Noutati

Presedintele unei asociatii de proprietari nu este subordonat comisiei de cenzori

Presedintele unei asociatii de proprietari nu este subordonat comisiei de cenzori

26 mai, 2008

Sunt presedinta unei asociatii de proprietari din Bucuresti. As vrea sa stiu daca, in cazul in care vreau sa fac niste reparatii in bloc, trebuie sa cer aprobarea presedintelui comisiei de cenzori inainte de a incepe lucrarile. Sunt subordonata comisiei de cenzori? Ioana Banum, Bucuresti Raspuns: Presedintele unei asociatii de proprietari nu este subordonat comisiei de cenzori si nu are obligatia de a cere aprobarea cenzorului. Cenzorul are rolul de a verifica, constata si raporta orice aspect de natura juridica si financiar-contabila in conditiile legilor in vigoare. Presedintele are obligatia sa tina cont de raportul cenzorului, iar in caz de neintelegeri sa apeleze la medieri, adrese scrise din partea unor institutii auto-rizate in domeniu. Fac parte din Asociatia de Proprietari a unui…

mai mult >
Parcarile dintre blocuri ar putea disparea in cazul proiectelor noi

Parcarile dintre blocuri ar putea disparea in cazul proiectelor noi

26 mai, 2008

Cei care vor sa mai construiasca cladiri in Capitala trebuie sa amenajeze parcari in interiorul constructiilor in proportie de 90%, iar la sol 10%. Pentru fiecare loc nerealizat, amenda va fi de 10.000 de euro. Dupa ce au aprobat mii de PUZ-uri pentru construirea de cladiri de birouri si locuinte cu peste zece etaje, care o sa ocupe sute de metri patrati din jurul cladirilor cu masinile angajatilor sau ale riveranilor, arhitectii Capitalei si-au dat seama ca acestea ingreuneaza circulatia in oras deoarece, in multe zone, autovehiculele sunt parcate pe sosea. Astfel ca acestia au elaborat un proiect de hotarare de consiliu: Regulamentul privind asigurarea numarului minim de locuri de parcare pentru lucrarile de constructii. Asigurarea unei dezvoltari durabile a Capitalei nu poate fi conceputa…

mai mult >
SEMNt Infrastructura proasta si preturile mari sperie clientii

SEMNt Infrastructura proasta si preturile mari sperie clientii

26 mai, 2008

Proiectele imobiliare din Capitala incep sa dea in gropi Un proiect de 29 de vile in Berceni a dat faliment pentru ca nu a gasit decat 19 clienti Mai multi investitori mari s-au saturat sa astepte dezvoltarea infrastructurii, in special in Pipera, si se muta incet-incet in provincie 2 foto 0 audio 0 video 0 alte fisiere Proiectele imobiliare din Capitala incep sa dea in gropi Mult laudata piata imobiliara rezidentiala din Bucuresti incepe sa scartaie. Preturile foarte mari, lipsa infrastructurii de baza, birocratia si scumpirea creditelor in intreaga lume au inceput sa dea dureri de cap si dezvoltatorilor, nu numai celor care vor sa isi cumpere o casa. Dezvoltatorul imobiliar Concert Masters, detinut de celebrul cantaret la nai Damian Draghici, a vrut sa construiasca 29 de vile in Berceni…

mai mult >
Un bloc din Botosani, fratele mai urat al turnului inclinat din Pisa

Un bloc din Botosani, fratele mai urat al turnului inclinat din Pisa

23 mai, 2008

Un bloc din Botosani, fratele mai urat al turnului inclinat din Pisa Construit in 1977, Blocul turn din Parcul Tineretului, municipiul Botosani, a fost proiectat gresit, punand in pericol viata locatarilor. Imediat dupa constructie s-a observat ca are un anume grad de inclinare. Din start a fost asa. Blocul turn este in atentia Inspectoratului Judetean in Constructii. S-au facut demersurile pentru a se efectua expertizari si in functie de rezultatul acestoravom sti ce solutii va aplica proiectantul pentru o reconsolidare, sustine Ioan Ciobanu, sef peste constructiile botosanene. Potrivit acestuia, inclinarea blocului este destul de mica, nu s-a accentuat si locatarii nu sunt in pericol. De o cu totul altfel de parere sunt oamenii. In fiecare an se inclina cate un pic, spune Angela Avasilioaie,…

mai mult >

"Dorel" din constructii urmarit de patroni cu camere video

23 mai, 2008

Cu doar cateva sute de euro se poate vedea ce fac angajatii direct de pe internet Serviciul este util lucrarilor cu mai mult de 50 de muncitori si cu o durata de peste sase luni Din ce in ce mai multi constructori romani isi monteaza pe santiere camere video pentru a vedea ce fac muncitorii si cum lucreaza utilajele. Costurile sistemului sunt relativ scazute, monitorizarea putand fi facuta fie la fata locului pe un monitor, fie pe un sit de Internet prin intermediul unui cont special. Este bine ca sistemele de supraveghere video sa fie utilizate de marile companii de constructii. Instalarea unui astfel de sistem este rentabila doar pe santiere mari, cu o durata a lucrarilor de minim sase luni, peste 50 de muncitori si peste 10 utilaje, a explicat pentru Gandul Sorin Carstian, director divizia…

mai mult >