O banca, cel mai nou jucator de pe piata portalurilor Imobiliare - 03 septembrie 2010

03 septembrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Banca Comerciala Romana (BCR) este prima institutie de credit autohtona care deschide propriul portal imobiliar. Dedicata ofertelor venite dinspre agentiile si dezvoltatorii parteneri ai bancii, platforma on-line se diferentiaza puternic de concurentii de pe aceasta nisa
 
Agentiile si dezvoltatorii nu vor plati pentru acest serviciu. Singura conditie este ca ei sa indeplineasca statutul de parteneri ai bancii. Astfel, un potential client care are intentia de a cumpara un imobil afisat pe portal este indrumat catre unitatea BCR arondata zonei pe care o deserveste respectiva agentie imobiliara" a declarat pentru Gandul Cornel Cojocaru, directorul departamentului de comunicare al BCR. Oficialul institutiei bancare precizeaza ca persoanele fizice nu vor putea sa isi promoveze ofertele imobiliare prin acest vehicul online.
 
Deocamdata, doar 800 de oferte
 
Mai mult, imobilele aflate in executare silita din portofoliul institutiei de credit vor fi in continuare facute publice doar de catre executorii bancari si judecatoresti si nu de catre acest portal. Site-ul celor de la BCR mai cuprinde si alte componente. Pe langa oferta de locuinte din toate judetele tarii, clientii vor avea la dispozitie informatii utile despre procedurile de achizitie, ofertele de finantare si de asigurare a locuintelor. De asemenea, dezvoltatorii vor gasi informatii despre realizarea unui proiect imobiliar, precum alegerea locatiei, planificarea dezvoltarii proiec-tului, stabilirea bugetului proiectului sau accesarea unei finantari bancare. "BCR a incheiat deja parteneriate cu 170 de agentii si 90 de dezvoltatori imobiliari.Pentru anul viitor ne propunem cresterea acestui numar la 270 de parteneriate cu agentiile imobiliare si 140 cu dezvoltatorii imobiliari", a afirmat directorul directiei credite de retail al BCR, Stefan Coroianu. El mai spune ca, in prezent, exista aproximativ 800 de oferte pe site si anticipeaza ca numarul acestora va ajunge la 20.000 pana la finele anului viitor.
 
Concurenta anunta 150.000 de anunturi imobiliare
 
Spre comparatie, unul dintre liderii de pe piata portalurilor cu profil imobiliar, imobiliare.ro, anunta nu mai putin de 150.000 de oferte, cele mai multe provenind din sectorul rezidential.
"Noi suntem pe piata din 2000. In prezent, avem 240.000 de vizitatori unici pe luna. Lucram cu peste 700 de agentii imobiliare si cateva zeci de dezvoltatori din toata tara", a declarat, pentru Gandul, Daniel Crainic, marketing manager al imobiliare.ro. Si ei nu lucreaza pe gratis. Taxele pe care le percep pentru promovarea ofertelor unei agentii pot ajunge chiar si la 597 de euro pe luna pentru un pachet complex, care poate contine pana la 200 de oferte.
 
La polul opus, site-urile dedicate exclusiv particularilor practica preturi de numai cativa euro pentru un anunt individual.
 
INFO PLUS
 
Executarile silite, pe net inca din 2009
 
Leumi Bank este o alta institutie financiara care a cochetat cu vanzarea de proprietati imobiliare cu ajutorul internetului. Inca de anul trecut, israelienii au scos la vanzare bunuri imobile pe care banca urma sa le execute silit. In mod neasteptat, initiativa celor de la Leumi a ramas una singulara in piata autohtona.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bani europeni pentru locuinte sociale Bani europeni pentru locuinte sociale
Sony lansează SRS-NS7 – pentru o experiență de audiție ca la cinema, oriunde ai merge Sony lansează SRS-NS7 – pentru o experiență de audiție ca la cinema, oriunde ai merge
Razboi intre marii clienti si dezvoltatori - 12 Mai 2009 Razboi intre marii clienti si dezvoltatori - 12 Mai 2009
Romanii nu cer credite nici pentru casele ieftinite - 09 Aprilie 2009 Romanii nu cer credite nici pentru casele ieftinite - 09 Aprilie 2009
IMMOFINANZ inchiriaza mai mult de 15.000 de metri patrati de spatii de birouri in Bucuresti IMMOFINANZ inchiriaza mai mult de 15.000 de metri patrati de spatii de birouri in Bucuresti
Credit de consum pe 25 de ani Credit de consum pe 25 de ani

Vezi mai multe articole