar costa in jur de 5.200.
Comparatie pe pret
Apartamentele vechi cu doua camere oscileaza ca pret intre 65.000 si 100.000 de euro. Ca suprafata, acestea variaza intre 54 si 70 de metri patrati. Pe pret si suprafata minima, ar iesi la 1.200 de euro metrul patrat de apartament vechi. In ceea ce priveste locuintele noi, pretul de vinzare este in jur de 1.300-1.400 de euro/mp util.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tefal si MedLife te ajuta sa te bucuri de cele mai frumoase clipe alaturi de bebelusii tai Tefal si MedLife te ajuta sa te bucuri de cele mai frumoase clipe alaturi de bebelusii tai
Cumparator: "Caut locuinta veche!" - 2008-11-16 Cumparator: "Caut locuinta veche!" - 2008-11-16
Vopsea de 200 de milioane de euro Vopsea de 200 de milioane de euro
 Praktiker România lansează unicul catalog de GRĂDINĂ & CAMPING de pe piața locală, cu peste 1.000 de produse dedicate petrecerii timpului în aer liber Praktiker România lansează unicul catalog de GRĂDINĂ & CAMPING de pe piața locală, cu peste 1.000 de produse dedicate petrecerii timpului în aer liber
Lucrari neautorizate, sanctionate cu amenda Lucrari neautorizate, sanctionate cu amenda
Atisreal: Declin al tranzactiilor cu locuinte Atisreal: Declin al tranzactiilor cu locuinte

Vezi mai multe articole