on

Knauf Insulation anunta achizitia fabricii de vata minerala de sticla Gecsat S.A pentru a raspunde cererii regionale in crestere

27 ianuarie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, anunta semnarea contractului de achizitie a fabricii de vata minerala de sticla Gecsat S.A din Tarnaveni, judetul Mures. Achizitionarea fabricii din Tarnaveni are ca scop sustinerea livrarilor catre clientii Knauf Insulation din pietele in continua crestere din Romania, Europa de Est si Comunitatea Statelor Independente (CSI).

 

„Achizitia fabricii din Romania va sprijini obiectivele de crestere ale Knauf Insulation si va oferi o capacitate suplimentara pentru a raspunde cererii tot mai mari pentru solutiile noastre de izolare in regiune”, a declarat Dominique Bossan, CEO Knauf Insulation Europa/Orientul Mijlociu/Asia, membru al Comitetului de management al Grupului Knauf.

 

„Knauf Insulation intentioneaza sa investeasca in tehnologii de ultima ora si sa modernizeze fabrica din Romania prin alinierea proceselor de fabricatie la standardele noastre, asigurand solutii de cea mai inalta calitate pentru clientii nostri, oferind in acelasi timp cele mai sigure conditii de lucru posibile pentru angajati, dar si cele mai inalte standarde de responsabilitate ecologica, in conformitate cu angajamentul nostru Pentru o lume mai buna”, a completat Dominique Bossan.

 

„Fiind o afacere de familie, cu Menschlichkeit (Umanitate) drept una dintre valorile noastre de baza, este foarte important pentru noi sa fim un bun angajator, dar si un exemplu bun pentru comunitatile locale in care activam. In fiecare etapa a procesului de achizitie si de modernizare a  fabricii, Knauf Insulation va lucra indeaproape cu echipele din fabrica, comunitatea locala si autoritatile.”, a declarat Adrian Garofeanu, Director General Knauf Insulation Romania si Bulgaria.

Dupa incheierea tranzactiei, Knauf Insulation are in plan sa investeasca in retehnologizarea liniei de productie din Tarnaveni la standardele Knauf Insulation pentru a produce vata minerala din sticla cu tehnologia inovativa ECOSE®.   

 

Solutiile Knauf Insulation cu tehnologia ECOSE® detin certificarea Eurofins Indoor Air Comfort Gold pentru calitatea aerului din interior, ofera proprietati excelente de izolare termica, fonica si protectie la incendiu si sunt fabricate din sticla reciclata pana la 80%. Vata minerala de sticla Knauf Insulation cu tehnologia ECOSE® este prima din categoria produselor de vata minerala care este certificata oficial in Europa cu eticheta DECLARE.

 

Potrivit reprezentantilor Knauf Insulation, aceasta achizitie face parte, de asemenea, din angajamentul pe termen lung al Grupului Knauf de a-si dezvolta divizia de produse de izolatie pentru a furniza solutii mai bune in constructii si pentru a raspunde provocarilor de eficienta energetica din urmatorii ani, in conformitate cu angajamentul companiei „Pentru o lume mai buna”. Strategia de sustenabilitate Knauf Insulation „Pentru o lume mai buna” are la baza viziunea companiei de a conduce schimbarea spre solutii de izolare mai bune, care sustin eficienta energetica a cladirilor (inclusiv nZEB - nearly Zero Energy Building, programul Casa eficienta energetic etc).

 

###

Despre Knauf Insulation

 

Produsele Knauf Insulation economisesc energie, reduc emisiile si se asigura ca cladirile sunt sigure pentru mediu si mentin oamenii sanatosi si in siguranta. Cu peste 40 de ani de experienta in industria de izolatii, compania are in prezent peste 5.500 de angajati din 40 de tari si 27 de unitati de productie in 15 tari.

Knauf Insulation face parte din Grupul Knauf care are aproximativ 35.000 de angajati in intreaga lume, cu peste 250 de fabrici in peste 90 de tari si vanzari de 10 miliarde de euro in anul 2020. Grupul Knauf a fost fondat in 1932 si ramane o companie independenta de familie, a carei valori se bazeaza pe Parteneriat, Angajament, Antreprenoriat si Menschlichkeit (Umanitate).

 

Knauf Insulation Romania

 

Prezent din 2008 in Romania, Knauf Insulation este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata materialelor izolante, cu un portofoliu ce include vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica si placi din fibre de lemn (Heraklith). Pe piata din Romania, Knauf Insulation este unul dintre principalii furnizori de vata minerala cu un portofoliu de produse complex, potrivit pentru toate tipurile de constructii: izolatii mansarde, termoizolare fatade, pereti de compartimentare, acoperisuri plate si multe altele.

 

Despre Gecsat

 

Gecsat S.A. este un producator local de vata minerala din sticla din Romania, cu capital integral privat, 100% romanesc. Fondata in 1918 la Tarnaveni, cu o istorie de peste 100 de ani, fabrica a fost de-a lungul timpului specializata in producerea diverselor articole de sticla. Avand in vedere importanta izolatiei termice si a eficientei energetice a cladirilor, in anul 2007 Gecsat S.A. a investit intr-o linie de productie a vatei minerale de sticla.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Programul Programul "Casa verde", amanat pentru a treia oara - 16 Ianuarie 2009
Totul despre impozite Totul despre impozite
De doi bani speranta - 22 Aprilie 2009 De doi bani speranta - 22 Aprilie 2009
amenzi amenzi
Apartamentele noi din Bucuresti, inaccesibile la salarii mai mici de 600 de euro Apartamentele noi din Bucuresti, inaccesibile la salarii mai mici de 600 de euro
Tefal Ingenio – Ingenios de schimbator Tefal Ingenio – Ingenios de schimbator

Vezi mai multe articole