Mii de apartamente noi in sectorul 2

06 septembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Primarul Ontanu se lauda ca, in cativa ani, spatiul locativ existent se va dubla.
 
Un val de constructii rezidentiale "ameninta" pretul apar-tamentelor vechi. Cel putin asa sustine primarul Neculai Ontanu, potrivit caruia, "cu cat oferta va fi mai mare, cu atat preturile vor fi mai mici". In prezent, primarul Ontanu are deja bifate 15 investitii de mare anvergura, care vor aduce pe piata, in urmatorii ani, aproape 21.450 de apartamente noi, care se vor adauga celor 40.880 existente.
 
"In medie, preturile acestor constructii vor fi de 700-800 de euro metrul patrat, in functie de dorinta investitorului si spatiile oferite", a afirmat primarul. Doar 1.600 dintre aceste locuinte se afla in constructie in 2006, restul lucrarilor urmand a fi demarate pana in 2009.
In plus, in sector sunt alte cinci propuneri investitionale, aflate, in prezent, in faza de intentie. In toate aceste cazuri s-a emis deocamdata numai certificatul de urbanism.
 
Central Park. Ansamblul va include 482 de apartamente si 805 locuri de parcare. Pretul mediu al unui metru patrat este de 1.428 de euro. Finalizare: septembrie 2007.
 
Planorama. Complexul ofera 1.150 de apartamente in patru blocuri-turn cu cate 15 etaje fiecare. Ansamblul, care va avea si 1.200 de locuri de parcare, se afla in constructie la circa 800 de metri de intersectia Doamna Ghica. Un metru patrat construit costa, in medie, 1.000 de euro. Finalizare: 2008
 
Neopeninsula. Lucrarile la acest proiect din zona Heliade intre Vii si marginit de Raul Colentina si Lacul Fundeni vor demara in noiembrie. Noul complex va oferi 2.700 de locuinte, precum si 3.590 de locuri de parcare.
 
Manhattan-ul bucurestean. Aproape 6.800 de apartamente va avea parcul rezidential din soseaua Petricani. Cartierul va fi dotat cu scoala, centru de afaceri si chiar biserica. Stadiul actual: plan urbanistic zonal (PUZ) in curs de aprobare la Consiliul Municipal.
 
Fabrica de Glucoza. Aici vor fi construite in jur de 5.000 de apartamente si 6.500 de locuri de parcare. PUZ-ul a fost aprobat, fiind demarata procedura de autorizare pentru inceperea lucrarilor.
 
Intrarea Chefalului. Celor 496 de locuinte si 967 de locuri de parcare li se vor adauga spatii comerciale, o gradinita si terenuri de tenis. PUZ-ul a fost aprobat, iar in octombrie se va elibera autorizatia de constructie.
 
Colentina. Ansamblul va avea 1.100 de apartamente si circa 1.350 de locuri de parcare. Proiectul este in proces de autorizare pentru inceperea lucrarilor.
 
Basarabia. Cele 1.500 de apartamente vor putea fi construite dupa demolarea celor cinci cladiri aflate pe terenul din strada Baia de Arama, in noiembrie.
 
Lacul Fundeni. Complexul va contine 650 de apartamente. In prezent, este in curs de aprobare PUZ-ul.
 
Gemini. Cele doua turnuri gemene bucurestene, de 22 de etaje, vor oferi spre vanzare 200 de apartamente. Lucrarile vor incepe in primul trimestru al lui 2007.
 
Petricani. Proiectul prevede constructia a 130 de apartamente. In prezent, s-a aprobat certificatul de urbanism.
 
Tuzla. 281 de locuinte sunt in curs de realizare pe strada Tuzla.
 
Fundeni. Proiectul prevede construirea a 340 de apartamente. PUZ-ul se afla in curs de aprobare la Primaria Capitalei.
 
Dobroiesti. In aceasta zona se vor ridica patru blocuri cu 180 de locuinte. Lucrarile sunt in curs de autorizare.
 
Vergului. Alte 100 de apartamente in blocuri de 14 etaje vor putea fi achizitionate pe soseaua Vergului. Lucrarile sunt, si aici, in curs de autorizare.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Reactii De dragul democratiei, si-au aprobat vanzarea terenurilor in rate Reactii De dragul democratiei, si-au aprobat vanzarea terenurilor in rate
Proprietarii cladirilor devenite pericol public vor fi obligati sa le reabiliteze in doi ani Proprietarii cladirilor devenite pericol public vor fi obligati sa le reabiliteze in doi ani
Cat te costa sa fii chirias intr-un ansamblu rezidential Cat te costa sa fii chirias intr-un ansamblu rezidential
Termoelectrica se duce pe capul primarilor Termoelectrica se duce pe capul primarilor
Gazele se platesc in 45 de zile Gazele se platesc in 45 de zile
Ce fac dezvoltatorii imobiliari in timp de criza: cazeaza muncitorii in vile - 13 Noiembrie 2009 Ce fac dezvoltatorii imobiliari in timp de criza: cazeaza muncitorii in vile - 13 Noiembrie 2009

Vezi mai multe articole