on

Licheni stabilizati | Cum se intretin

28 februarie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In ultimii ani, lichenii decorativi au inceput sa fie din ce in ce mai folositi atat in amenajarile interioare, cat si in cele exterioare.

In natura, lichenii sunt organisme din regnul Funghi, simbioza unei alege si a unei ciuperci. Lichenii cei mai des folositi sunt din specia Cladonia Stellaris, iar recoltarea se face cu precadere din zonele nordice din apropierea Cercului Arctic. Pe piata poti gasi licheni stabilizati intr-o gama variata de colori: rosu, roz, mov, galben, verde, albastru si multe altele nuante.

Rezistenta

Lichenii stabilizati au o rezistenta ridicata si se comporta foarte bine in timp, iar in functie de locul in care sunt amplasati ei pot rezista si pana la 10 sau chiar 15 ani. Ei nu necesita un sistem de irigare sau fertilizare, deoarece nu cresc. Sunt foarte usor de folosit si nu necesita o atentie sporita. Deoarece sunt stabilizati, muschii nu necesita sol si au o greutate redusa, deci pot fi cu usurinta amplasati atat pe pereti corpuri suspendate, usi de mobilier, pereti mobili sau chiar pe tavan.

Lichenii reprezinta o optiune pentru un spatiu verde usor de intretinut si cu o valoare decorativa deosebita, ei pot fi folositi cu usurinta atat in spatiile private, cat si in spatiile comerciale hoteluri, cafenele restaurante etc..

Intretinere

Asa cum spuneam si mai devreme lichenii stabilizati pot fi folositi atat in spatiile interioare, cat si in cele exterioare. Ei nu necesita lumina naturala directa, udare sau tundere. Sunt rezistenti la schimbarile de temperatura si insecte si au proprietati antistatice, deci nu aduna praf. Dar daca iti doresti sa ii amplasezi intr-un spatiu exterior iti recomandam sa ii montezi intr-o zona ferita de razele soarelui, pentru a evita decolorarea acestora. De asemenea, este indicat sa ii feresti de temperaturile ridicare si de lumina lampilor de halogen.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Compania romaneasca Delta Studio isi continua activitatea si lanseaza un program de consiliere online Compania romaneasca Delta Studio isi continua activitatea si lanseaza un program de consiliere online
Cum sa-ti decorezi locuinta cu plase si unelte pescaresti Cum sa-ti decorezi locuinta cu plase si unelte pescaresti
Baghetele ornamentale pentru interior - Cât de simplu le poti aplica Baghetele ornamentale pentru interior - Cât de simplu le poti aplica
Locuinta unui burlac - Partea a II-a Locuinta unui burlac - Partea a II-a
Distrează-te decorându-ți casa pentru Crăciun Distrează-te decorându-ți casa pentru Crăciun
Premiera europeana la Bucuresti: cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, deschis de PIATRAONLINE Premiera europeana la Bucuresti: cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, deschis de PIATRAONLINE

Vezi mai multe articole