on

Grupul TeraPlast detine 100% din Wetterbest

24 ianuarie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, a ajuns la o participatie de 100% in Wetterbest, unul dintre liderii pietei locale de sisteme complete pentru acoperisuri, ca urmare a preluarii si ultimului pachet de actiuni de 1%. Astfel, Grupul TeraPlast este actionarul unic al Wetterbest, investitia totala in participatia de 100% depasind 17 milioane de euro.

Achizitia Wetterbest a inceput in 2017, TeraPlast detinand pachetul majoritar de 67% din ianuarie 2018. In luna mai 2019, participatia TeraPlast in Wetterbest s-a majorat la 99%.

„Wetterbest a beneficiat de unele dintre cele mai mari investitii din Grupul TeraPlast in ultimii 3 ani. Odata cu noua unitate de productie si achizitia Cortina, pentru care am primit de curand avizul favorabil din partea Consiliului Concurentei, avem conditii identice cu cei mai mari jucatori din Europa pentru a ne atinge obiectivele de dezvoltare pentru 2020”  a declarat Marian Pirvu, Director General Wetterbest.

In luna septembrie a anului trecut, Wetterbest a preluat integral Cortina WTB, producator si distribuitor de tigla metalica din zona Olteniei. In urma tranzactiei, Wetterbest si-a majorat participatia de la 51% la 100% din capitalul companiei. Tranzactia a primit aviz favorabil din partea Consiliul Concurentei.

Wetterbest a investit 8,4 milioane de euro intr-o noua facilitate de productie, in cadrul unui proiect de investitii demarat in a doua jumatate a anului 2018. Proiectul finalizat recent va determina cresterea capacitatii de productie si optimizarea fluxurilor logistice si de depozitare. Relocarea urmeaza sa fie finalizata pana la inceputul sezonului 2020. 

In primele noua luni ale anului trecut cifra de afaceri a Wetterbest a avut o crestere de 22%, la 202 milioane de lei, in timp ce EBITDA a avansat cu 10%, depasind 13,5 milioane de lei.

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfasoara in compania independenta TeraPlast Recycling.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP. Actiunile TeraPlast sunt incluse in indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR si BET-Plus.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

BRAVO EUROPA a sustinut Habitat for Humanity Romania cu acoperisuri in valoare de 40.000 de euro BRAVO EUROPA a sustinut Habitat for Humanity Romania cu acoperisuri in valoare de 40.000 de euro
Romanii, tot mai interesati sa investeasca in Imobiliare Romanii, tot mai interesati sa investeasca in Imobiliare
Cumparatorii de apartamente noi amanati la nesfarsit au iesit in strada - 28 Iulie 2009 Cumparatorii de apartamente noi amanati la nesfarsit au iesit in strada - 28 Iulie 2009
Garsonierele ultracentrale s-au scumpit cu 127% in ultimii doi ani Garsonierele ultracentrale s-au scumpit cu 127% in ultimii doi ani
SEMNt Infrastructura proasta si preturile mari sperie clientii SEMNt Infrastructura proasta si preturile mari sperie clientii
MANTOR A FINALIZAT LUCRARILE DE CONSOLIDARE A CASEI MITA BICICLISTA MANTOR A FINALIZAT LUCRARILE DE CONSOLIDARE A CASEI MITA BICICLISTA

Vezi mai multe articole