on

Ghidul Hornbach pentru intretinerea si protejarea constructiilor din lemn

07 aprilie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ca în fiecare primăvară, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, vine în întâmpinarea pasionaților de bricolaj, cu o nouă serie de recomandări și exemple privind tratarea și protecția fațadelor, teraselor și ușilor din lemn.

Întrucât vremea călduroasă este prielnică proiectelor de bricolaj, iar lemnul rămâne în continuare unul dintre cele mai utilizate materiale pentru fațade, uși și terase, specialiștii Hornbach atrag atenția asupra principalelor acțiuni dedicate acestuia: vopsire, întreținere și renovare, oferind soluții practice atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori.

Astfel, pentru a asigura o protecție îndelungată unei suprafețe din lemn, primul pas constă în alegerea corectă a vopselelor speciale și aplicarea eficientă a acestora. Potrivit specialiștilor Hornbach, o vopsea potrivită este cea care asigură protecție împotriva razelor UV, înverzirii și intemperiilor la care este supus lemnul, iar aplicarea corectă începe prin curăţarea suprafeţei de grăsime şi praf. Doar în aceste condiții se poate trece la etapa de grunduire a lemnului și aplicarea lazurii de exterior, ultimul pas fiind crucial pentru construcțiile supuse doar mediului exterior.

„Durata de viață a lemnului este unul dintre cele mai importante aspecte pentru cei care desfășoară proiecte de bricolaj acasă – fie că vorbim de un proiect mai complex, cum ar fi o terasă, ori de înlocuirea unei uși ori ferestre. Alături de longevitate, se pune preț și pe calitatea lemnului procurat. Iar pentru a menține cele două proprietăți, este necesară o îngrijire atentă și derulată cu periodicitate, folosind doar produse de calitate”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General al Hornbach România.

Pentru a veni în sprijinul celor care sunt în căutarea celor mai bune soluţii pentru protecţia lemnului, în luna aprilie, Hornbach organizează o expoziție de produse și accesorii necesare pentru aceste proiecte.

În prim plan se va prezenta sortimentul variat de vopsele, retailerul oferind posibilitatea clienților de a mixa peste 35 de produse într-un milion de nuanțe, deși majoritatea românilor optează în continuare pentru tonurile incolore, alături de cele de nuc, palisandru, mahon și wenge, potrivite pentru uniformizarea unui stil rustic.

De asemeena, în această perioadă vor fi prezentate și accesorii precum bidinele, șlefuitoare, pensule, pistoale pentru aplicarea vopselei și trafaleți. Din cele șase magazine Hornbach din țară nu vor lipsi nici demonstrațiile tematice, care vor ajuta participanții să afle tehnici și soluții pentru protecția și vopsirea lemnului.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Luna si reducerile - locuintele noi se ieftinesc cu viteza, cele vechi mai batraneste - 05 octombrie 2010 Luna si reducerile - locuintele noi se ieftinesc cu viteza, cele vechi mai batraneste - 05 octombrie 2010
Flanco se alatura campaniei ”Priveste partea pozitiva”, de reciclare a bateriilor Flanco se alatura campaniei ”Priveste partea pozitiva”, de reciclare a bateriilor
Ieftinirea cartii funciare ramane in stand by Ieftinirea cartii funciare ramane in stand by
Sute de milioane de euro - investiti in complexuri rezidentiale in Bucuresti Sute de milioane de euro - investiti in complexuri rezidentiale in Bucuresti
Asociatia de proprietari, mai tare decit dreptul de proprietate Asociatia de proprietari, mai tare decit dreptul de proprietate
Este oficial: Este oficial: "Prima casa 4" ia startul astazi. Afla in ce conditii poti sa-ti cumperi o locuinta

Vezi mai multe articole