on

Grupul Miele continua cresterea: +1,5% cifra de afaceri in anul cu cea mai mare lansare din istorie

22 octombrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Miele, cel mai mare producator de echipamente electrocasnice premium din lume, isi pastreaza trendul de crestere financiara, in ciuda unei economii mondiale in scadere si a dezvoltarii concurentei. Pentru al doilea an consecutiv, cifra de afaceri a Grupului a depasit valoarea de 4 miliarde de euro, cu o crestere de 60 de milioane de euro.

Anul fiscal 2018/2019 a fost marcat si de cea mai mare lansare din istoria Miele, odata cu prezentarea noii Generatii 7000 de echipamente electrocasnice incorporabile. Aproximativ 3.000 de modele, din 15 categorii distincte, au fost produse in 10 fabrici din intreaga lume, un efort ce a condus la o cifra de afaceri de 2 miliarde de euro.

Investitii in SmartHomes

Noua Generatie 7000 le ofera clientilor produse hightech, destinate caselor inteligente, in care eforturile utilizatorilor sunt preluate de optiuni precum conectivitate la WiFi, control prin telefonul mobil sau senzori pentru a obtine rezultate perfecte.

De altfel, Miele a investit in ultimul an fiscal peste 250 de milioane de euro in cercetare, proiectare si dezvoltare, a doua cea mai mare suma din istorie dedicata acestor segmente. Cea mai mare parte a sumei, 180 de milioane de euro, a reprezentat modernizarea si extinderea liniei de productie internationala a Grupului Miele, din Germania.

Grija pentru haine, prioritate Miele

Inventator al masinii de spalat, Miele continua sa inoveze si revolutioneze acest segment. IFA 2019 a fost momentul prezentarii noii linii de masini de spalat si uscatoare, ce comunica intre ele prin WiFi si pot reduce timpul de spalare pana la 49 de minute, pentru un ciclu ce ar dura, in mod normal, 2 ore. Utilizatorii vor obtine, astfel, nu doar economii de timp, dar si de apa, detergent si vor contribui la protejarea mediului inconjurator.

In paralel, masina de spalat vase G 7000 completeaza dezideratul unei case smart, fiind singura din lume ce dozeaza automat cantitatea de detergent necesara unui ciclu complet de spalare si igienizare. Suplimentar, prin conectivitate la WiFi, produsul poate fi controlat prin intermediul aplicatiei Miele@Mobile, disponibila pentru orice tip de telefon sau tableta.

Dezvoltare prin calitate si eleganta atemporala

In conditiile unui piete mondiale tot mai dificila, board-ul de directori Miele considera cresterea un semn pozitiv si incurajator. De aceea, baza de dezvoltare va ramane investirea in beneficii pentru clienti, inovatii revolutionare si produse cu un design atemporal.

Printre modelele rezultate din aceasta filosofie in ultimul an se numara si primul aspirator vertical fara fir din portofoliul Miele, Triflex HX1.

Tot la nivel de premiere, Miele a inaugurat primele subsidiare din Brazilia si Thailanda, ceea ce face ca produsele Grupului sa fie acum disponibile in nu mai putin de 50 de tari. Astfel si numarul angajatilor a crescut, de la 20.100 la 20.221, dintre care 11.038 in Germania. Aproximativ 500 de tineri vor incepe stagii de practica intr-unul dintre cele 30 de centre tehnologice Miele.

In Romania, Miele este prezent prin showroom-urile proprii din Bucuresti (Piata Presei si Dorobanti), Constanta, Timisoara si, cel mai recent, Oradea. De asemenea, echipamentele Miele sunt disponibile si prin intermediul seriei de magazine deschise ca franciza in Sibiu, Deva, Brasov si Cluj Napoca.

Despre Miele

Miele este cel mai mare producator mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatura de gatit, de coacere si de gatit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, masini de spalat vase si produse de ingrijire pentru haine si pardoseli. Acestei linii de produse i se adauga masinile de spalat vase, masinile de spalat rufe si uscatoarele pentru uz comercial, precum si aparatura de spalare-dezinfectare si sterilizare a instrumentelor destinate utilizarii in activitatile medicale si de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondata in 1899, are opt filiale de productie in Germania si cate o filiala in fiecare dintre tarile urmatoare: Austria, Cehia, China si Romania. Cifra de afaceri a companiei in anul 2018/19 a crescut la aproximativ 4,16 miliarde de euro, cu 71% vanzari in afara Germaniei. Miele este reprezentata prin filiale proprii si de importatori in aproape 100 de tari. Compania Miele se afla in proprietatea celei de-a patra generatie a familiei fondatoare, are o forta de munca de aproximativ 20.200 de persoane, cu 11.050 de angajati in Germania. Sediul companiei se afla in Gütersloh/Westphalia, Germania.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Codul de etica cu privire la inteligenta artificiala: Bosch stabileste instructiunile pentru utilizarea inteligentei artificiale Codul de etica cu privire la inteligenta artificiala: Bosch stabileste instructiunile pentru utilizarea inteligentei artificiale
Marii producatori de geamuri termopan isi dubleaza vanzarile Marii producatori de geamuri termopan isi dubleaza vanzarile
BIFE-SIM 2019 – o incursiune in fascinanta lume a mobilei! BIFE-SIM 2019 – o incursiune in fascinanta lume a mobilei!
Immoeast renunta sau amana proiecte imobiliare de 2,4 miliarde de euro - 19 DECEMBRIE 2008 Immoeast renunta sau amana proiecte imobiliare de 2,4 miliarde de euro - 19 DECEMBRIE 2008
Cladirile cu Cladirile cu "bulina rosie" ar putea fi ocolite de asigurarea obligatorie - 24 August 2009
VEM Proiect Lightining: “iluminatul comercial devine principalul driver de business in 2017” VEM Proiect Lightining: “iluminatul comercial devine principalul driver de business in 2017”

Vezi mai multe articole