Mobilier si ornamente

Mobilier si ornamente

24 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pestele cel mare!

Cum timp este pentru toate si toate vin la timpul lor, a fost, nu demult, la noi, un timp al bibelourilor. O intreaga "cultura" ce a starnit patimi si competitii. In centrul universului lor, "bibilourile" s-au rezemat, sagalnic sau senzual (dupa caz) pe mileuri. S-au simtit in siguranta, avand spatele asigurat de celebrisimele carpete: rapirea din serai, spanioloaica, tigrul bengalez si duioasa caprioara la izvor. Doamne, ce vremuri! A fost, asadar, timpul balerinei de portelan, al bunicului cu nepotelul pe genunchi, al cocosului infoiat si al pescarului chinez.

Si, peste toate, El, pestele de sticla! Stapanul absolut! Maharajahul!
A fost un timp al unui ceva ce nu stiu daca se putea numi design sau decoratiune, dar, orsicat, era romanesc si vorba cantecului, "tot ce-i romanesc nu piere!".
E drept ca au aparut unii de-si zic designeri si-au inceput sa ne invete cum se face o decoratiune interioara cu staif si moderna. Zic ei ca daca aplici solutiile lor, atunci chiar ca ai prins pestele cel mare. Ii credem pe cuvant si le urmam sfaturile, dar nu stiu cum sa spun, fara pestele de sticla de pe televizor sau servanta, parca nu mai e poezie si viata e pustiu…
 
Spatiu calm si ospitalier
 
Atunci cand in amenajarea unui living dorim sa obtinem un spatiu calm, ospitalier si luminos, nuantele de ocru reprezinta alternativa cea mai fericita pentru finisajele de pereti, pardoseala, lemnul mobilierului, pentru toate decoratiunile interioare.
Scopul amenajarii prezentata in fotografia noastra (oferita de Neoset) a fost sa se obtina un spatiu al livingului clar separat de locul de luat masa. Intre cele doua spatii se pastreaza, in mod evident, comunicarea. Suprafata vitrata a camerei este elementul care ordoneaza cele doua spatii si le orienteaza din punct de vedere compozitional.
Peretele ce desparte doua spatii cu functiuni diferite, destinate insa tot activitatilor cotidiene ale familiei, bine pus in valoare prin culoarea cea mai inchisa a camerei, va deveni unul functional, sustinand diverse module de mobilier. Chiar si modulul inferior al bibliotecii, mai voluminous, mai greu, pare a fi suspendat pe acest perete, datorita picioarelor metalice, subtiri si inalte. Culoarea brun inchis a acestui perete il face sa para un element foarte solid, un ax al intregului spatiu. Poate parea si o usa glisanta supradimensionata.
Culoarea uniforma si deschisa a lemnului utilizat la realizarea modulelor, combinatia de materiale (lemn, sticla, aluminiu sau inox), compozitia asimetrica a dispunerii modulelor pe perete dau echilibru si complexitate unui spatiu aparent banal. Fotoliul cu tapiterie alba ajuta la realizarea un contrast armonios intre perete si mobilier.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ghidul complet pentru alegerea mobilierului de birou perfect Ghidul complet pentru alegerea mobilierului de birou perfect
Mobilierul ecologic Mobilierul ecologic
PAL versus MDF, avantaje si dezavantaje PAL versus MDF, avantaje si dezavantaje
Elemente de feronerie Elemente de feronerie
Pentru un somn bun ai nevoie de un pat perfect Pentru un somn bun ai nevoie de un pat perfect
Spatiu personalizat: Rafturi si etajere adaptate nevoilor tale Spatiu personalizat: Rafturi si etajere adaptate nevoilor tale

Vezi mai multe articole