Criza de vile in jurul Bucurestiului

05 martie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dezvoltatorii imobiliari au inceput sa construiasca in localitatile de linga Capitala ansambluri rezidentiale de blocuri, care sint mult mai profitabile.
 
Persoanele care doresc sa-si cumpere o vila in zona Capitalei trebuie sa aiba mult noroc deoarece oferta este din ce in ce mai mica. Deoarece majoritatea clientilor prefera apartamentele, pentru ca sint mai mici ca suprafata, deci mai ieftine si mai usor de intretinut. Astfel, cei care doresc sa isi cumpere o casa pe pamint nu au la dispozitie tot atit de multe oferte ca si cei care doresc un apartament. Spre exemplu, la cel mai recent tirg imobiliar, ansamblurile de blocuri erau cu zecile, fata de doar trei ansambluri de vile.
 
Analistii imobiliari spun ca acest lucru este o consecinta a faptului ca piata se dezvolta. „Dezvoltatorii imobiliari in Romania au inceput cu constructia de vile. O data cu satisfacerea cererii clasei mijlocii superioare, dezvoltatorii au construit vile duplex. Acum se construiesc apartamente in blocuri dedicate clasei mijlocii medii si inferioare, astfel incit oferta sa fie sub 100.000 de euro”, ne-a spus Radu Zilisteanu, analist imobiliar. In plus, oferta din jurul Capitalei in urmatorii ani va fi constituita din apartamente in blocuri cu P+3, P+4 etaje. „Clientii vor si cauta locuinte mai mici si mai ieftine. In Romania nu s-a ajuns pina acum ca oricine sa isi permita sa cumpere o casa”, ne-a spus Daniel Ionita, dezvoltatorul proiectului de vile Villa Nova. Explicatia o reprezinta preturile.
 
Intr-un ansamblu rezidential din zona Otopeni, o vila costa intre 269.000 si 339.000 de euro. Suprafata construita a casei mai ieftine este de 210 metri patrati, cu un teren de 300 de metri patrati, iar cea mai scumpa are o suprafata construita de 250 de metri patrati si o suprafata totala de teren de 540 de metri patrati. In cazul in care vila se afla intr-un ansamblu rezidential mai mare, pretul este mai mic. Astfel, o vila intr-un ansamblu rezidential situat la marginea Capitalei se vinde cu 1.000 de euro/mpc.
Apartamentele aduc profit mai mare
 
Motivul pentru care se construiesc mai multe ansambluri rezidentiale de blocuri este profitul dezvoltatorilor. „La constructia de apartamente, profitul este mai mare decit in cazul vilelor”, ne-a spus Alin Preda, director de marketing la Investments Solution. Faptul ca ansamblurile sint mici aduc si probleme in ceea ce priveste promovarea. „Ansambluri rezidentiale sint mai mult de vile, dar acestea sint mai mici si nu beneficiaza de publicitate. Una este sa construiesti un ansamblu de blocuri cu 1.000 de apartamente si alta este sa construiesti 20 de case ca persoana fizica”, ne-a spus Andrei Sandu, general manager al agentiei Media City.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Grupul TeraPlast lanseaza platforma de responsabilitate sociala Impreuna Cladim Romania Grupul TeraPlast lanseaza platforma de responsabilitate sociala Impreuna Cladim Romania
Scad chiriile in provincie, urmeaza Capitala Scad chiriile in provincie, urmeaza Capitala
Romania, cartierul de lux al UE Romania, cartierul de lux al UE
20 de banci vor sa dea credite de 1,4 miliarde de euro in 20 de banci vor sa dea credite de 1,4 miliarde de euro in "Prima casa" - 26 Iunie 2009
PIATRAONLINE inaugureaza primul apartament - concept in interiorul showroom-ului PIATRAONLINE inaugureaza primul apartament - concept in interiorul showroom-ului
camine camine

Vezi mai multe articole