Noi oportunitati pentru particulari la vinzarea casei pe internet

21 august, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Numarul site-urilor specializate in intermedierea de vinzari de apartamente prin internet a crescut. Oferta li s-a diversificat, iar tarifele percepute sint mai mici decit cele ale agentiilor imobiliare
Cei care doresc o locuinta si nu vor sa apeleze la o agentie imobiliara pot studia ofertele postate pe site-urile specializate in intermedierea de vinzari de locuinte. Aceste site-uri se adreseaza doar particularilor deoarece nu sint acceptate anunturile postate de agentiile imobiliare. De regula, nu percep comision din valoarea tranzactiei, ci o suma fixa pentru postarea anuntului. Numarul site-urilor specializate in vinzarea de locuinte a crescut, astfel ca si serviciile oferite de acestea s-au diversificat. Unele nu se rezuma doar la vinzarea-cumpararea de imobile, ci abordeaza si piata terenurilor sau pe cea a inchirierii de locuinte.
Oferta de servicii pentru piata apartamentelor de cartier a fost suplimentata de catre cei de la www.MagazinulDeCase.ro. Utilizatorii sistemului pot solicita evaluarea locuintei. Studiul comparativ al preturilor va contine o raportare la alte trei-cinci imobile similare tranzactionate recent pe piata, stabilind o medie a pretului de vinzare. Principalele criterii dupa care se face studiul comparativ cu alte imobile similare sint amplasarea, suprafata, numarul de camere, tipul constructiei, starea cladirii (inclusiv riscul seismic), dar si renovarile, finisajele, imbunatatirile sau dotarile. Portalul va colabora cu mai multe companii de evaluare afiliate Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR).
Contra-cost, de citeva saptamini se ofera si asistenta juridica. „Acest serviciu juridic se adreseaza cu precadere tranzactiilor imobiliare din segmentele low si medium ale pietei“, a declarat Matei Malos, General Manager MagazinulDeCase. Pachetul de baza, oferit contra sumei de 999 de lei, este construit astfel incit sa ofere instrumentele necesare vinzarii in siguranta a unui apartament. Acesta include obtinerea actelor necesare vinzarii, efectuarea cadastrului si a intabularii, intocmirea actelor de vinzare-cumparare si asistenta in fata notarului. Se ofera si un pachet de 699 de lei pentru proprietarii care au deja intabulate proprietatile. Acesta ofera aceleasi servicii ca si pachetul de baza, cu exceptia intabularii. Trebuie spus ca taxa pentru postarea anuntului de vinzare pe site este de 99 de lei.
O alta oferta a fost lansata de catre www.CaseFaraIntermediari.ro. Cu turul virtual Basic 360, cumparatorii pot „vizita“ proprietatile stind in fata calculatorului. Acest pachet de prezentare va oferi clientilor o privire de ansamblu asupra locuintelor, vizita se face din fata calculatorului, iar turul poate cuprinde toate incaperile, in functie de amplasamentul acestora pe planul imobilului. Cei interesati vor putea astfel sa-si prezinte virtual imobilele, iar clientii au posibilitatea de a-si forma o parere clara in proportie de 90%, fara a se deplasa la fata locului. „Cind am conceput aceasta solutie am avut in minte cumparatorul actual, care este supus cel mai adesea stresului cotidian si este intr-o acuta si permanenta lipsa de timp“, declara Valentin Enescu, CEO VV&G Management si initiatorul proiectului. Cei care doresc postarea anunturilor au de ales intre mai multe categorii de taxe de adaugare, cuprinse intre 79 si 149 de lei. Serviciul Basic 360 costa 99 de lei si este suportat de catre proprietar in totalitate.
Un alt portal lansat recent este www.casameaonline.ro. Pe acesta, contra sumei de 100 de lei, se poate posta anuntul de vinzare a imobilului. Ca si in cazul celor doua portaluri prezentate mai sus, sistemul este disponibil doar pentru anunturile particularilor. Si pe acest site sint postate anunturi de inchiriere a locuintelor, precum si de vinzare a terenurilor.
 
Piata de lux
Proprietati scumpe au fost vindute prin Internet. Cel mai bun exemplu este vila omului de afaceri Cristian Tintareanu, care s-a vindut prin MagazinulDeCase cu 3,5 milioane de euro. Exista, de altfel, din partea unora intentia de a dezvolta aplicatii destinate segmentului de lux al pietei imobiliare. Astfel, cei de la VV&G Management, care detin www.CaseFaraIntermediari.ro, au anuntat ca vor lansa si un pachet destinat locuintelor de lux, denumit Tur Complet.
 
Sursa: Cotidianul
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

"Nu am dat apartamentul cu 125.000 de euro. Acum l-am vandut cu 85.000" - 16 Martie 2009 "Nu am dat apartamentul cu 125.000 de euro. Acum l-am vandut cu 85.000" - 16 Martie 2009
Ministerul Muncii obliga primariile sa achite locuinte pentru tineri Ministerul Muncii obliga primariile sa achite locuinte pentru tineri
birouri birouri
Criza nu s-a resimtit la vanzarile de mobila - 3 DECEMBRIE 2008 Criza nu s-a resimtit la vanzarile de mobila - 3 DECEMBRIE 2008
Programul Programul "Prima Casa", si pentru locuinte nefinalizate - 19 Iunie 2009
Materiale de constructii Materiale de constructii

Vezi mai multe articole