Pete de grasime

Indepartarea petelor de grasime de pe pereti

16 februarie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Petele sunt inevitabile intr-o locuinta, fie ca vorbim de o pata de vin, de mancare sau de orice altceva. Insa cele mai pretentioase pete sunt cele de grasime, prezente in numar foarte mare pe peretii bucatariei: sunt greu de indepartat, mai ales daca se intaresc si intra in textura materialului cu care intra in contact. Dar, ca fiecare problema, si inlaturarea petelor de grasime are o solutie.

Petele de grasime vechi, care s-au intarit in timp, pot fi indepartate foarte usor cu o solutie formata din otet alimentar si apa, in proportii de 50%. Cu acest truc vei birui pata de grasime, insa fii atent sa nu deteriorezi stratul de vopsea. Desi se numeste “vopsea lavabila”, aceasta poate fi afectata atunci cand intra in contact cu anumite solutii si poate lasa urme. De aceea este bine ca imediat dupa ce aplici amestecul din otet si apa sa stergi imediat suprafata cu o carpa usacata.

In cazul in care te confrunti cu pete de grasime recente, prepara imediat o pasta din bicarbonat de sodiu si apa si aplic-o pe suprafata in cauza. Dupa uscare, indeparteaza crusta formata si peretele tau nu va avea nicio urma de grasime.
Petele de grasime de pe suprafata unui tapet lavabil pot fi indepartate cu usurinta daca folosesti o pasta rezultata din amestecarea amidonului de porumb cu apa. Ca in cazul pastei de bicarbonat, si aceasta pasta va absorbi grasimea si iti va lasa peretele fara urme inestetice.

Desi o pata de grasime poate parea permanenta, lasandu-ti zero sperante ca o vei putea indeparta, solutii exista si mai mult de atat, sunt foarte accesibile si la indemana.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Efecte Decorative - Magnetic Paint Efecte Decorative - Magnetic Paint
Lacuri si amorse ecologice Lacuri si amorse ecologice
Infografie: tot ce trebuie sa stii despre placile decorative colorate – terrazzo! Infografie: tot ce trebuie sa stii despre placile decorative colorate – terrazzo!
Vopsea Lavabila – Sparkling Safari - Ghid de aplicare Vopsea Lavabila – Sparkling Safari - Ghid de aplicare
Pata de culoare care te inconjoara Pata de culoare care te inconjoara
Gipscarton si OSB: diferente si recomandari pentru o utilizare corecta in constructii Gipscarton si OSB: diferente si recomandari pentru o utilizare corecta in constructii

Vezi mai multe articole