on

Mentenanta echipamentelor de climatizare creste cifra de afaceri Avi Compact cu 10% in 2021

07 aprilie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

  • Serviciile de mentananta pentru sectoare de activitate precum cel farmaceutic si bancar cresc afacerile Avi Compact. 
  • Datorita WFH, segmentul rezidential este in crestere, mai ales pentru categoria mainstream de echipamente de aer conditionat.
  • Avi Compact marcheaza la inceputul lunii aprilie 18 ani de prezenta pe piata din Romania.

 

Avi Compact, una dintre cele mai importante companii de climatizare din Romania, estimeaza pentru 2021 o crestere a cifrei de afaceri de maximum 10%. Anul trecut compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 7,8 milioane de euro.

 

Mentenanta aparatelor de climatizare a inregistrat o crestere importanta, in special in timpul pandemiei. Segmentul de mentenanta pentru zona corporate a crescut cu 5% in a doua jumatate a anului trecut, iar 2021 va aduce o crestere suplimentara de 10%. Principalii clienti vin din sectorul  farmaceutic si bancar.

 

Sectorul constructiilor este inca afectat de pandemie, dar compania estimeaza o crestere de 10% - 15% a cererii de echipamente de climatizare. Printre clientii din acest an se numara o fabrica de echipamente electrice, precum si doua complexe rezidentiale din zona de nord a capitalei.

 

Echipamentele cele mai cautate pentru segmentul corporate sunt sistemele de ventilare pentru aer proaspat cu recuperare de caldura, deoarece nu recircula aerul din interior, ci se bazeaza pe folosirea aerului din exterior.

 

Segmentul rezidential continua sa creasca si in 2021. Munca de acasa are ca rezultat investitiile in cresterea confortului, iar aparatele de climatizare devin astfel o prioritate. Clientii aleg aparatele de aer conditionat cu eficienta energetica ridicata si dotate cu control de la distanta. Si pentru acest segment, Avi Compact estimeaza o crestere de 10%.

 

De asemenea, a crescut semnificativ segmentul purificatoarelor de aer, dar si al pompelor de caldura, mai ales pentru inlocuirea cazanelor cu combustibil lichid sau solid. Este important de mentionat ca romanii au devenit din ce in ce mai constienti de importanta serviciilor specializate de mentenanta care se fac cu precadere inainte de inceperea sezonului cald.

 

Este una dintre cele mai dificile perioade pe care am traversat-o in cei 18 ani de activitate. Ne-am bazat insa pe o echipa unita, 40% dintre colegi sunt alaturi de noi de  mai bine de zece ani. Prioritatile noastre in 2012 sunt crearea unor stocuri proprii de produse si echipamente, marirea echipei, cursuri de perfectionare pentru angajati si proiecte realizate in afara tarii. De asemenea, avem in vedere si extinderea afacerii cu lucrari de antreprenoriat general”, explica Florin Radulescu, fondator Avi Compact.

 

Pentru sezonul cald din acest an, Avi Compact estimeaza o crestere a pietei destinata consumatorului final. In Bucuresti va scadea numarul proiectelor noi, in mare parte din cauza noilor conditii de obtinere a autorizatiilor de constructie, asa ca piata de climatizare pentru segmentul corporate va stagna in 2021.

 

“Sunt cateva criterii care vor face diferenta dintre firmele care actioneaza pe piata climatizarii: existenta stocurilor, un timp de raspuns rapid catre client, echipe de montaj bine pregatite, garantie estinsa pentru echipamente si montaj, dar si servicii de post – garantie”, explica Marian Pandele, Director Executiv Avi Compact.

 

Avi Compact este si producator de energie electrica, detinand o centrala fotovoltaica. Datorita acestui fapt, peste 70% dintre angajati sunt deja vaccinati. Printre masurile luate de companie cu privire la siguranta angajatilor in contextul pandemic se numara si impartirea angajatilor pe echipe care nu se intalnesc intre ele, asigurarea transportului pentru angajati cu masinile companiei, astfel incat acestia sa nu fie nevoiti sa foloseasca transportul in comun, stabilirea de proceduri clare in interactiunea cu beneficiarii, dar si masuri de igienizare si dezinfectare constata a birourilor.

 

La inceputul lunii aprilie, Avi Compact marcheaza 18 ani de activitate. Cu peste 500 de proiecte de referinta si acoperire nationala, Avi Compact este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata HVAC. De 14 ani este si cel mai mare distribuitor Daikin in Romania, dar are in portofoliu si alte marci precum Samsung, Mitsubishi, Viessmann, Vaillant.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Locuinte scumpe pentru clasa medie   Locuinte scumpe pentru clasa medie
Piata de Real Estate din Romania da semne de maturizare Piata de Real Estate din Romania da semne de maturizare
Veranda aduce în Obor trei noi retaileri: LC Waikiki, Noriel și Gerovital Veranda aduce în Obor trei noi retaileri: LC Waikiki, Noriel și Gerovital
Marea Britanie: Pretul locuintelor a continuat sa scada, in februarie - 30 Martie 2009 Marea Britanie: Pretul locuintelor a continuat sa scada, in februarie - 30 Martie 2009
Lapp Group investeste in Romania! Grupul Lapp cumpara CEAM si Fender Lapp Group investeste in Romania! Grupul Lapp cumpara CEAM si Fender
KUMA “How is made?” KUMA “How is made?”

Vezi mai multe articole