Imobiliar - Litoralul atrage investitorii in rezidential

24 aprilie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Locuinte cu vedere la mare
Noi cartiere rezidentiale se ridica pe malul Marii Negre. Acestea ofera apartamente sau case de vacanta oamenilor cu bani, care prefera confortul propriei locuinte in locul unei camere de hotel.
 
Mamaia, Olimp si Costinesti sunt statiunile care tind sa se impuna drept locatii favorite pentru cei care doresc sa-si cumpere o casa de vacanta sau pentru cei care vor sa faca o investitie. Totusi, complexuri rezidentiale se ridica si in Constanta, pentru ca dezvoltatorii se orienteaza si spre localnici, nu numai spre cei care-si cumpara casa de vacanta. Insa zonele preferate de investitori sunt cele din apropierea tarmului, care au avantajul unei panorame asupra marii si unde sunt tentati sa cumpere si cei care fac investitii, spun agentii imobiliari care se ocupa de vanzarea locuintelor din ansamblurilor rezidentiale. Desi proiecte la standarde moderne au fost anuntate inca din anul 2002, abia de anul trecut au aparut proiectele mari precum Tomis Plus, Del Sole sau Sea Breeze.
 
TOMIS PLUS. Este pozitionat pe Bulevardul Tomis, la iesirea din Constanta catre Aeroportul Mihail Kogalniceanu pe un teren de 128.000 mp. Aici se vor construi 448 de apartamente si 136 de vile ce vor fi finalizate in cursul acestui an. Ansamblul ofera garsoniere, apartamente cu doua, trei sau patru camere, dar si vile individuale si insiruite. O garsoniera poate fi achizitionata cu 50.000 de euro, iar un apartament cu doua camere – cu pana la 100.000 de euro, in timp ce unul cu trei camere – cu pana la 150.000 de euro.
 
DEL SOLE. La numai 4 km de Constanta, in zona localitatii Cumpana, pe malul Canalului Dunare-Marea Neagra, se construiesc 400 de vile pe un teren de 60.000 de metri patrati. Cele 400 de vile sunt disponibile in sapte modele ce au suprafete construite intre 130 mp si 180 mp. Pretul unei locuinte este cuprins intre 106.000 euro pentru o casa cu doua dormitoare si o suprafata de 118 metri patrati si 151.000 de euro pentru o locuinta cu trei dormitoare si 159 de metri patrati.
 
Lucrarile de constructie vor avea o durata de patru ani, proiectul fiind dezvoltat in trei etape. Prima etapa include constructia a 70 de vile pana la sfarsitul anului 2007. Sea Breeze. Este situat la mai putin de 100 de metri de tarmul Marii Negre, la numai 2 kilometri de Mamaia Sat intre Mamaia si orasul Navodari. Se compune din cinci blocuri, cu un total de 100 apartamente cu suprafete cuprinse intre 90 si 143 de metri patrati. Pretul este cuprins intre 900 si 1.450 de euro/mp, in functie de nivelul finisajelor, dar mai ales de vederea la mare.
 
COMPLEXUL MARIA. Este amplasat in Costinesti, chiar in zona epavei. Complexul Maria, format din trei cladiri interconectate, structurate pe cinci niveluri: P+4, ofera 15 apartamente cu doua camere si 15 apartamente cu trei camere, ale caror suprafete sunt de 62 mp pentru doua camere si de 90 mp pentru cele cu trei camere. Tarmul marii poate fi admirat de pe terasa, toate apartamentele avand vedere la mare.
 
STATIUNEA OLIMP
Sunt in constructie trei mari ansambluri rezidentiale. Sara Sea View ofera 128 de apartamente, intr-un bloc amplasat intr-un parc langa Hotelul Amfiteatru. Apartamentele au doua, trei sau patru camere si suprafetele intre 90 si 200 de metri patrati. Preturile variaza intre 72.000 si 160.000 de euro plus TVA. Tot in Olimp se mai construiesc alte doua ansambluri rezidentiale, respectiv Cronos Plaza si Zeus Plaza, care ofera 80 si respectiv 100 de apartamente amplasate la numai 100 de metri de mare.
 
Sursa: Jurnalul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mapei in Piata Domului din Milano - De la dale de granit la mozaic de sticla Mapei in Piata Domului din Milano - De la dale de granit la mozaic de sticla
Ultima strigare: Luna mai ar putea fi ultima in care mai poti cumpara prin "Prima Casa" Ultima strigare: Luna mai ar putea fi ultima in care mai poti cumpara prin "Prima Casa"
Viitorul middle-class: locuinte mici in turnuri Viitorul middle-class: locuinte mici in turnuri
Arhitectul-sef al Londrei consoleaza Bucurestiul Arhitectul-sef al Londrei consoleaza Bucurestiul
TVA-ul imobiliar, o nebuloasa TVA-ul imobiliar, o nebuloasa
Standarde imobiliare Standarde imobiliare

Vezi mai multe articole