Preturile locuintelor din blocurile vechi vor scadea

19 septembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Analistii imobiliari se asteapta atat la o crestere a preturilor pentru noile constructii si pentru cladirile renovate situate in partea de centru-nord a Capitalei, cat si la o stagnare in ceea ce priveste zonele aglomerate ca Iancu Nicolae Pipera. In acelasi timp, analistii se asteapta la o scadere a preturilor in cazul apartamentelor in blocurile comuniste.
Potrivit unui studiu realizat de compania DTZ Echinox, in Bucuresti, dupa cum reflecta si preturile, cererea este mare pentru apartamentele noi si pentru vilele elegante situate in zonele centrale si de nord, cat mai aproape posibil de Centrul Civic, precum si pentru zonele de lux deja consacrate: Primaverii, Aviatorilor, Kiseleff, Dorobanti, Herastrau si Floreasca. In afara de cele mentionate mai sus, se prevad schimbari majore in zona Floreasca, datorita proiectelor importante care sunt anuntate in jurul lacului. "In pofida lipsei de terenuri disponibile pentru proiecte viitoare in zonele Primaverii, Aviatorilor, Kiseleff, Dorobanti si Herastrau, sunt anuntate noi proiecte care vor fi finalizate in 2007 si care vor avea un pret mediu de 3,000 euro/mp", sustine Claudia Dascalescu, senior consultant la DTZ Echinox. Daca zona metropolitana a Bucurestiului se extinde, zona Centrul Civic va castiga teren si va deveni din ce in ce mai atractiva datorita, pe de o parte, a cladirilor cu arhitectura clasica ce urmeaza a fi consolidate si renovate, iar pe de alta parte datorita cladirilor noi care imita stilul clasic. Avantajul de a avea facilitatile oferite de oras va avea ca rezultat cresterea preturilor in zonele centrale precum: Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana si Calea Victoriei."Deja anuntatele dezvoltari de genul blocurilor de apartamente in sistem condominium care vor fi finalizate in 2007 vor defini atat de mult timp ignorata clasa de mijloc a romanilor si vor atrage atentia asupra zonelor ca: Bucurestii Noi, Casa Presei Libere, Straulesti, Petricani, Gara de Nord, Dristor, Mihai Bravu, Crangasi, Titan, Vitan, Militari, Ghencea, Colentina si lista poate continua. Preconizam ca acest segment-nisa de piata va cunoaste o dezvoltare imensa si un success relativ usor in urmatorii 10 ani, iar preturile vor creste odata cu finalizatea fiecarui proiect nou", previzioneaza Claudia Dascalescu. Deoarece pretul pe metru patrat creste cu fiecare semestru al fiecarui an, iar nivelul chiriilor stagneaza, rata de amortizare a investitiei este estimata sa ajunga la o medie de 10-12 ani. Desi tendinta este sa scada in acelasi rand ca si statele vecine, rentabilitatea este mai mare decat in statele europene vecine, iar Romania "continua sa atraga investitori datorita potentialului crescut al pietei si datorita trendului ascendent al acestora. Concluzia este ca piata romaneasca reprezinta in continuare o oportunitate majora pentru dezvoltatorii mici si mari de proiecte rezidentiale.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tranzactia zilei: 278.000 de trei camere in Aviatiei Tranzactia zilei: 278.000 de trei camere in Aviatiei
Implicarea Henkel Romania in dezvoltarea durabila a Regiunii de Nord-Est. Fabrica de adezivi Roznov Implicarea Henkel Romania in dezvoltarea durabila a Regiunii de Nord-Est. Fabrica de adezivi Roznov
Spargatorii de case sunt in plin sezon Spargatorii de case sunt in plin sezon
Tot mai multe institutii vor piata imobiliara Tot mai multe institutii vor piata imobiliara "la vedere"
Apometrele se monteaza numai de firme Apometrele se monteaza numai de firme
ARAI: ARAI: "Zi de zi moare cate o agentie imobiliara"

Vezi mai multe articole