Numarul de apartamente vandute lunar in cartierul Residenz a scazut la jumatate fata de anul trecut - 12 Iunie 2009

12 iunie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Numarul de apartamente vandute in cartierul german Residenz este de circa patru pe luna, fata de media lunara de noua inregistrata in ultimul semestru al anului trecut, iar ultima etapa este inca in curs de finalizare, au declarat repzentantii dezvoltatorilor imobiliari ai ansamblului.
 
"Deja am observat o imbunatatire in ultimele luni, insa perioda urmatoare este dificila pentru astfel de tranzactii", a declarat country managerul LBBW Immobilien, Jurgen Reich.
 
De asemenea, acesta a mai spus ca, din luna iunie, datorita cerintelor de inchiriere numeroase, a fost introdusa optiunea "rent to buy", prin care clientii pot inchiria pe o perioada de trei ani un apartament. Chiria platita pana in acel moment ar reprezenta un avans pentru achizitionarea apartamentului.
 
"In prezent au fost vandute circa 150 de apartamente din cele 350 deja finalizate. Majoritatea au fost achizizitionate cu bani cash, in procent de 65%, in timp ce 35% au fost cumparate prin intermediul creditelor", a mai spus Reich. Acesta a mentionat ca nu poate aproxima cu precizie termenul de finalizare al ultimei faze din constructia complexului rezidential, care vizeaza construirea a 130 de apartamente.
 
In plus, potrivit acestuia, valoarea de piata a proiectului este, in prezent, de circa 70 de milioane de euro, iar la finalizarea lucrarilor, cartierul german va contine 489 de apartamente.
 
De asemenea, reprezentantii celor doi dezvoltatori au mentionat ca proiectele de dezvoltare imobiliara au fost momentan oprite, urmand a fi terminate cele deja incepute.
 
"In afara de proiectele pe care le avem deja in curs, nu intentionam sa demaram niciun proiect pentru perioada urmatoare. Asteptam sa vedem cum vor decurge lucrurile in piata. Ramane sa le finalizam pe cele deja incepute, precum Cartierul german Residenz si complexul Stejari. Pentru Residenz este in curs de finalizare faza a 4-a de constructie, prin care vom construi 130 de apartamente", a spus CEO-ul Tiriac Imobiliare, Bjarne Virenfeldt.
 
De asemenea, Jurgen Reich a precizat ca dezvoltatorul LBBW Immobilien are in curs proiectul de constructie a unui cartier rezidential la Cluj, care va fi ocupat, in proprotie de 40% de birouri, 50% de apartamente si retsul de 10% de retail. "Proiectul este in curs de desfasurare, inca nu am inceput demolarea, dar am primit autorizatia de constructie", a spus Reich.
 
Residenz este un proiect realizat de catre Tiriac Imobiliare si dezvoltatorul german LBBW Immobilien, finantat prin Unicredit Tiriac Bank.Complexul este construit in patru etape, primele trei fiind deja finalizate. Termenele stabilite initial de dezvoltatori pentru finalizarea lucrarilor erau decembrie 2007, iunie 2008, decembrie 2008 si iunie 2009.
 
Tiriac Imobiliare este prezent pe piata constructiilor din anul 1994, cand a fost infiintata prima firma imobiliara a grupului, Fergus Construct International.Compania are in prezent 40 de angajati.
 
Compania LBBW Immobilien este unul dintre liderii piete germane de real estate si constructii, care numara peste 500 de angajati.
 
Sursa: NewsIn

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Baby Boom Show ajunge la Brasov intre 3 si 5 Noiembrie 2017, in Brasov Business Park Baby Boom Show ajunge la Brasov intre 3 si 5 Noiembrie 2017, in Brasov Business Park
CASA DE COSMAR: Noua lista a intarzierilor la locuintele noi CASA DE COSMAR: Noua lista a intarzierilor la locuintele noi
Romanii isi fac case Romanii isi fac case
HORNBACH deschide in Romania magazin online cu peste 27.000 de produse disponibile HORNBACH deschide in Romania magazin online cu peste 27.000 de produse disponibile
"Prima casa" este mai accesibila in zone sarace - 29 Iunie 2009
MedLife a inregistrat in primul semestru afaceri de 58,72 milioane euro MedLife a inregistrat in primul semestru afaceri de 58,72 milioane euro

Vezi mai multe articole