on

Produse eficiente pentru marirea si coacerea fructelor

12 iulie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Fiecare gradinar isi doreste ca plantele pe care le cultiva sa fie sanatoase, rezistente si sa asigure o productie bogata si delicioasa. Insa, plantele sunt organisme vii, prin urmare, extrem de vulnerabile in fata bolilor, a daunatorilor si chiar a schimbarilor bruste de temperatura. Astfel ca, a avea plante sanatoase si roditoare in fiecare an este o adevarata provocare pentru orice gradinar. 

 

Iti doresti fructe si legume cat mai mari, coapte uniform si delicioase? Ei bine, respectand un plan de nutritie corespunzator si folosind produse eficiente pentru marirea si coacerea fructelor, vei putea obtine acest lucru.

 

Iata in continuare cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand doresti sa folosesti ingrasaminte in perioada de maturare a fructelor.

  • Administrarea corecta a ingrasamintelor in perioada de maturare a fructelor poate influenta semnificativ recolta, atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ.
  • Este important sa folosesti dozele recomandate de producator. O dozare incorecta a ingrasamantul poate cauza probleme, precum: arsuri pe frunze, diferite boli si asa mai departe.
  • Achizitioneaza si aplica ingrasaminte conform necesitatile solului si a plantelor. In cazul in care apar deficiente nutritionale, ele pot fi corectate cu ingrasaminte din gama corectori de nutrienti.

 

Un rol important in obtinerea unei recolte bogate il are si administrarea ingrasamintelor in functie de fazele de dezvoltare ale plantei: faza de rasaduri, plantare-inflorire, dezvoltare vegetativa intensa, recoltare.

 

Alegerea ingrasamantului potrivit pentru maturarea si coacerea fructelor

 

Atunci cand se doreste marirea fructelor (in faza de dezvoltare a plantei, atunci cand fructele sunt legate), se recomanda un ingrasamant pe baza de potasiu.

 

Potasiul este un element extrem de important in cresterea si dezvoltarea plantelor, iar prezenta lui intr-o cantitate corecta, determina dezvoltarea optima a plantei si a fructelor ei. Mai mult decat atat, potasiul mareste puternic capacitatea de aprovizionarea cu apa la nivel radicular, conducand la fructe de marime mai mare intr-un timp cat mai scurt, dar si mult mai delicioase.

 

Faza dezvoltare a fructelor este urmata de faza maturare a fructelor si anume coacerea lor. In aceasta faza se va reduce aprovizionarea plantei cu azot si se mareste cantitatea de potasiu. Excesul de azot in aceasta perioada de dezvoltare va determina o intarziere a proceselor normale de maturare, prin urmare specialistii recomanda sa folosesti ingrasaminte cu potasiu.

 

Iata cateva produse pe care le poti folosi pentru a avea fructe mari, coapte uniform si extrem de delicioase.

 

Ultrasol Magnum Special 16:8:24

 

ultrasol 16:08:24 este un ingrasamant NPK cu raport 2:1:3, special conceput pentru etapa de dezvoltare. Mai precis, pentru etapa de tranzitie intre cresterea vegetativa si cea generativa, cand organele plantei sunt in curs de dezvoltare. Produsul este solubil in apa si nu se coaguleaza. Prin urmare, poate fi folosit si in sistemele de irigare prin picurare, caci nu infunda banda de irigare.

 

Ultrasol Magnum Special 16:8:24 trateaza deficientele de microelemente, deficientele de potasiu, deficientele de azol si deficientele de fosfor. Produsul se aplica radicular.

 

 

Agroxilato-K

 

Agroxilato-K este primul reprezentant al fertilizantilor de ultima generatie si este utilizat pentru stimularea in cel mai rapid si eficient mod a asimilarii potasiului la nivelul radacinii.

 

Produsul contribuie la imbunatatirea marimea fructelor, a continutului de zahar si a calitatii acestora. De asemenea, asigura un nivel ridicat de control al apei in planta si stimuleaza absorbtia apei din sol in conditii de seceta prelungita.

 

Produsul Agroxilato-K nu are nici o contraindicatie la aplicarea impreuna cu alte tipuri de ingrasaminte NPK si poate fi utilizat pe toate tipurile de sol sau in sistem hidroponic.

 

La fel ca Ultrasol Magnum Special 16:8:24 si Agroxilato-K se aplica radicular. Pentru rezultate foarte bune cele doua produse se pot combina.

 

Polifruit K-50

 

Polifruit-K50 este cel mai concentrat fertilizator lichid cu potasiu, cu 48% (w/w) potasiu solubil in apa si poate fi aplicat atat pe cale foliara, cat si radiculara. Formularea cu EDTA protejeaza ingredientele active de actiunea negativa a apei dure. Produsul contribuie la marirea fructelor intr-un timp mai scurt (productivitate si timpurietate), cresterea rezistentei a plantei la stres (in special la inghet si seceta), imbunatatirea semnificativa a culorii, a gustului si a rezistentei dupa recoltare.

Ai nevoie de mai multe informatii despre marirea fructelor la tomate, montarea unei plase de umbrire sau copilirea castravetilor? Urmareste clipul urmator.

 

 

Urmareste clipul de mai jos si descopera cum se aplica in mod corect ingrasamantul in perioada de maturare a fructelor.

 

 

Rosiile tale au pete atunci cand se coc? Urmareste clipul de mai jos si descopera de ce, dar si ce poti face pentru a impiedica acest lucru.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Primavara de care au nevoie! Primavara de care au nevoie!
Sfaturi de plantare a arbustilor de catina Sfaturi de plantare a arbustilor de catina
Mustul, un “must drink” al fiecarei toamne: cum se obtine si cum se conserva Mustul, un “must drink” al fiecarei toamne: cum se obtine si cum se conserva
Cum punem "melcii pe fuga”?! Cum punem "melcii pe fuga”?!
Cum sa alegi masina de tuns iarba Cum sa alegi masina de tuns iarba
Cum deshidratezi fructele si legumele Cum deshidratezi fructele si legumele

Vezi mai multe articole