Invelitori si acoperisuri

Aici poti afla care sunt acoperisurile si invelitorile care se potrivesc casei tale, dar si cum le poti intretine pe termen lung. Acoperisul e o parte foarte importanta a casei, asigurand stabilitatea, protectia si confortul locuintei, dar are un rol deosebit si in estetica sa. In functie de tipul de mediu, structura casei si de stilul pe care vrei sa-l adopti, trebuie ales tipul de acoperis care este potrivit din punct de vedere calitativ, al formei si inclinatiei.

Mansarda - un loc doar al tau

Mansarda - un loc doar al tau

03 iulie, 2009

Mansardarea este cea care poate transforma o casa banala, unifamiliala, intr-o adevarata vila in care pot locui fara probleme doua familii. Tot prin mansardare va puteti crea un spatiu de lucru in care sa nu va deranjeze nimeni si in care sa va puteti concentra la ce aveti de facut. Iar pentru cei care isi doresc un colt intim, romantic, posibilitatea de a privi cerul prin ferestrele mansardei se poate transforma din vis in realitate. Mansarda a fost denumita dupa numele arhitectului de origine franceza Francois Mansart (1598–1666) care adauga „detaliu” numit acum „mansarda”, fiecarei cladiri proiectate de el. Caracteristica principala a unei mansarde este data de acoperis, care este impartit in doua pante cu inclinatii diferite: partea de jos cu inclinare redusa, uneori aproape…

mai mult >
Avantajele unui acoperis verde

Avantajele unui acoperis verde

21 februarie, 2009

Un acoperis verde nu inseamna un acoperis de culoare verde cum ar putea crede unii dintre noi, ci este un acoperis acoperit cu vegetatie asemenea unei gradini. Folosirea vegetatiei pe acoperisuri nu este o inventie moderna. Daca in trecut acoperisurile verzi alcatuite din iarba aveau ca scop izolarea acoperisului pentru a impiedica acumularea apei sau a infiltratiilor, in prezent aceasta optiune reprezinta o alternativa pentru un mediu mai putin poluant. Din ce este alcatuit un acoperis verde? Stratul de verdeata presupune existenta unui strat foarte subtire de sol sau altfel de suport pe care creste iarba. Greutatea acestui strat poate varia de la 50kg/mp pana la 200 – 500 kg/mp in functie de grosimea stratului de sol. Tipuri de acoperis verde In functie de plantele alese pentru acoperire,…

mai mult >
INVELITORI: Sindrile din lemn

INVELITORI: Sindrile din lemn

25 aprilie, 2006

Sindrilele din lemn pot avea o durata de viata cuprinsa intre 15 si 40 de ani. Durabilitatea lor depinde de clima, de expunerea la intemperii si gradul de inclinare a acoperisului. Ca regula, cu cat este mai abrupt acoperisul, cu atat mai mult va rezista materialul invelitorii, deoarece apa nu poate sa formeze mici balti, iar gheata si zapada nu se pot depune in cantitati mari, astfel incat sa distruga lemnul. Daca in acoperis sunt infiltratii, sau daca banuiti ca aveti sindrile ce prezinta deteriorari survenite in urma unor furtuni puternice sau din alte cauze, va recomandam sa verificati acoperisul pentru a identifica aceste sindrile indoite, fisurate sau rupte. In timpul acestei inspectii, mai puteti verifica lipsa sindrilelor si indepartarea muschiului sau a resturilor vegetale care pot…

mai mult >
Intretinerea acoperisului

Intretinerea acoperisului

26 februarie, 2006

Acopera-mi inima cu ceva... Din ziua in care mi-a intrat in casa, hotarata sa ramana, n-am mai avut liniste. Delicata, mustind de viata, cu privirea aceea care mi-a lasat rani peste tot in suflet, mi-a soptit doar atat: "Acopera-mi inima cu ceva…" . Statea in picioare, in fata mea, eu jos, pe podea si m-am uitat, instinctiv in sus si m-au trecut fiori reci si otraviti de spaima, vazand crapatura. M-a cuprins un tremur de nestapanit, m-am arcuit ca o fiara lovita de un vanator fara experienta si ea a auzit deslusit cuvintele mele strigate parca de o alta fiinta: "Si doar vara trecuta am inlocuit tiglele!…." Din ce ne facem acoperis Traditionalele tigle din argila arsa sunt concurate astazi acerb de tiglele din beton, placile din azbociment sau cartonul bituminat. Inca are cautare tabla…

mai mult >
Tigla ceramica sau tigla metalica?

Tigla ceramica sau tigla metalica?

01 septembrie, 2003

Invelitoarea chiar este greu de ales? Invelitoarea unei locuinte reprezinta prima linie de aparare impotriva capriciilor naturii. Pe langa proprietatile ei hidrofuge, asigura si o buna izolare termica. Gama larga in care sunt fabricate, de la traditionala tigla ceramica si pana la cele mai moderne si complexe sisteme de invelitori, fac ca alegerea sa nu fie una usoara. Fiecare tip de invelitoare are calitatile si dezavantajele sale, noi fiind nevoiti sa decidem ce caracteristici trebuie sa intruneasca cea care se potriveste cel mai bine locuintei noastre. Esteticul oferit este un alt criteriu ce trebuie avut in vedere. Pe parcursul a patru editoriale (saptamani), va vom ajuta sa va formati o idee mai clara asupra invelitorilor prezente pe piata autohtona. Tigla ceramica e grea... Istoria ei…

mai mult >