In 2009, vor fi finalizate cele mai multe locuinte din istoria Bucurestiului - 01 Aprilie 2009

01 aprilie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In 2009, vor fi finalizate cele mai multe locuinte din istoria Bucurestiului
 
In contradictie cu criza financiara, anul acesta va fi finalizat cel mai mare numar de locuinte din istoria recenta a Bucurestiului, aproximativ 5.000 de unitati fiind asteptate pe piata, se arata in cel mai recent studiul al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle (JLL), in colaborare cu polonezii de la REAS.
Cu toate acestea, stocul de unitati locative ramane mult mai mic fata de alte orase ale Europei, reflectand starea actuala a pietei rezidentiale si potentialul sau de dezvoltare.
 
Dupa ce in ultimii ani, cele mai bine vandute au fost apartamentele de lux, cu trei sau patru dormitoare, care au atras atentia investitorilor oportunisti, acum dezvoltatorii isi indreapta atentia catre locuintele cu suprafete mici, adresate clasei medii.
„In ciuda ofertelor lansate, cererea de locuinte a scazut, fiind cauzata de limitarea creditelor impotecare. Se estimeaza ca piata isi va reveni odata cu relaxarea creditelor ipotecare, insa nu sunt asteptate mari cresteri ale cererii in 2009”, se mai arata in raport.
 
Consultantii REAS si cei de la JLL sunt de parere ca preturile de vanzare vor continua sa scada in urmatoere 12 luni, exceptand cazul in care conditiile macroeconomice din Romania vor inregistra o revenire rapida.
 
„Chiar si cele mai pesimiste previziuni arata ca anul 2009 va fi cel mai prolific din punct de vedere al finalizari de unitati locative noi”, au incheiat specilaistii JLL.
 
Doar 15 proiecte rezidentiale din cele 25 lansate in 2008 mai sunt inca pe piata
 
JLL este lider de piata in Europa Centrala si de Est, avand 160 de angajati si birouri in Varsovia, Praga, Budapesta si Bucuresti. Compania furnizeaza servicii de consultanta pentru achizitii si vanzari de proprietati, investitii si management imobiliar. Pe piata din Romania, JLL a intrat in anul 1995, s-a retras in 2005 si a revenit in 2007.
 
REAS este un expert si consultant in domeniul de planificare si realizare a investitiilor de locuinta in regiunea Europei Centrale de Est, in special in Polonia si in Romania. Din anul 1997, compania ofera consultanta pentru developeri, fonduri, banci, administratii autonomice si pentru alte institutii prezente pe piata locuintelor. De asemenea, REAS este partenerul strategic pentru Jones Lang LaSalle, pe piata locuintelor in Polonia si in Romania.
 
Sursa: Wall Street
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Patronatele din constructii sustin scaderea TVA, si nu subventia selectiva Patronatele din constructii sustin scaderea TVA, si nu subventia selectiva
In 2010, preturile locuintelor in Spania vor suferi cea mai mare scadere - 01 februarie 2010 In 2010, preturile locuintelor in Spania vor suferi cea mai mare scadere - 01 februarie 2010
ANL2 ANL2
Interhome vrea sa deschida patru magazine de bricolaj, in 2009 - 23 Martie 2009 Interhome vrea sa deschida patru magazine de bricolaj, in 2009 - 23 Martie 2009
Grupul imobiliar neo-zeelandez Goodman intra pe piata din Romania Grupul imobiliar neo-zeelandez Goodman intra pe piata din Romania
Campanie de recrutare pentru fabrica Bosch din Jucu: Bosch organizează două târguri de joburi în judeţul Cluj Campanie de recrutare pentru fabrica Bosch din Jucu: Bosch organizează două târguri de joburi în judeţul Cluj

Vezi mai multe articole