Locuintele executate silit, o enigma pentru cumparatori - 06 Ianuarie 2010

06 ianuarie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Preturile ridicate ale locuintelor executate silit de catre banci fac sa isi gaseasca cu greu un cumparator. Asta si pentru ca putine dintre imobile pot fi vazute inainte de a participa la licitatie, al carei anunt nu este insotit nici macar de poza, in cele mai multe cazuri.
 
“Nu suntem agentie imobiliara sa facem vanzare, dar pot sa va spun ca am vazut apartamentul si este unul bun“, a fost raspunsul unui executor bancar al Raiffeisen Bank, intrebat de anuntul de licitatie pentru un apartament de doua camere, din Sinaia, care ar urma sa se tina pe 11 ianuarie.
 
Pe langa faptul ca potentialului cumparator nu i se permite sa vada locuinta inainte de licitatie, acesta trebuie sa depuna in contul bancii o cautiune in valoare de 10% din pretul de incepere a licitatiei.
 
Locuinta la a sasea strigare
 
Pentru apartamentul din Sinaia, pretul este de 63.750 de euro, iar potrivit reprezentantului Corpului Executorilor Bancari ai bancii, acesta se afla la a sasea licitatie, din cauza lipsei de ofertanti.
 
“Toate persoanele interesate de cumpararea imobilului sunt invitate sa faca oferta de cumparare cu cel putin 3 zile inainte de termenul fixat pentru licitatie. Ofertantii sunt obligati sa consemneze la Raiffeisen Bank S.A.(…), pe seama si la dispozitia executorului bancar, pana la termenul de vanzare, o cautiune reprezentand 10 % din pretul de incepere a licitatiei, dovada consemnarii cautiunii atasandu-se la oferta de cumparare”, se arata in publicatia de vanzare.
 
Cum poti pierde cateva mii de euro
 
In ceea ce priveste posibilitatea recuperarii procentului de 10%, acest lucru este posibil doar daca cumparatorul nu este declarat adjudecat, ne-a mai spus executorul bancii.
 
In cazul in care cumparatorul se razgandeste in ceea ce priveste achizitia, va pierde banii.
 
Si cum licitatia urmeaza sa aiba loc peste cateva zile, acelasi executor ma sfatuieste ca, daca ma hotarasc sa particip la licitatie, sa depun azi garantia “ca sa am timp sa scot extrasul de carte funciara si sa pregatesc restul actelor“.  
 
50 de licitatii in ianuarie
 
Potrivit site-ului Raiffeisen Bank, numai in aceasta luna institutia va organiza peste 50 de licitatii pentru imobile, locuinte si terenuri.
 
Printre acestea se numara un apartament cu patru camere in Bucuresti, cu un pret de pornire al licitatiei de aproximativ 52.000 de euro, o casa cu teren, in judetul Dambovita, cu un pret de pornire de peste 33.000 de euro sau un sediu de birouri cu depozit in Alexandria, cu un pret initial de aproape 53.000 de euro.
 
Putine dintre acestea sunt anunturi noi, cele mai multe dintre ele constituind obiectul mai multor licitatii, inca de la sfarsitul anului trecut.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Credite bancare pentru lucrari majore necesare blocului Credite bancare pentru lucrari majore necesare blocului
UE ieftineste apartamentele cu 15% UE ieftineste apartamentele cu 15%
Aniversarea celor 15 ani de activitate Praktiker in Romania le aduce cumparatorilor mii de premii garantate si reduceri la mii de produse Aniversarea celor 15 ani de activitate Praktiker in Romania le aduce cumparatorilor mii de premii garantate si reduceri la mii de produse
Pentru prima data in ultimii trei ani, apartamentele din Capitala s-au ieftinit Pentru prima data in ultimii trei ani, apartamentele din Capitala s-au ieftinit
Vanzari doar cu certificat energetic Vanzari doar cu certificat energetic
Flanco își continuă strategia de extindere - Noi magazine în Sibiu și Roșiorii de Vede Flanco își continuă strategia de extindere - Noi magazine în Sibiu și Roșiorii de Vede

Vezi mai multe articole