Jacuzzi si hidromasaj

24 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Farmecul discret al burgheziei

 

Chestia cu baronii, excesiv vehiculata in presa, il bagase rau de tot in ceata. Deloc un pasionat de istorie, traia totusi in iluzia ca unui baron, candva, i se artibuiau valente nobiliare. Candva... Acum nu mai era vorba de onoare, credinta, cruciade sau Fronda, ci de niscaiva pokemoni care mai toata ziua isi bagau mainile pana dincolo

jacuzzi
de cot in tot ce inca nu era al lor si care, in zilele bune, isi aminteau, partial, alfabetul. Deci baronii nu-i placeau. Nici de muncitori nu se simtea foarte apropiat, avand originea sanatoasa a unei familii de personal TESA. Nici nobil si nici proletar, cufundat in ganduri si in apa inspumata din cada noua, zambi singurei variante ramase si care-i venea ca o manusa. Cand porni si instalatia de hidromasaj, incepu sa simta, pe pielea lui, farmecul discret al burgheziei.

 

Placerea la indemana oricui

 

Revenim asupra unui subiect pe care Misiunea Casa l-a mai abordat-jacuzzi- tocmai din dorinta de a va convinge, o data in plus in aceasta vara teribil de fierbinte ca o cada cu sistem de hidromasaj nu este un capat de tara, nu trebuie sa ai bani multi ca sa te bucuri de un jacuzzi, in propria baie. Din capul locului trebuie sa spunem ca solutia propusa de Misiunea Casa costa de cinci ori mai putin decat cumpararea unui bazin de-a gata. Conditia obligatorie ramane doar aceea a unui spatiu mai generos al baii din apartamentul dumneavoastra.

Impartim spatiul baii in doua zone, una de circulatie, cu usa de acces si lavoarul, a doua fiind rezervata jacuzzi-ului propriu-zis, zona in care inaltam podeaua la nivelul marginilor bazinului. Separarea celor doua zone, fara intreruperea comunicarii vizuale dintre ele, o facem prin inaltarea unui perete de caramizi de sticla, cat si prin folosirea unei gresii de culoare diferita la placarea podiumului. Vopseaua de pe pereti trebuie sa aiba culori ca cele ale gresiei.

Ca orice spatiu arhitectural, jacuzzi-ul se „supune" unor reguli functionale si estetice dictate de spatiile majore, de intregul concept arhitectural si de amenajarea locuintei in ansamblu.

|n cazul unei locuinte individuale, proiectarea acestui spatiu va putea tine seama de o posibila comunicare vizuala interior-exterior, cu multiple valente estetice.

 

hidromasaj

Cand acest spatiu este unul integrat intr-un apartament, conceptul amenajarii jacuzzi-ului va trebui sa tina seama de constrangerile spatiale.

O „idee" inspirata de proiectare a acestui spatiu, sustinuta de materiale (mai mult sau mai putin conventionale: piatra naturala, placi ceramice, sticla mata, transparenta sau colorata, lemn, pluta etc.) si tehnologii de calitate, poate face posibila existenta acestui spatiu atat intr-o casa, cat si intr-un apartament de bloc.

 

Materialele necesare

 

- Punctul de plecare este o simpla cutie de beton pe care am construit-o in mijlocul incaperii, prin metoda clasica de turnare in cofraje.

- In peretii laterali facem gaurile pentru duze si, in podea, un sifon pentru scurgere. Recomandarile noastre in ceea ce priveste materialele, se indreapta catre produsele Cesarom.

- Pentru bazin, avem sistemul de piscine cu hidroizolatii speciale pentru placari, compus din amorsa Ceresit CT 16, care inchide porii suprafetelor absorbante; pasta bicomponenta Ceresit CL 50, pe baza de ciment si rasini sintetice, cu rol de etansare completa; banda de etansare Ceresit CL 52, pentru colturi si muchii; adezivul flexibil Ceresit CM 217, pentru aplicatii speciale si chitul de rosturi flexibil Ceresit CE 40, cu efect aquastatic.

- Pentru placarea interiorului bazinului folosim mozaic de sticla, total neabsorbant si foarte rezistent.

Nu tinem sa intram in detaliile punerii in opera a acestui sistem. Insistam asupra faptului ca materialele nu trebuie amestecate manual, ci numai mecanic.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

O baie in stil oriental O baie in stil oriental
Solutii modulare pentru o baie cu personalitate, disponibile in magazinele Brico Depot si Praktiker Solutii modulare pentru o baie cu personalitate, disponibile in magazinele Brico Depot si Praktiker
Cada de baie - un rasfat sau o necesitate? Cada de baie - un rasfat sau o necesitate?
Cum sa rezolvi eficient problema spatiului dintr-o baie foarte mica Cum sa rezolvi eficient problema spatiului dintr-o baie foarte mica
Bateria de chiuveta cu senzori - avantaje si dezavantaje Bateria de chiuveta cu senzori - avantaje si dezavantaje
Ce trebuie sa stii despre cada ingropata in pardoseala Ce trebuie sa stii despre cada ingropata in pardoseala

Vezi mai multe articole