Locuinte de lux cu facilitati de credit - Proiectul Baneasa prinde contur

05 aprilie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Noul cartier Baneasa ofera 3.000 de locuinte la standarde de lux, ale caror preturi ating 1.500 de euro/mp, fara TVA. Locuitorii cartierului vor beneficia si de cea mai mare zona comerciala din Europa Centrala si de Est.

 
Cel mai mare proiect privat din Romania aduce pe piata locuinte moderne, confort, standardele secolului XXI. Apartamente, case insiruite, vile individuale, in total 3.000 de unitati locative care se vor intinde pe un milion de metri patrati. Locuitorii acestui cartier vor avea si centre comerciale – mall, hypermarket, magazin de mobila, bricolaj, articole sport, galerii de mobila, desfasurate pe o arie de 170.000 de metri patrati. Proiectul include si o suprafata de birouri de circa 120.000 de metri patrati. In total, noul cartier Baneasa va fi dezvoltat pe 224 de hectare si va fi realizat etapizat, pana in 2015.
 
APARTAMENTE. "Constructia apartamentelor din primele trei blocuri a inceput, iar in scurt timp vom demara lucrarile la inca cinci imobile de locuinte si la 109 case insiruite", a spus Michael Lloyd, reprezentantul investitorilor din cadrul proiectului. Baneasa cuprinde 12 cladiri in care vor fi disponibile 227 de apartamente, clasificate in 12 tipuri, cu suprafete cuprinse intre 95 si 324 de mp. PRETURI. Costul unui metru patrat construit este de 1.500 de euro, fara TVA . Vestea buna este ca toti clientii Baneasa care doresc vor putea beneficia de credite avantajoase pe 25 de ani de la Alpha Bank, banca cu care s-a incheiat ieri un parteneriat.
 
"Creditul va avea o dobanda fixa in primii doi ani, de 6,9% pentru creditele in euro, iar pentru urmatoarea perioada, rata dobanzii se poate reduce cu pana la 1,75 puncte procentuale, in functie de tipul imprumutului", a afirmat Evangelos Kalamakis, vicepresedinte executiv Alpha Bank Romania. Finantarea va acoperi 75% din valoarea locuintei, iar rata lunara va fi egala cu 35% din veniturile solicitantului de credit.
 
CASE. Constructia primelor case insiruite va demara in aceasta vara. Zona va cuprinde 280 de case, din care in prima faza vor fi finalizate 109. Exista trei modele – Laguna, Pastoral si Prairie – pentru fiecare dintre ele fiind disponibile trei tipuri, cu 2, 3 sau 4 dormitoare. Casele au suprafete desfasurate intre 184 si 297 mp si zone de zi, intre 40 si 60 mp.
 
GtERII COMERCItE DE PESTE 170.000 MP
           
"Saptamana viitoare se va anunta deschiderea hypermarketului Carrefour si a galeriei comerciale Feeria", a anuntat reprezentantul investitorilor din proiectul Baneasa. El a mai spus ca zona comerciala totalizeaza peste 170.000 mp construiti si va fi cea mai intinsa din Europa Centrala si de Est. Va cuprinde un centru comercial, un hypermarket, un magazin cash&carry, galerii de mobile, magazine do-it-yourself etc. Centrul comercial va fi piesa de rezistenta a platformei comerciale, oferind o imbinare unica de shopping, distractie si petrecere a timpului liber.
 
Sursa: Jurnalul National

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amanare de la RADET Amanare de la RADET
Saint-Gobain sprijina Saptamana Mondiala a Cladirilor Verzi Saint-Gobain sprijina Saptamana Mondiala a Cladirilor Verzi
Radet: Bucurestenii care nu mai vor caldura in apartamente pot stopa singuri furnizarea acesteia Radet: Bucurestenii care nu mai vor caldura in apartamente pot stopa singuri furnizarea acesteia
Conferinta de design 2019, Romexpo, 14 septembrie - Despre utilizarea si optimizarea spatiilor Conferinta de design 2019, Romexpo, 14 septembrie - Despre utilizarea si optimizarea spatiilor
Cine va plateste aparatele arse Cine va plateste aparatele arse
Cine mai construieste case in Romania? Cine mai construieste case in Romania?

Vezi mai multe articole