O jumatate de milion de romani vor arde gazul pe banii primariilor

02 noiembrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

O jumatate de milion de romani vor arde gazul pe banii primariilor.
O treime din clientii persoane fizice ai Distrigaz Sud, adica 300.000 de persoane, va beneficia de ajutoare sociale pentru incalzirea cu gaze in perioada noiembrie 2007-martie 2008, a declarat ieri directorul pentru Bucuresti si zona de Est din cadrul companiei de distributie, Laurentiu Musat. Aceste ajutoare se vor acorda persoanelor in functie de venit, iar sumele pot acoperi partial sau total factura la gaze.
Celalalt mare distribuitor intern de gaze naturale, E.ON Gaz, nu a centralizat aceste date insa daca se pastreaza proportia de o treime, numarul de clienti casnici si se ia in cota de piata a companiei, ar insemna ca in jur de o jumatate de milion de romani vor fi ajutati in aceasta iarna de Primarii. Distrigaz Sud, care are actionar majoritar compania franceza Gaz de France si E.ON Gaz, detinuta de concernul german E.ON Ruhrgas, detin peste 95% din piata interna de distributie de gaze naturale. Valoarea ajutorului de incalzire va fi dedusa din factura.
Laurentiu Musat spune ca anul trecut valoarea totala a acestui ajutor destinat clientilor Distrigaz Sud a fost de 125 milioane de lei, iar in acest an aceasta suma va fi mai mare, fara sa precizeze cat. Doritorii de astfel de ajutoare vor trebui sa completeze un formular pe care sa-l depuna la administratia locala, dupa care o comisie va analiza fiecare cerere in parte. Listele cu persoanele care vor avea dreptul sa primeasca sprijin vor fi trimise companiilor de distributie, care vor deduce din factura de la gaze valoarea stabilita de primarii. Primariile in schimb fac plata catre companiile de distributie cu intarziere.
“De obicei Distrigaz Sud primeste acesti bani cu un decalaj de maximum 60 de zile de la deducerea in baza unei decizii a primariilor dupa ce se analizeaza cererile primite de la consumatorii de gaze”, sustine Musat. In luna octombrie, Distrigaz Sud a pus la dispozitia a 238 de primarii un program informatic pentru centralizarea datelor.
Cat va fi ajutorul
De la 1 ianuarie 2008, se vor mari limitele de venituri pentru persoanele pentru care se acorda ajutoare de incalzire. Astfel, in cazul in care venitul lunar pe membru de familie se situeaza pana la 155 lei, ajutorul va fi in valoare de 233 lei. In situatia in care venitul nu este mai mare de 210 lei se va acorda suma de 144 lei, iar pentru un venit cuprins intre 210 si 260 lei sprijinul acordat de primarii va fi de 122 lei.
Administratiile locale vor plati 100 de lei pentru familiile al carui venit pe cap de membru nu va fi mai mare de 310 lei.
Pentru cei care nu depasesc venitul de 355 lei, ajutorul va fi de 78 de lei, iar in cazul unui venit de 425 lei suma ce se va acorda va fi de 56 lei. Cele mai mici subventii se vor acorda familiilor cu venituri pe cap de membru nu va fi mai mare de 615 lei. Ajutorul va fi de 17 lei. 28 de lei vor primi cei cu venituri maxime de 540 lei si 39 lei cei cu 480 lei.  

„Estimam ca aproximativ 30-35% din totalul clientilor nostri, adica 300.000, vor beneficia la iarna de ajutoare sociale pentru incalzirea cu gaze naturale”  -  Laurentiu Musat (director in cadrul Distrigaz Sud)
Sursa: Gandul

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Preturile locuintelor din blocurile vechi vor scadea Preturile locuintelor din blocurile vechi vor scadea
Guvernul a aprobat proiectul privind performanta energetica a cladirilor Guvernul a aprobat proiectul privind performanta energetica a cladirilor
Administratori de bloc, amendati pentru incalcarea legii Administratori de bloc, amendati pentru incalcarea legii
Bucuresti Mall aduce o noua locatie dedicata iubitorilor de animale de companie: Animax Bucuresti Mall aduce o noua locatie dedicata iubitorilor de animale de companie: Animax
Fabrica de Clatite Tefal: Pancakes with travel flavour Fabrica de Clatite Tefal: Pancakes with travel flavour
Consumul intern de ciment a scazut cu 37% in primul trimestru - 22 iunie 2010 Consumul intern de ciment a scazut cu 37% in primul trimestru - 22 iunie 2010

Vezi mai multe articole