on

Romanian Design Week 2020 propune ca tema SCHIMBAREA

10 decembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Editia cu numarul opt a Romanian Design Week va avea loc in intervalul 15-24 mai, la Bucuresti. Incepand cu 2020, RDW propune o noua arhitectura de festival si va aborda anual o tema diferita in jurul careia se va contura intregul eveniment. Astfel, festivalul de anul viitor va avea ca tema SCHIMBAREA.

Pornind de la conceptul ales, Romanian Design Week 2020 va investiga procesele si contextele care genereaza SCHIMBARE, va chestiona rolul designului intr-o economie circulara, va prezenta proiecte, materiale si procese inovatoare, precum si cele mai relevante exemple de design experimental, conceptual si incluziv. Toate acestea pentru a evidentia cum sustenabilitatea poate contribui la un viitor mai bun si din convingerea ca cea mai importanta resursa pentru schimbarea in bine este creativitatea.

Spatiul central al festivalului va include o serie de proiecte selectate de echipa Romanian Design Week in acord cu tema aleasa, renuntandu-se la call pentru aceasta componenta.

Traseul expozitional il va incuraja pe vizitator sa exploreze toate fatetele sustenabilitatii, de la importanta utilizarii rationale a resurselor naturale si a conservarii patrimoniului imaterial prin integrarea acestuia in procesele de design contemporan, la produse conceptuale si proiecte-experiment care aduc in discutie relatia dintre inovatie si viitor, proiecte care pun accentul pe reciclare sau produse de serie sustenabile.

In plus, expozitia va include si exemple de micro-interventii de urbanism comunitar si design social care au transformat orase, cartiere si comunitati.

Pe langa componentele consacrate, precum evenimentele conexe sau expozitia centrala, festivalul se va imbogati cu noi formate precum RDW International, RDW Kids, RDW Films, RDW Professionals, Design Market sau Design Districts.

Call-ul de proiecte pentru evenimentele conexe va fi lansat in luna ianuarie 2020.

RDW International, format sub care vor fi reunite o serie de expozitii internationale de design, incurajeaza dialogul dintre piata romaneasca de profil si cea internationala si contribuie la dezvoltarea industriilor creative locale in context global.

Editia din 2020 propune, de asemenea, un format dedicat copiilor si parintilor, RDW Kids. Programul RDW Kids va include activitati, ateliere si evenimente special create pentru copii, dar si un loc de joaca si un targ cu produse 100% concepute pentru cei mici.

RDW Films va aduce in fata spectatorilor o serie de lungmetraje si documentare de arhitectura si design, cu scopul de a creste interesul publicului larg fata de aceste discipline si de a populariza domeniile in care acestea au un impact notabil.

Toate evenimentele dedicate industriei si profesionistilor in design vor fi reunite sub conceptul RDW Professionals. Acest format reprezinta contextul potrivit pentru intalniri intre designeri, oameni de afaceri, companii si comunitati cu preocupari legate de design, dar si un incubator pentru colaborari intre domenii conexe.

Pe langa cele de mai sus, editia de anul viitor a Romanian Design Week va sarbatori comunitatile creative si hub-urile locale propunand trasee speciale de design prin cartierele Bucurestiului, dar si reluand un format foarte popular al festivalului, Architecture Night In, care ofera ocazia de a vizita studiourile de arhitectura favorite si de a participa la cele mai cool petreceri din oras.

2020 aduce si cel mai mare Design Market de pana acum, care va reuni obiecte de design atent selectate, dar si o serie de standuri si micro-magazine ale unor branduri romanesti si internationale.

Din programul festivalului nu vor lipsi nici petrecerile tematice sau contextele pentru networking.

In completarea acestor preocupari, editia de anul viitor a festivalului isi propune sa aduca in atentia publicului teme precum reciclarea sau responsabilitatea in societate, dar si sa investigheze acele proiecte care au potentialul sa schimbe si sa defineasca piata autohtona de design contemporan.

Romanian Design Week s-a impus in cele sapte editii de pana acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din Romania - o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului si a industriilor creative locale: arhitectura, urbanism, design de interior, design grafic, ilustratie, design vestimentar, design de obiect sau a altor initiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principala resursa de dezvoltare.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un festival anual care promoveaza designul contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural. Este primul proiect dedicat in intregime designului, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Imobiliar - Litoralul atrage investitorii in rezidential Imobiliar - Litoralul atrage investitorii in rezidential
Asociatiile de locatari nu vor sa renunte la reclamele de pe blocuri - 17 Martie 2009 Asociatiile de locatari nu vor sa renunte la reclamele de pe blocuri - 17 Martie 2009
Proprietarii vor achita doar 20% din valoarea izolarii termice a blocurilor - 11 Februarie 2009 Proprietarii vor achita doar 20% din valoarea izolarii termice a blocurilor - 11 Februarie 2009
Ce locuinte poti cumpara cu 60.000 de euro dupa 6 ani de criza? Ce locuinte poti cumpara cu 60.000 de euro dupa 6 ani de criza?
Prima Casa: Dobanda si avansul nu se majoreaza Prima Casa: Dobanda si avansul nu se majoreaza
Carrefour Romania a invitat peste 310.000 de copii sa coloreze indragitele personaje „Trolii” Carrefour Romania a invitat peste 310.000 de copii sa coloreze indragitele personaje „Trolii”

Vezi mai multe articole