In 2009, vor fi finalizate cele mai multe locuinte din istoria Bucurestiului - 01 Aprilie 2009

01 aprilie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In 2009, vor fi finalizate cele mai multe locuinte din istoria Bucurestiului
 
In contradictie cu criza financiara, anul acesta va fi finalizat cel mai mare numar de locuinte din istoria recenta a Bucurestiului, aproximativ 5.000 de unitati fiind asteptate pe piata, se arata in cel mai recent studiul al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle (JLL), in colaborare cu polonezii de la REAS.
Cu toate acestea, stocul de unitati locative ramane mult mai mic fata de alte orase ale Europei, reflectand starea actuala a pietei rezidentiale si potentialul sau de dezvoltare.
 
Dupa ce in ultimii ani, cele mai bine vandute au fost apartamentele de lux, cu trei sau patru dormitoare, care au atras atentia investitorilor oportunisti, acum dezvoltatorii isi indreapta atentia catre locuintele cu suprafete mici, adresate clasei medii.
„In ciuda ofertelor lansate, cererea de locuinte a scazut, fiind cauzata de limitarea creditelor impotecare. Se estimeaza ca piata isi va reveni odata cu relaxarea creditelor ipotecare, insa nu sunt asteptate mari cresteri ale cererii in 2009”, se mai arata in raport.
 
Consultantii REAS si cei de la JLL sunt de parere ca preturile de vanzare vor continua sa scada in urmatoere 12 luni, exceptand cazul in care conditiile macroeconomice din Romania vor inregistra o revenire rapida.
 
„Chiar si cele mai pesimiste previziuni arata ca anul 2009 va fi cel mai prolific din punct de vedere al finalizari de unitati locative noi”, au incheiat specilaistii JLL.
 
Doar 15 proiecte rezidentiale din cele 25 lansate in 2008 mai sunt inca pe piata
 
JLL este lider de piata in Europa Centrala si de Est, avand 160 de angajati si birouri in Varsovia, Praga, Budapesta si Bucuresti. Compania furnizeaza servicii de consultanta pentru achizitii si vanzari de proprietati, investitii si management imobiliar. Pe piata din Romania, JLL a intrat in anul 1995, s-a retras in 2005 si a revenit in 2007.
 
REAS este un expert si consultant in domeniul de planificare si realizare a investitiilor de locuinta in regiunea Europei Centrale de Est, in special in Polonia si in Romania. Din anul 1997, compania ofera consultanta pentru developeri, fonduri, banci, administratii autonomice si pentru alte institutii prezente pe piata locuintelor. De asemenea, REAS este partenerul strategic pentru Jones Lang LaSalle, pe piata locuintelor in Polonia si in Romania.
 
Sursa: Wall Street
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cine ne va monta panourile solare? - 19 DECEMBRIE 2008 Cine ne va monta panourile solare? - 19 DECEMBRIE 2008
Chiriile mari muta bucurestenii in Ploiesti Chiriile mari muta bucurestenii in Ploiesti
Jump the gap - Puterea de a face diferenta a designului Jump the gap - Puterea de a face diferenta a designului
Esop: Chiriasii vor incepe sa tina cont si de costurile de intretinere - 3 Martie 2009 Esop: Chiriasii vor incepe sa tina cont si de costurile de intretinere - 3 Martie 2009
Cat costa sa cumperi teren langa Capitala si sa construiesti o casa cu trei dormitoare: 70.000 euro - 13 Iulie 2009 Cat costa sa cumperi teren langa Capitala si sa construiesti o casa cu trei dormitoare: 70.000 euro - 13 Iulie 2009
Chiriasii din casele nationalizate se grabesc sa devina proprietari si sunt nemultumiti de Inalta Curte de Casatie si Justitie Chiriasii din casele nationalizate se grabesc sa devina proprietari si sunt nemultumiti de Inalta Curte de Casatie si Justitie

Vezi mai multe articole