Reinventarea paletilor de lemn

05 septembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nenumaratele proiecte inspirate de banalii paleti de lemn ne dovedesc ca oamenii creativi pot transforma orice material in obiecte decorative si functionale. Iti propunem 4 idei cu grade diferite de dificultate, in functie de numarul de paleti de care dispui si timpul pe care vrei sa il aloci.

1. Home cinema

Cu totii ne dorim propriul home cinema. Fie ca e in living sau intr-o camera speciala, cu ajutorul paletilor de lemn poti crea un suport pentru TV, dar si o canapea in stil amfiteatru. Ai nevoie de un palet sau doi pentru suportul TV, in functie de marimea diagonalei. Suportul are atat rol decorativ cat si functional. Vei putea ascunde cu usurinta toate cablurile inestetice conectate la televizor. Pentru canapelele in trepte ai nevoie de 12 paleti dispusi astfel: doi pe prima treapta, patru pe a doua si sase pe ultima treapta. In  functie de numarul prietenilor pe care ii inviti frecvent poti scadea sau mari numarul locurilor. Vopseste paletii pentru un look finisat, modern.

2. Casuta celor mici

Toti copiii isi doresc o casuta de jucarie creata pe masura lor. Fie ca vrei sa instalezi casa in gradina sau in locul de joaca din interior, cu ajutorul paletilor le poti oferi celor mici o lume doar a lor. Poti contrui o casuta cu sau fara etaj, in functie de cat de complex vrei sa fie proiectul. Decupeaza usi si ferestre de diverse forme si marimi si adauga spatii de depozitare pentru jucarii. Scandurile ramase le poti transforma in mic mobilier pentru copii. Vopseste casuta in culori vii, dar asigura-te ca folosesti vopsele non-toxice.

3. Raft rustic

Un proiect simplu si rapid prin care poti recicla cu succes un palet de lemn este acest raft cu aspect rustic. Poti folosi paletul intreg sau doar o sectiune a acestuia. Pastreaza esenta naturala a lemnului pentru un decor cald, cu influente rustice sau vopseste-l in nuante pastelate daca iti doresti un look fresh, modern.

4. Raft pentru gradinarit

Aspectul nefinisat al paletului este ideal pentru depozitarea ustensilelor de gradinarit. Monteaza suporti metalici pe scandurile paletului pentru a agata instrumentele, furtunele si alte accesorii. Poti pastra culoarea naturala a paletului sau il poti vopsi si slefui pentru a crea impresia uzurii si patinei.


Sursa: pinterest.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Viata lunga cu feronerie de calitate Viata lunga cu feronerie de calitate
Baldachinul Baldachinul
Masute de cafea neobisnuite - Partea a II-a Masute de cafea neobisnuite - Partea a II-a
Accesorii pentru mobilier | FOLMAG Accesorii pentru mobilier | FOLMAG
Tipuri de lemn romanesc pentru fabricarea mobilei Tipuri de lemn romanesc pentru fabricarea mobilei
Cum sa faci ca dressing-ul vechi sa arate ca nou Cum sa faci ca dressing-ul vechi sa arate ca nou

Vezi mai multe articole