on

HUF HAUS a obtinut premiul „Home of the Future” pentru sistemul de incalzire cu gheata

19 ianuarie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

HUF HAUS a obţinut distincţia „Home of the Future” la Association of Gas Safety Managers (AGSM) Supplier Excellence Awards 2016, pentru instalaţia sa de încălzire pe bază de gheaţă. Acest sistem inovator reprezintă o sursă de încălzire de sine stătătoare şi vine în sprijinul ideii conform căreia un mod de viaţă sustenabil poate fi obţinut cu ajutorul arhitecturii contemporane şi al tehnologiilor de ultimă generație.

„Este o mare onoare pentru noi să primim trofeul <>, acesta venind ca o recunoaştere a eforturilor depuse de specialiştii noştri în vederea dezvoltării constante de noi tehnologii care să îndeplinească dorinţele clienţilor noştri. Prin efortul lor şi cu ajutorul partenerilor noștri de încredere, HUF HAUS a devenit un reper al arhitecturii moderne în întreaga lume, cu o tradiție în excelență de peste un secol”, a declarat Georg Huf, Managing Director HUF HAUS.

Această tehnologie inovatoare și prima de acest tip a fost instalată în casa de prezentare HUF HAUS din Wezbridge, Surrey (Marea Britanie) şi a fost proiectată în colaborare cu Viessmann, optând pentru sistemul de stocare a gheţii, un nou pachet uşor de instalat, ce furnizează o sursă de căldură regenerabilă pentru încălzirea sau răcirea unei clădiri și a apei calde.

Sistemul include unul sau mai multe bazine dotate cu o tehnologie de extragere și regenerare  a căldurii, care sunt umplute cu 10 m3 de apă şi montate în pământ. În timpul procesului de tranziţie al apei în gheaţă, energia este acumulată, iar un bazin de aceste dimensiuni  generează echivalentul căldurii rezultate din aproximativ 100 de litri de combustibil. Această metodă inovatoare, împreună cu un panou solar, reprezintă o sursă de căldură de sine stătătoare.

AGSM Supplier Excellence Awards, gală organizată anual în Marea Britanie, recunoaşte importanţa colaborării şi inovaţiei în domeniul tehnologiilor de încălzire. Membrii asociației sunt responsabili pentru furnizarea căldurii în condiții de siguranță, respectând principiile sustenabilităţii şi la prețuri accesibile către două milioane și jumătate de locuințe, precum şi în clădiri publice din Marea Britanie.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Fii diferit! Alege acoperisul Gerard. Promotie pana la 31 iulie Fii diferit! Alege acoperisul Gerard. Promotie pana la 31 iulie
Flanco are un nou Director de Marketing Flanco are un nou Director de Marketing
12.000 de euro, o camera in plus 12.000 de euro, o camera in plus
Pretul gazelor, inghetat. Autoritatile blocheaza tarifele pana in 2009 Pretul gazelor, inghetat. Autoritatile blocheaza tarifele pana in 2009
Cumparatorii \ Cumparatorii \"dicteaza\" scumpirea terenurilor
Schneider Electric prezinta o serie de noutati ale arhitecturii EcoStruxure, dedicate sectorului industrial Schneider Electric prezinta o serie de noutati ale arhitecturii EcoStruxure, dedicate sectorului industrial

Vezi mai multe articole