Alexandru Stanean - Director General Adjunct al Teraplast

Interviu cu Alexandru Stanean - Director General Adjunct al Teraplast

04 octombrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tipul de profil folosit influenteaza totul, incepand cu siguranta casei tale pana la facturile la energie sau nivelul de zgomot ce patrunde in casa.

Alegerea fereastrei nu se bazeaza doar pe considerente estetice. Importanta acesteia consta in faptul ca asigura protectia unor puncte vulnerabile ale constructiei, pentru a-i permite sa functioneze ca un intreg.

Despre aceste lucruri si multe alte elemente care ar trebui luate in considerare in alegerea ferestrelor termoizolante ne povesteste in cele ce urmeaza Alexandru Stanean, Director General Adjunct al Teraplast

Teraplast face parte din grupul Teraplast, unul dintre principalii furnizori de sisteme si solutii complete in domeniul instalatiilor si constructiilor din Romania. Grupul s-a aflat constant in slujba clientilor si a partenerilor sai, dedicandu-se dezvoltarii permanente a activitatii.

 

MisiuneaCasa.ro: Cum pot influenta ferestrele termoizolante oferite de Teraplast certificatele de performanta energetica devenite obligatorii pentru cei care doresc sa vanda sau sa inchirieze un apartament?

Ferestrele TeraGlass sunt dotate cu geam termoizolant cu emisivitate redusa, Low-E si Argon, care diminueaza pirderile de caldura cu aproximativ 60% fata de geamul termoizolant simplu. Astfel se obtine un coeficient de transfer termic foarte mic (pana la 0.8 W/mp*K) si un grad ridicat de izolare fonica (37-45Db) cat este la 4, 6, 7 camere. Toate acestea contribuie la cresterea performantelor energetice ale unui imobil. Coeficientul coboara pana la 0.8 W/mp*K in cazul ferestrelor TP7000 echipate cu geam triplex.

 

MisiuneaCasa.ro: Ce garantii de calitate prezinta produsele pe care le comercializati si cum poate fi clientul sigur ca alegerea facuta este cea corecta?

Alexandru Stanean: Ferestrele TeraGlass respecta cerintele standardului armonizat SR-EN 14351-1. Fabrica TeraGlass beneficiaza de toate dotarile necesare, este complet tehnologizata si automatizata. Investitiile importante realizate in ultimii ani in masini si utilaje de productie ale unor importante companii europene – LISEC Austria, RAPID-URBAN Germania si ROTOX Germania, in softul de proiectare Klaes si in specializarea personalului garanteaza calitatea constanta a confectiilor.

 

MisiuneaCasa.ro: Care este criteriul de care trebuie sa tinem cont cand alegem: geamul, feroneria, profilul? Cum pot fi corelate toate aceste elemente astfel incat rezultatul sa fie cel dorit?

Alexandru Stanean: Calitatea trebuie sa fie criteriul de baza, deoarece produsele de tamplarie termoizolanta trebuie sa fie functionale o perioada lunga. Teraplast beneficiaza de toate dotarile necesare producerii tamplariei termoizolante, astfel ca pentru realizarea ferestrelor cu tamplarie termoizolanta din PVC, doar unele materiale, precum sticla-foaie si sistemele de feronerie si ramforsari, sunt achizitionate de la producatorii specializati, restul materialelor fiind produse in fabricile Teraplast. Calitatea este definita de coeficientul de izolare termica, fonica si functionalitatea confectiei, dar prin capacitatea producatorului de a asigura calitatea constanta a produselor.Teraplast asigura toate acestea, printr-o dotare tehnica performanta, prin echiparea confectiilor cu accesorii produse de firme de top si prin implementarea controlului productiei in fabrica. Confirmarea caracteristicilor de performanata a confectiilor noastre este realizata prin incercari la laboratorul notificat IFT Rosenheim.

 

MisiuneaCasa.ro: In general clientii sunt interesati de raportul calitate-pret. Care ar fi criteriile pe care le recomandati acestora in alegerea ferestrelor de calitate?

Alexandru Stanean: O fereastra de calitate presupune ca toate etapele intregului sa functioneze impecabil. Adica sa avem componente de calitate (profil, feronerie, geam), sa avem capacitati de productie/asamblare performante si montatori specializati.
In cazul constructiilor noi raportul calitate-pret al confectiilor trebuie judecat cu raportul calitate-pret al constructiei. In cazul reabilitarilor, acest raport este puternic influentat de caietul de sarcini.

Criteriile pe care le recomandam in alegerea ferestrelor sunt:
• Coeficientul de izolare termica
• Coeficientul de izolare fonica
• Functionalitatea confectiilor

 

MisiuneaCasa.ro: Care sunt in prezent principalele produse oferite de Teraplast?

Alexandru Stanean: Teraplast produce sub brandul TeraGlass ferestre si usi din PVC, confectii din Aluminiu si geam termoizolant.

 

MisiuneaCasa.ro: Care dintre acestea este cel mai solicitatat de catre clienti?

Alexandru Stanean: Sistemele de ferestre si usi din PVC sunt cele mai solicitate de clienti.

 

MisiuneaCasa.ro: Ce tip de servicii asigurati?

Alexandru Stanean: Teraplast asigura servicii de montaj, de interventii in garantie si service post garantie.

 

MisiuneaCasa.ro: Cum priviti importanta sistemului de termoizolare in ansamblul lui si cat de importanta este fereastra termoizolanta pentru eficienta intregului sistem?

Alexandru Stanean: Exista o preocupare constanta la nivel european, si nu numa,i pentru masurile de eficientizare energetica, iar in acest context sistemele de termoizolare joaca un rol determinant. Fereastra termoizolanta face parte din anvelopa termica a unei cladiri, de aceea, cu cat este mai calitativa, cu atat creste eficienta termica a unui imobil.

 

MisiuneaCasa.ro: Va rugam sa ne prezentati cateva date despre companie.

Alexandru Stanean: Ferestrele TeraGlass sunt realizate de catre compania Teraplast SA Bistrita, unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme in domeniul amenajatilor, instalatiilor si constructiilor din Romania.

Portofoliul de produse al firmei este structurat pe patru linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule si TeraGlass (tamplarie termoizolanta). Incepand din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP.

 

MisiuneaCasa.ro: De la demarare si pana astazi, ce ne puteti spune despre eficienta proiectului guvernamental de reabilitare termica?

Alexandru Stanean: Programele de reabilitare termica desfasurate pana in prezent au acoperit doar cateva mii de blocuri, insa exista premise ca aceste programe sa fie impulsionate de accesul la fondurile europene, prin Programului Operaţional Regional.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Fereastra buna trece primejdia rea Fereastra buna trece primejdia rea
Epoca termopanului Epoca termopanului
Trapele de acces - Lista completa a avantajelor Trapele de acces - Lista completa a avantajelor
Usile glisante iti ofera mai mult spatiu Usile glisante iti ofera mai mult spatiu
Cum sa-ti alegi o usa de interior buna, dar si cu pret mic Cum sa-ti alegi o usa de interior buna, dar si cu pret mic
Lumina solara fara radiatii in casa ta Lumina solara fara radiatii in casa ta

Vezi mai multe articole