on

Ghivecele cu flori: cand este momentul sa le aduci inauntru

28 septembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dupa mai multe luni de caldura pe alocuri insuportabila, vremea din Romania a inceput sa migreze usor catre cealalta extrema. Astfel, de la temperaturi situate in jurul a 30 de grade, finalul lunii septembrie a adus o scadere semnificativa a mercurului din termometre. Asadar, este momentul nu doar pentru haine mai groase si verificarile finale ale surselor de incalzire, ci si pentru introducerea in casa a plantelor din ghivece, care pana acum si-au facut fotosinteza in exterior.

Cum temperaturile anuntate pentru perioada urmatoare vor scadea sub 10 grade Celsius, devine clar ca aceasta operatiune trebuie sa aiba loc cat mai curand. Inainte, insa, trebuie indepartate frunzele uscate, iar pamantul afanat si imbogatit cu ingrasaminte cu dizolvare treptata.

Deoarece plantele intra in repaus vegetativ in sezonul rece, udarea nu mai este la fel de necesara ca pe timpul verii, cand acestea sufera din cauza lipsei umiditatii. De aceea, este suficient ca aceasta operatiune sa aiba loc de doua sau trei ori pe saptamana, pentru a nu fi inecate.

Foarte importanta este si observarea felului in care plantele se adapteaza noilor conditii. In cazul in care vreuna sau mai multe dintre acestea dau semne de suferinta, este recomandata mutarea lor intr-un alt loc, cat mai aproape de o sursa de lumina naturala.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Gradina | Beneficiile ingrasamantului ecologic si a repelentului natural Gradina | Beneficiile ingrasamantului ecologic si a repelentului natural
Recomandari pentru intretinerea rosturilor dintre pavele Recomandari pentru intretinerea rosturilor dintre pavele
Cele mai intalnite boli ale marului si tratamentele recomandate Cele mai intalnite boli ale marului si tratamentele recomandate
Frumoase si pretentioase Frumoase si pretentioase
Sera verticala - o solutie pentru suprafetele mici Sera verticala - o solutie pentru suprafetele mici
LUCRARI „IN VERDE” APLICATE VITEI-DE-VIE (II) LUCRARI „IN VERDE” APLICATE VITEI-DE-VIE (II)

Vezi mai multe articole