Interioarele vintage din nou la moda

17 iulie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca v-ati plictisit de modernism, o evadare in romantismul liniilor clasice ar putea sa va schimbe starea de spirit.

Vintage este cuvantul de ordine, atat in cazul pieselor de mobilier cat si al accesoriilor. Atmosfera boema, cu un aer antichizat tinde sa fie cel mai apreciat stil
 
amenajare vintage
de amenajare, iar culorile pastelate cuceresc interioarele. Calitatea si simplitatea definesc acest stil ancorat in trecut, care transforma mobila veche a bunicilor in adevarate piese de decor. Vintage in niciun caz nu inseamna second-hand, asa cum multi ar fi tentati sa spuna, ci mai degraba o valoare reala pe care o primesc lucrurile care poarta in spate o poveste interesanta. Vorbim despre un termen care a fost adaptat in multe domenii si despre o "industrie" de sine statatoare. Prin urmare obiectele vintage, indiferent ca sunt noi cu finisaje antichizate sau pastrate cu grija timp de zeci de ani, nu sunt deloc ieftine, iar asocierea de forme si culori trebuie realizata cu atentie pentru a nu rezulta in final o amenajare nefericita. Stilul vintage il puteti crea in orice interior prin forme sau culori specifice. Albul este folosit aproape excesiv pentru mobila, finisaje, accesorii, iar pentru a sparge monotonia puteti alege cateva accente colorate: verde inchis-avocado, portocaliu ars, roz aprins, albastru indigo si, bineinteles negru sau rosu.

Imprumutati forme care au definit anii ’50, ’60, ’70 si incercati sa trasati decorul care va uimi prin abordare si originalitate. Cu atat mai mult, daca sunteti o fire romantica s-ar putea chiar sa nu mai renuntati la acest stil de amenajare pentru ca este renumit pentru atmosfera prietenoasa si calda pe care o transmite. Cei mai mari designeri si producatori de mobilier au indragit stilul vintage si l-au aplicat in colectii care au cucerit admiratori in toata lumea. Si pentru ca amenajarea casei trebuie sa fie unitara, nu doar livingul, dormitorul sau bucataria pot fi amanajate dupa regulile stilului vintage ci si spatiul destinat baii. Atat obiectele sanitare cat si placile ceramice au imprumutat din liniile si formele clasice. Daca alegeti forme si imprimeuri florale, obiecte vechi expuse in vitrine, broderii si obiecte transparente, tablouri sau fotografii inramate, mai ales alb-negru, oglinzi cu rame aurii sau argintii, candelabre si covoare traditionale, nu aveti cum sa dati gres. Cautati de asemenea piese de mobilier din lemn masiv cu insertii pretioase, sfesnice din fier forjat sau scaune imbracate in piele naturala. Astfel, aerul vintage este ca si instalat in casa dumneavoastra.

Succes!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Camera secolului 20 - dressingul Camera secolului 20 - dressingul
Cel mai mare pod din lume poate rezista unui atac cu bomba Cel mai mare pod din lume poate rezista unui atac cu bomba
Cetatea din Lipscani Cetatea din Lipscani
5 imagini inedite pe care sa le ai pe peretii locuintei 5 imagini inedite pe care sa le ai pe peretii locuintei
Ne vedem la BIFE-SIM 2019 Ne vedem la BIFE-SIM 2019
Personalizarea casei: tapetul si tabloul canvas Personalizarea casei: tapetul si tabloul canvas

Vezi mai multe articole