Gerul si ploaia pot duce la reconstruirea caseiNicu Stan

07 noiembrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

O cheltuiala minima poate evita deteriorarea pe perioada iernii a unei constructii neterminate.
 
Specialistii spun ca, in cazul in care nu este protejata corespunzator, o constructie va necesita reparatii. Cel mai grav lucru este deteriorarea fundatiei. In acest caz, proprietarul va trebui sa refaca din temelii constructia. „Principala protectie pentru fundatie este rogojina. Si totusi, pentru o mai buna protectie a unuia dintre elementele de structura, cele mai importante dintr-o cladire, este recomandat ca peste rogojina sa se aplice si o folie din plastic pentru a fi protejata de infiltratiile de apa“, ne-a spus Ciprian Ana, administrator la firma Policons Group.
 
O alta solutie de protejat fundatia, in cazul in care aceasta a fost turnata de curind si a prins-o inghetul, este nisipul. „Se asaza un pat de nisip de cinci-zece centimetri grosime peste care se poate pune rogojina“, ne-a spus Lucian Bolcas, administratorul site-ului www.constructii.ro.
 
In cazul in care sarpanta a fost ridicata, nu trebuie lasata neprotejata. „Lemnul, daca nu este protejat, va fi afectat de umezeala si se va umfla“, a amintit administratorul Policons Group. Rezolvarea mai ieftina este bineinteles folia din plastic. „O solutie provizorie, dar mai scumpa, consta in aplicarea cartonului izolator peste astereala acoperisului. Peste acesta, cind sint reluate lucrarile, poate fi montata invelitoarea“, a mai spus Ciprian Ana. Astereala acoperisului este partea din lemn peste care este prinsa invelitoarea.
 
Daca anotimpul rece a prins constructia cu diverse elemente de structura descoperite, cum ar fi stilpii de sustinere, recomandat este ca armaturile ramase la suprafata sa fie protejate, astfel incit sa nu rugineasca. In plus, este indicat ca peretii casei sa fie izolati cu polistiren. Acestia pot fi protejati si cu folie din plastic. Daca nu se iau masuri, consecintele vor fi grave. „Apa se va infiltra intre rosturile caramizilor, facind ca peretii sa fie umezi pentru mult timp“, a adaugat Ciprian Ana. Locurile unde se vor monta ferestrele vor trebui si ele acoperite cu folie din plastic. „Daca ramin libere, va bate vintul, zapada se va strecura pe pereti si va fi umezeala, care va face ca tencuiala sa se macine si sa dispara de pe pereti“, a precizat Ciprian Ana.
Neglijenta costa
 
Chiar daca se stie ce trebuie facut, multi constructori ignora protectia pentru inghet si se trezesc primavara ca trebuie refacute anumite lucrari neprotejate toamna. „Multi constructori se comporta asemenea copiilor cind intra in vacanta. Arunca lopetile si au terminat lucrul pe anul respectiv“, a mai spus administratorul Policons Group.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bucatarii liliputane Bucatarii liliputane
Case controlate prin computer Case controlate prin computer
Numarul romanilor de la oras care vor sa isi cumpere casa a crescut la 85% - 29 Septembrie 2009 Numarul romanilor de la oras care vor sa isi cumpere casa a crescut la 85% - 29 Septembrie 2009
INDAGRA 2022. Despre hărnicie, tehnologie și speranță în mai bine. INDAGRA 2022. Despre hărnicie, tehnologie și speranță în mai bine.
Romania, cartierul de lux al UE Romania, cartierul de lux al UE
Brico Depôt lanseaza gama de unelte electrice Erbauer EXT Brico Depôt lanseaza gama de unelte electrice Erbauer EXT

Vezi mai multe articole